Welke olijfolie is het gezondst: 15 voordelen van extra vierge olijfolie

Gemiddelde leestijd: 31 minuten
welke olijfolie is het gezondst en een kannetje met olijfolie met olijven er in om dit te illustreren

Is olijfolie gezond en welke olijfolie is het gezondst? Vet heeft helaas een slechte reputatie, waardoor de gezondheidseffecten ervan vaak onderwerp van debat zijn. Maar is het verstandig om simpelweg naar meningen te luisteren? Een mening alleen vertelt immers niet het hele verhaal.

Daarom is het de moeite waard om te kijken naar wat deskundigen te zeggen hebben over olijfolie. Extra vierge olijfolie, zo zijn experts het eens, is buitengewoon gezond. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat olijfolie boordevol gezonde enkelvoudig onverzadigde vetten en antioxidanten, ook bekend als polyfenolen, zit. Bovendien staat olijfolie bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen.

Het is geen toeval dat Eqology, de producent van hoogwaardige omega-3 visolie, extra vierge olijfolie toevoegt aan hun pure omega-3 visolie, vanwege de rijke antioxidanten die olijfolie bevat. In dit artikel delen we 15 bewezen voordelen van extra vierge olijfolie, allemaal ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. Hierdoor kun je zelf de vraag beantwoorden: is olijfolie gezond? En wat betreft welke olijfolie het gezondst is, hebben we het antwoord meteen voor je klaarliggen!

1. De heilzame ingrediënten van Olijfolie: het krachtige oliezuur en en een vleugje vitamine E en K

In de schatkist van Moeder Natuur bevindt zich een ongelooflijke schat genaamd olijfolie. Deze natuurlijke elixir zit boordevol heilzame ingrediënten, waaronder het krachtige oliezuur en een vleugje vitamine E en K.

Met een indrukwekkende 73% aan enkelvoudig onverzadigde vetten, beter bekend als oliezuur, is olijfolie een waar wondermiddel voor je gezondheid. Maar dat is niet alles. Deze vloeibare goudmijn bevat ook een subtiele dosis vitamine E, die als een onzichtbare beschermer je cellen in topconditie houdt, terwijl vitamine K een cruciale rol speelt in de bloedstolling.

Wetenschappelijke studies voegen nog meer glans toe aan de kroon van oliezuur, want dit krachtige ingrediënt heeft bewezen ontstekingen te bestrijden en zelfs de genen die aan de basis van kanker kunnen liggen, te beïnvloeden – waardoor het risico op deze gevreesde ziekte vermindert.

Maar olijfolie heeft nog een truc achter de hand. Enkelvoudig onverzadigde vetten, zoals oliezuur, zijn onverschrokken tegen hoge temperaturen, waardoor extra vierge olijfolie de ultieme keuze is voor culinaire avonturen in de keuken. Verwen je smaakpapillen terwijl je aan je gezondheid werkt, want olijfolie is niet alleen een ingrediënt, het is de sleutel tot een gezonder en smakelijker leven.


Is olijfolie gezond en welke olijfolie is het gezondst?

Extra vierge olijfolie onthult haar geheim: een rijke 73% dosis oliezuur, de vriendelijke helper voor je welzijn. Dankzij haar opmerkelijke weerstand tegen de hitte, straalt ze uit als de onmisbare metgezel voor al je culinaire avonturen in de keuken.


2. Antioxidaten in Olijfolie: het geheime wapen voor een gezonder leven

Olijfolie heeft zijn moment in de schijnwerpers verdiend, en waar het echt in uitblinkt, is de overvloed aan krachtige antioxidanten, ook wel bekend als polyfenolen. Maar dit is geen toeval – het is de reden waarom Eqology, de producent van hoogwaardige omega-3 visolie, olijfolie aan hun zuivere omega-3 visolie toevoegt.

Deze polyfenolen zijn geen stofjes zonder functie; integendeel, ze zijn biologisch actief en dragen actief bij aan een gezonder leven. Ze verminderen het risico op chronische ziekten en hebben ontstekingsremmende eigenschappen. Bovendien beschermen ze je bloedcholesterol tegen oxidatie, waardoor het risico op hartaandoeningen aanzienlijk wordt verlaagd.

Ontdek hoe de antioxidanten in olijfolie jouw welzijn naar een hoger niveau kunnen tillen. Het geheime wapen voor een gezonder leven ligt binnen handbereik!


Is olijfolie gezond en welke olijfolie is het gezondst?

Extra vierge olijfolie is een schatkist vol met krachtige antioxidanten, die op een natuurlijke manier je gezondheid ondersteunen.


3. Is olijfolie gezond? Olijfolie als ontstekingsremmend wondermiddel

Is olijfolie gezond? Hier is het spannende nieuws: olijfolie bevat krachtige ontstekingsremmende stoffen die je gezondheid een flinke boost kunnen geven.

Wetenschappers suggereren dat chronische ontsteking een belangrijke drijvende kracht is achter diverse ziekten, variërend van kanker tot diabetes type 2, alzheimer, hartziekten en artritis.

Het geheim achter het ontstekingsremmende effect van olijfolie? Antioxidanten, met de ster van de show: oleocanthal. Dit krachtige antioxidant vertoont een vergelijkbare ontstekingsremmende werking als het bekende medicijn ibuprofen.

Maar dat is niet alles. Volgens onderzoekers kan de hoeveelheid oleocanthal in slechts 50 ml extra vierge olijfolie een vergelijkbaar pijnstillend effect hebben als een tiende dosis ibuprofen voor volwassenen. Een natuurlijke pijnstiller dus!

Regelmatige consumptie van olijfolie kan ook je ontstekingsmarkers in het bloed verlagen, zoals aangetoond in verschillende studies. Bovendien spelen de antioxidanten in olijfolie een cruciale rol bij het onderdrukken van genen en eiwitten die ontstekingen veroorzaken. Ontdek hoe olijfolie een krachtig wapen kan zijn tegen ontstekingsgerelateerde gezondheidsproblemen.


Is olijfolie gezond en welke olijfolie is het gezondst? Oordeel zelf:


2 / 2

Extra vierge olijfolie biedt een overvloed aan antioxidanten, zoals oliezuur en oleocanthal, die bijdragen aan het verminderen van ontstekingen, en zo jouw welzijn ondersteunen.


4. Bescherm je brein: hoe olijfolie kan helpen bij het voorkomen van een beroerte

Een beroerte is een angstaanjagende aandoening waarbij de bloedtoevoer naar de hersenen verstoord raakt, meestal door een bloedstolsel of bloeding. In Nederland staat een beroerte op de vierde plaats als doodsoorzaak, volgens het Maximá Medisch Centrum.

Maar hier komt het spannende nieuws: olijfolie kan een krachtig schild vormen tegen deze levensbedreigende gebeurtenissen. Onderzoek heeft de relatie tussen olijfolie en het risico op een beroerte uitvoerig onderzocht, en de resultaten zijn ronduit fascinerend.

Diverse studies, met in totaal 841.000 deelnemers, hebben aangetoond dat olijfolie de ultieme bron is van enkelvoudig onverzadigd vet, en dit kan worden gekoppeld aan een opvallend lager risico op het krijgen van een beroerte.

Maar dat is nog niet alles. In een ander onderzoek met 140.000 deelnemers ontdekten wetenschappers dat degenen die olijfolie consumeerden aanzienlijk minder vatbaar waren voor beroertes in vergelijking met hun niet-olijfolie-etende tegenhangers. Ontdek hoe deze vloeibare goudmijn je brein kan beschermen en je kansen op een beroerte kan verminderen.


Is olijfolie gezond en welke olijfolie is het gezondst?

Talloze studies wijzen erop dat het regelmatig gebruik van extra vierge olijfolie in verband kan worden gebracht met een verminderd risico op het ontwikkelen van een beroerte.


5. Is olijfolie gezond? Olijfolie als krachtig schild tegen hart- en vaatziekten

Wanneer je over de hele wereld kijkt naar de grootste bedreiging voor de gezondheid, is er één vijand die overal op de eerste plaats staat: hart- en vaatziekten. Maar hier komt een intrigerend gegeven naar voren – er is een regio waar deze verwoestende aandoeningen minder prominent aanwezig zijn, vooral rondom de zonovergoten landen van de Middellandse Zee.

Dit mysterie leidde tot uitgebreid onderzoek naar het befaamde ‘Mediterrane Dieet’. En wat bleek? Dit dieet vormt een krachtig schild tegen hart- en vaatziekten. Een van de geheime wapens van dit dieet is extra vierge olijfolie van de eerste persing, een waardevol ingrediënt dat het risico op deze verwoestende aandoeningen aanzienlijk vermindert.

welke olijfolie is het gezondst: de extra vierge olijfolie beschermt tegen hart- en vaatziekten

Maar hoe doet olijfolie dit? Het antwoord is verbazingwekkend:

  1. Ontstekingsremmend: Zoals eerder beschreven, werkt olijfolie ontstekingsremmend, waardoor het bijdraagt aan het behoud van een gezond hart.
  2. Beschermt LDL-Cholesterol: Olijfolie fungeert als een schild voor LDL-cholesterol, dat vaak het ‘slechte’ cholesterol wordt genoemd, en beschermt het tegen oxidatieve schade.
  3. Verbeterde Bloedcirculatie: Olijfolie bevordert een betere bloedcirculatie, essentieel voor een gezond hart.
  4. Voorkomt Bloedklonters: Een belangrijk risico bij hart- en vaatziekten is de vorming van bloedklonters, en olijfolie kan helpen deze te voorkomen.
  5. Verlaagt de Bloeddruk: Olijfolie helpt de bloeddruk te verlagen, waarbij een hoge bloeddruk het grootste risico vormt voor het ontwikkelen van hartaandoeningen.

Is olijfolie gezond en welke olijfolie is het gezondst?

Extra vierge olijfolie van de eerste persing onthult talloze voordelen voor je hartgezondheid, waaronder de bescherming van LDL-cholesterol tegen oxidatie, het voorkomen van bloedstolsels en het verlagen van de bloeddruk.


6. Olijfolie als verborgen schat tegen aderverkalking

Recent onderzoek onthult dat extra vierge olijfolie aderverkalking (atherosclerose) kan tegengaan, dankzij de krachtige polyfenolen die het bevat. Deze ontdekking heeft de medische wereld op zijn kop gezet.

Aderverkalking wordt vaak veroorzaakt door het ‘slechte’ LDL-cholesterol, dat de slagaders vernauwt en het risico op hartziekten vergroot. Het goede nieuws is dat dagelijks gebruik van extra vierge olijfolie je LDL-cholesterolniveau kan verlagen, waardoor het gevaar van aderverkalking afneemt.

Wat maakt olijfolie zo bijzonder? Naast de gezonde oliezuren speelt de diversiteit en overvloed aan antioxidanten, polyfenolen genaamd, een cruciale rol.

In de internationale EurOlive-studie, met deelnemers uit vijf Europese landen, werd olijfolie met verschillende polyfenolniveaus bestudeerd. De groep die extra vierge olijfolie met een hoog polyfenolgehalte consumeerde, vertoonde de meest opmerkelijke toename van antilichamen die LDL-deeltjes verlagen. Deze antilichamen fungeren als beschermers en verminderen de opbouw van LDL-deeltjes in de bloedvaten.

Ontdek de baanbrekende kracht van extra vierge olijfolie in het behouden van een gezonde aderstructuur en het afweren van aderverkalking.

Hoeveel olijfolie per dag heb je nodig voor gezonde aders?

Een brandende vraag voor wie olijfolie als gezond schild tegen aderverkalking wil gebruiken: hoeveel olijfolie per dag is voldoende?

De proefpersonen in de baanbrekende EurOlive-studie hadden succes met slechts 2 eetlepels olijfolie per dag. Dat klinkt haalbaar, toch? Vooral als je bedenkt dat sommige landen in Noordwest-Europa gemiddeld slechts 2,5 ml olijfolie per dag consumeren. Maar vergelijk dat eens met de olijfolieliefhebbers in Spanje en Italië, waar de dagelijkse dosis kan oplopen tot wel 35 ml!

Dus, als je de beschermende voordelen van olijfolie tegen aderverkalking zelf wilt ervaren, probeer dan die dagelijkse dosis van 2 eetlepels olijfolie (oftewel 30 ml) en ontsluit de bijzondere krachten van deze heilzame vloeistof.


Is olijfolie gezond en welke olijfolie is het gezondst?

De polyfenolen, oftewel antioxidanten, in extra vierge olijfolie stimuleren de aanmaak van antilichamen. Deze antilichamen spelen op hun beurt een cruciale rol bij het verlagen van LDL-deeltjes in de bloedvaten. Een overmatige ophoping van LDL-deeltjes vergroot het risico op vernauwde slagaders. Voor een optimale gezondheid wordt een dagelijkse inname van 2 eetlepels extra vierge olijfolie aanbevolen.


7. De strijd tegen Alzheimer: Olijfolie als bondgenoot voor een gezonde geest

In de wereld van neurodegeneratieve aandoeningen, waar hersenaandoeningen hun stempel drukken, staat de ziekte van Alzheimer bovenaan de lijst. Deze meedogenloze aandoening is de belangrijkste oorzaak van dementie, wat leidt tot het verlies van kostbare herinneringen en cognitieve vermogens.

Achter Alzheimer schuilt een complexe realiteit, waarbij eiwitophopingen in zenuwcellen, bekend als bèta-amyloïde plaques, de hoofdrolspelers zijn. Deze plaques zijn als ongewenste gasten in de hersenen, verstoren de normale werking en leiden tot onherstelbare schade. Maar hier komt het interessante nieuws: olijfolie blijkt een onverwachte bondgenoot in de strijd tegen deze plaques te zijn.

Een opmerkelijke muizenstudie heeft aangetoond dat olijfolie de potentie heeft om deze schadelijke plaques te verwijderen. Maar dat is nog niet alles. Een menselijke controlegroep die zich tegoed deed aan een mediterraan dieet, verrijkt met olijfolie, toonde aanzienlijke verbeteringen in hersenfunctie aan.


Is olijfolie gezond en welke olijfolie is het gezondst?

Extra vierge olijfolie lijkt een gunstige invloed te hebben op de hersenfunctie, wat veelbelovend kan zijn in de strijd tegen Alzheimer. Toch is er nog verdere studie vereist om deze bevindingen te bevestigen.


8. Is olijfolie gezond? Olijfolie als de onverwachte held in gewichtsbeheersing

De traditionele wijsheid zegt dat het consumeren van grote hoeveelheden vet tot gewichtstoename leidt. Maar hier komt een intrigerende twist – het mediterrane dieet, dat rijk is aan olijfolie, lijkt geen enkele invloed te hebben op gewichtstoename of obesitas.

Onderzoek onder meer dan 7.000 Spaanse studenten gedurende 30 maanden onthulde dat overmatig gebruik van olijfolie niet samenhing met gewichtstoename.

In een ander driedelig onderzoek onder 187 deelnemers werd het tegenovergestelde bewezen: een hogere inname van gezonde vetten leidde niet tot gewichtstoename, maar tot een verhoogd gehalte antioxidanten in het bloed en zelfs gewichtsverlies. Het lijkt erop dat het toevoegen van meer gezonde vetten aan je dieet je vetverbranding kan versnellen.


Is olijfolie gezond en welke olijfolie is het gezondst?

Het genieten van extra vierge olijfolie met een rijk vetgehalte heeft geen negatieve invloed op je gewichtstoename; eerder is aangetoond dat het zelfs kan bijdragen aan gewichtsverlies.


9. De zoete overwinning: Olijfolie als bondgenoot tegen suikerziekte

welke olijfolie is het gezondst de extra vierge olijfolie kan risico op suikerziekte verminderen

Olijfolie kan de sleutel zijn tot het verminderen van het risico op suikerziekte, het meest voorkomende type diabetes dat ontstaat door insulineresistentie en een verminderde insulineproductie.

Diverse studies hebben een overtuigend verband aangetoond tussen olijfolie en een aanzienlijke verbetering van de bloedsuikerspiegel en insulinegevoeligheid – een welkome aanvulling op het afkicken van suiker. In een onderzoek onder meer dan 400 gezonde individuen die een mediterraan dieet volgden, waar olijfolie de ster was, daalde het risico op suikerziekte met een indrukwekkende 40% of meer.


Is olijfolie gezond en welke olijfolie is het gezondst?

Een mediterraan dieet in combinatie met extra vierge olijfolie kan aanzienlijk bijdragen aan het verminderen van het risico op diabetes.


10. Olijfolie een nieuwe hoop voor de behandeling van RA (Reumatoïde Artritis)

Reumatoïde artritis, een slopende auto-immuunziekte die gewrichten ontsteekt en uiteindelijk kan misvormen, wordt vaak aangedreven door aanhoudende, chronische ontstekingen in het lichaam.

Echter, er gloort hoop aan de horizon. Het blijkt dat het regelmatig consumeren van olijfolie een gunstige invloed kan hebben op personen met deze aandoening. Onderzoek suggereert dat olijfolie de ontstekingsmarkers kan verbeteren en oxidatieve stress kan verminderen, waardoor een nieuwe mogelijkheid ontstaat voor de behandeling van reumatoïde artritis.

Ontdek hoe deze olijfolie als natuurlijk middel kan dienen in de strijd tegen deze slopende aandoening.

De kracht van Synergie: Olijfolie en visolie verenigd tegen Reumatoïde Artritis

In de strijd tegen Reumatoïde Artritis (RA) blijkt dat het combineren van olijfolie en visolie een krachtige bondgenoot kan zijn. Meer dan een dozijn klinische onderzoeken hebben onthuld dat omega-3 visolie, met zijn essentiële vetzuren EPA en DHA, niet alleen de symptomen van RA verlicht, maar ook een preventieve werking lijkt te hebben.

Deze gunstige effecten kunnen grotendeels worden toegeschreven aan het ontstekingsremmende vermogen van EPA, een krachtig omega-3 vetzuur. De combinatie van visolie en olijfolie kan leiden tot merkbare vermindering van gewrichtspijn en ochtendstijfheid.

Bijzonder opmerkelijk is de visolie van Eqology, die zich onderscheidt door zijn zuiverheid, verrijking met olijfolie en een hoog EPA-gehalte van 650 mg per 10 ml. Ontdek hoe deze synergie tussen olijfolie en visolie jou kan helpen om RA op effectieve wijze te bestrijden en jouw levenskwaliteit te verbeteren.


Is olijfolie gezond en welke olijfolie is het gezondst?

Extra vierge olijfolie kan verlichting bieden voor symptomen van reumatoïde artritis, zoals pijnlijke gewrichten en ochtendstijfheid. Dit positieve effect kan nog versterkt worden door omega-3 visolie aan het dieet toe te voegen.


11. Is olijfolie gezond? Kankerpreventie en olijfolie: de kracht van antioxidanten onthuld

Kanker blijft een alarmerende wereldwijde zorg, maar er schijnt een glimp van hoop te zijn voor diegenen die het mediterrane dieet omarmen. In landen waar dit dieet wortels heeft, lijkt het risico op bepaalde vormen van kanker lager te zijn, en olijfolie wordt beschouwd als een mogelijke sleutelfactor.

Onderzoekers speculeren dat olijfolie een cruciale rol kan spelen vanwege zijn overvloed aan antioxidanten. Deze antioxidanten hebben het vermogen om oxidatieve schade veroorzaakt door vrije radicalen te verminderen, een van de belangrijkste oorzaken van kanker. Bovendien wijzen verschillende studies erop dat olijfolie op moleculair niveau kan ingrijpen en kankercellen kan bestrijden.

Duik in de boeiende wereld van olijfolie en ontdek hoe deze krachtige bondgenoot kan bijdragen aan het verminderen van het risico op kanker en het bevorderen van een gezonde levensstijl.


Is olijfolie gezond en welke olijfolie is het gezondst?

Voorlopig onderzoek suggereert dat extra vierge olijfolie mogelijk kan bijdragen aan kankerpreventie. Niettemin is verdere wetenschappelijke verificatie noodzakelijk om deze bevindingen te bevestigen.


12. De natuurlijke kracht van Olijfolie: een antibacteriële bescherming

Olijfolie onthult een intrigerende kant van zichzelf – antibacteriële eigenschappen die schadelijke bacteriën kunnen remmen en zelfs elimineren. Deze bijzondere eigenschap richt zich specifiek op de Helicobacter pylori-bacteriestammen, die zich in de maag nestelen en aandoeningen zoals maagzweren en zelfs maagkanker kunnen veroorzaken.

Wat deze ontdekking nog opmerkelijker maakt, is dat 3 van de 8 bekende H. pylori-bacteriestammen resistent zijn tegen antibiotica. Onderzoek heeft aangetoond dat extra vierge olijfolie daarentegen effectief is tegen alle 8 bacteriestammen. Bovendien wijst een studie uit dat dagelijkse consumptie van 30 gram extra vierge olijfolie een H. pylori-infectie bij 10-40% van de mensen kan bestrijden in slechts twee weken tijd. Ontdek hoe olijfolie je natuurlijke bescherming kan bieden tegen deze schadelijke bacteriën.


Is olijfolie gezond en welke olijfolie is het gezondst?


Extra vierge olijfolie bezit antibacteriële eigenschappen, met het vermogen om specifieke bacteriën te vertragen of zelfs uit te schakelen. Het blijkt bijzonder doeltreffend te zijn tegen de Helicobacter pylori-bacterie, die maagzweren kan veroorzaken en zelfs in verband wordt gebracht met maagkanker.


Overige voordelen van Olijfolie

Olijfolie is niet alleen een smakelijke aanvulling op tal van gerechten, maar het biedt ook een breed scala aan gezondheidsvoordelen. Eerder hebben we al enkele van de voordelen besproken, zoals het bevorderen van een gezond hart en het ondersteunen van de huid. In deze sectie zullen we dieper ingaan op drie andere gunstige eigenschappen van olijfolie.

13. Huidverzorging: Olijfolie is rijk aan vitamine E en antioxidanten, waardoor het een uitstekende natuurlijke moisturizer is. Het kan helpen bij het hydrateren en verzachten van de huid, waardoor het een populair ingrediënt is in zelfgemaakte huidverzorgingsproducten zoals moisturizers en gezichtsmaskers.

14. Gewichtsbeheersing: Olijfolie kan een rol spelen in gewichtsbeheersing en -verlies. Hoewel het calorierijk is, kan het helpen om een gevoel van verzadiging te bevorderen, wat kan bijdragen aan het verminderen van de totale calorie-inname. Het kan ook helpen bij het stimuleren van de vetverbranding en het verminderen van de opslag van lichaamsvet. Als onderdeel van een gebalanceerd dieet kan het helpen bij het handhaven van een gezond gewicht.

15. Verbetert de spijsvertering: Olijfolie kan de spijsvertering bevorderen en de opname van voedingsstoffen uit voedsel verbeteren. Het kan ook helpen bij het verminderen van maagklachten zoals brandend maagzuur en indigestie, vooral wanneer het wordt gebruikt als een vervanging voor andere oliën die moeilijker te verteren zijn.

Is olijfolie gezond? Olijfolie als ultieme gezondheidsboost!

Olijfolie is veel meer dan alleen een culinair ingrediënt; het onthult zich als een schat vol gezondheidsvoordelen. Het krachtige oliezuur en de overvloed aan antioxidanten maken het tot een wondermiddel voor je welzijn. Onderzoek wijst uit dat olijfolie kan bijdragen aan een gezonder hart, de bloedsuikerspiegel kan verbeteren, ontstekingen kan verminderen, en zelfs potentieel kanker kan voorkomen. Het is een veelzijdig elixir dat niet alleen je smaakpapillen verwent, maar ook je gezondheid beschermt. Olijfolie is de sleutel tot een gezonder en smakelijker leven en is daarmee de ultieme gezondheidsboost!

Een cruciaal aspect is echter de keuze voor hoogwaardige extra vierge olijfolie van biologische oorsprong. Alleen dan kun je optimaal profiteren van de overvloedige gezondheidsvoordelen. Als je de kwaliteit van je olijfolie wilt verzekeren, aarzel dan niet langer en druk op de onderstaande knop! Je gezondheid zal je er enorm voor waarderen.

Bewaaradvies olijfolie voor optimale versheid

Het is van uiterst belang om olijfolie te kopen die verpakt is in een donkere fles en deze op te slaan op een koele, donkere locatie. Op deze manier kun je het maximale gehalte aan antioxidanten behouden. Het langdurig bewaren van olijfolie kan het gehalte aan polyfenolen doen afnemen. Om dit te voorkomen, is het raadzaam de fles niet op het aanrecht te laten staan, maar in een afgesloten kast te bewaren. Met een literfles olijfolie kun je ongeveer 30 dagelijkse porties van 30 ml bereiden, waardoor je de fles niet te lang hoeft te bewaren.

Wat is de beste olijfolie?

Net als Wilma van Grinsven ben ik geen olijfoliekenner. De meeste mensen halen hun olijfolie gewoon in de supermarkt, maar volgens olijfoliespecialist Wilma van Grinsven vind je daar zelden de beste kwaliteit. Dit artikel onderstreept dat de beste olijfolie vaak elders te vinden is.

Dit zou te wijten kunnen zijn aan de EU-importregels, die beletten dat hoogwaardige olijfolie, wellicht zelfs de allerbeste, uit landen als Tunesië in de schappen ligt. De Volkskrant meldde op 4 februari 2021 namelijk dat Tunesië misschien wel de bron is van ’s werelds mooiste olijfolie.

Wat niet algemeen bekend is, is dat Tunesië na Spanje de grootste producent van biologische olijfolie ter wereld is. Als er in het verleden geen exportquota voor Tunesië naar andere EU-landen waren ingesteld, zouden ze zelfs de grootste producent ter wereld kunnen zijn. Helaas hebben Spaanse multinationals deze quota opgekocht en belastingvrij gebruikt.

Omdat de productie in Spanje niet voldoende is om aan de wereldwijde vraag te voldoen, wordt er veel Tunesische olijfolie ingekocht om te vermengen met hun eigen, vaak minderwaardige olijfolie. En dit terwijl jij dacht dat je een fles hoogwaardige pure Spaanse olijfolie in handen had…

Om die reden kies ik persoonlijk voor gezonde, biologische extra vierge olijfolie uit Tunesië. Je kunt deze niet in de winkel vinden, maar je kunt hem eenvoudig bestellen via de knop hieronder!

Chantal Duyvesteijn
Het aanpassen van je voeding is slechts een onderdeel om af te vallen en je centimeters kwijt te raken. Zorg dat je bewuste en onbewuste op 1 lijn komen te liggen door middel van (zelf)hypnose. Ik heb een gratis E-book geschreven waarin ik 85 super waardevolle tips met je deel om af te vallen zonder dieet en op gewicht te blijven. De tips uit dit boek zorgen er niet alleen voor dat je kunt afvallen, maar ook dat je beter gaat slapen, dat je veel meer energie krijgt en lekkerder in je vel gaat zitten! Met deze tips ben ik zelf 11 kilo afgevallen.

Bronvermelding

De geraadpleegde bronnen voor dit artikel zijn:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *