Mijn verhaal

De website CentimetersKwijt.nl is een initiatief van Chantal Duyvesteijn. Centimeters Kwijt.nl is méér dan een blog over gezonde voeding en afvallen. Omdat zij er in haar persoonlijke zoektocht achter kwam dat afvallen uit meer bestaat dan alleen gezond te eten en te bewegen. Zij wil jou een inkijk geven in deze unieke kijk op het kwijtraken van je centimeters!

Over Chantal Duyvesteijn

Als tuindersdochter is zij opgegroeid in een ondernemersgezin met 3 oudere broers. Al op 11 jarige leeftijd ging zij een paar uurtjes in de week aan de slag bij haar vader om een zakcentje te verdienen.

Zij was 16 toen zij op het HBO Facilitaire Dienstverlening ging studeren (tegenwoordig Facility Management). Chantal wist niet goed wat ze wilde en dit leek haar wel een brede basis. Daarnaast stond het dienstverlenende haar aan.

Op haar 27e heeft zij een carrière switch gemaakt naar assistent accountant, omdat zij graag met cijfers werkt en dit ook een goed werkperspectief bood. Allemaal keurig volgens ‘de verwachtingen’.

De afgelopen jaren leefde zij voor haar gevoel op de automatische piloot. Zij werd geleefd, in plaats van dat ze het gevoel had te leven. Chantal had totaal geen focus en was vaak afgeleid.

Zij voelde zich altijd gehaast en ervaarde continu een ernstig tijdsgebrek. Ondertussen werd ze dagelijks afgeleid door het lezen van het nieuws, het checken van het huizenaanbod en het doelloos scrollen door social media…

Had Chantal last van stress? Zelf dacht zij van niet. Ze werkte part-time, tijd genoeg zou je zeggen. Ze ontwikkelde lichamelijke klachten die ze met tegenzin accepteerde als ongemakken die er bij horen. Overgewicht, zich moe en futloos voelen, pijnlijke gewrichten en een zere rug.

Zij vroeg zich vaak af: ‘Waarom lukt het andere mensen wel om slank, gezond en fit te zijn en waarom lukt het mij niet?’ Chantal ondernam diverse dieet pogingen. De ene keer met meer succes dan de andere keer, maar nooit met blijvend resultaat.

Ondertussen had Chantal een goede parttime baan bij het leukste bedrijf waar zij ooit voor had gewerkt. Dat geef je toch niet zomaar op? Maar ze worstelde er mee dat het werk haar steeds minder plezier gaf. Zij had het gevoel niet meer op haar plek te zitten en het werk gaf haar geen voldoening.

γνῶθι σεαυτόν “Ken uzelf”  

Inscriptie bij de tempel van Apollo in Delphi

Vervolgens kwam Chantal in contact met een leefstijlcoach die tevens pijnklachten behandelt. Hij heeft haar geholpen met het maken van de juiste keuzes over gezonde voeding en gaf haar handvaten om haar kennis op dit gebied te vergroten. Zij raakte hier enorm door geïnspireerd!

Binnen 3 maanden tijd viel zij 9 kilo af en raakte ze 40 centimeters aan omvang kwijt! Van maat XL/maat 46 ging Chantal naar maat M/L en maat 42. Daarnaast verbeterde haar gezondheid enorm. De ochtend stijfheid verdween, ze ging beter slapen en ze had veel minder last van pijnklachten.

Hieronder vind je haar voor en na foto’s over een periode van 3 maanden. Het afvallen ging Chantal makkelijk af, ze had nooit gedacht dat het zo eenvoudig zou kunnen zijn! En dat door het eten van 3 (gezonde) maaltijden per dag, en 3 keer in de week nuchter te sporten.

Net als Chantal worstelen helaas vele vrouwen met hun gewicht en ervaren zij andere problemen. Door de overvloed van vaak tegenstrijdige informatie in de media, is het lastig om te bepalen waar je goed aan doet. Chantal is er om jou te helpen! Zodat je net als haar snel kunt afvallen zonder dieet, meer energie krijgt, beter gaat slapen en lekkerder in je vel gaat zitten!

Fun facts over Chantal:

  • Henk Westbroek heeft ooit haar handtekening gekregen;
  • Zij heeft op Russische les gezeten en weet nog steeds te zeggen dat ze 23 jaar oud is (zij is nu 37);
  • Zij heeft een E-book geschreven met 85 super waardevolle tips om snel af te vallen zonder dieet en op gewicht te blijven.