40 kilo afvallen zonder operatie, Lotte flikte het in een half jaar!

Gemiddelde leestijd: 12 minuten
Bron: Instagram @fitmetlotte_

40 kilo afvallen zonder operatie, is dat mogelijk? Lotte flikte het! In dit artikel lees je het inspirerende verhaal van Lotte. Het is haar gelukt om op eigen kracht maar liefst 40 kilo af te vallen zonder operatie in een half jaar tijd. Een super knappe prestatie!

Inmiddels is Lotte een bekend influencer en inspireert zij andere vrouwen om ook af te vallen. Zij ontwikkelde zelfs haar eigen methode: de Fit met Lotte methode. Zij leeft nu haar droomleven als digital nomad en je kunt haar avonturen volgen via Instagram. Ook heeft zij haar eigen blog.

In dit artikel lees je hoe zij dit heeft gedaan en hoe het nu 2,5 jaar later met haar gaat. Dit artikel is mijn persoonlijke visie op het afvalproces van Lotte, die nog steeds haar struggles heeft. Zij ging van 130 naar 80 kilo en was dus zelfs 50 kilo afgevallen in een jaar tijd, maar inmiddels is zij weer 15 kilo aangekomen.

Moet je dan voor de rest van je leven een strijd tegen de kilo’s blijven leveren? Is blijvend gewichtsverlies überhaupt wel mogelijk als je 40 kilo wilt afvallen zonder operatie? Hoe jij daadwerkelijk kunt transformeren, lees je in dit artikel.

De start van Lotte: 30 kilo afvallen met het 1 op 1 dieet

Jarenlang vond Lotte zichzelf te dik en leek afvallen een onmogelijk opgave voor haar. Naar eigen zeggen heeft zij zo’n beetje alle diëten geprobeerd. Maar nooit met het gewenste resultaat. De kilo’s kwamen er iedere keer weer aan en meer…

Tot een moment waarop ze besloot er deze keer écht voor te gaan en ze zichzelf voornam dat het haar deze keer wel ging lukken! Ze was op een punt beland waarop ze zich heel erg ellendig voelde, dik en lelijk. Dat wilde ze niet meer!

Zij had een vriendin met goede ervaringen over het 1 op 1 dieet en besloot het erop te wagen. De basis van het 1 op 1 dieet is koolhydraat arm in combinatie met maaltijd vervangers en daarnaast 1 op 1 begeleiding. Dit was precies wat ze nodig had.

De begeleiding werkte super voor Lotte, het was voor haar net de schop onder haar kont die ze nodig had. Het afvallen ging super snel, de eerste week verloor zij zelfs 6 kilo in 1 week! Totaal kon zij daardoor 30 kilo afvallen in 4 maanden. Het was dus een super effectief dieet, maar wel erg prijzig.

Tot het moment dat zij zich de maaltijdvervangers niet meer kon veroorloven, omdat zij haar baan kwijtraakte vanwege corona. Aan het 1 op 1 dieet was zij namelijk al gauw € 200,- per maand kwijt. Het was nu tijd om het zelf te gaan doen.

Zelf ben ik ook met een dieet gestart om af te vallen. Ik kon hiermee 8 kilo afvallen in 8 weken. Dit dieet is minstens zo succesvol, super eenvoudig en vele malen minder prijzig!

30 kilo afvallen met het 1 op 1 dieet Lotte Corijn
Bron: YouTube Lotte Corijn

40 kilo afvallen door te bewegen en te sporten

Vanaf het begin van haar afvalproces heeft Lotte bewogen of gesport. In het begin wandelde zij veel, 4 keer per week zo’n 3,5 kilometer. En zo vergrootte zij haar afstand iedere keer. Net als Marjolein, die kon in 1 maand tijd 12 kilo afvallen door koolhydraat arm te gaan eten en dagelijks te wandelen.

Vervolgens begon zij met fitness, wat zij 2 á 3 keer per week deed. Ook wandelt zij nog steeds en is zij gaan hardlopen toen zij 30 kilo was afgevallen. Dit was uiteindelijk te zwaar voor haar knieën. Uiteindelijk heeft zij het hardlopen weer opgepakt, nadat zij 40 kilo was afgevallen. Nu zonder zere knieën!

Wil je net als Lotte ook gaan hardlopen? Lees dan het artikel: Hoe kun je beginnen met hardlopen? Deze tips hebben mijzelf enorm geholpen om uiteindelijk 8 kilometer in een uur hard te kunnen lopen. Iets wat ik vroeger nooit voor mogelijk had gehouden, omdat ik meer van het sprinten was.

50 kilo afvallen: het gaat om het aanpassen van je leefstijl

Na het 1 op 1 dieet heeft Lotte een tijdje gesukkeld. Op dat moment werd het afvallen ook een obsessie voor Lotte. Ze begon meer en meer te sporten en minder te eten. Maar dit hielp haar niet om nog meer af te vallen, het stagneerde juist. En juist op dat moment ontving zij een berichtje van Cynthia Houben.

Toen ging Lotte aan de slag met het Lifestyle Plan van Gymjunkies. Want uiteindelijk draait het niet om het tijdelijk volgen van een dieet. Het gaat om het vinden van een leefstijl met een gezond eetpatroon, wat je voor de rest van je leven kunt blijven volhouden.

Dit plan was weer totaal anders dan het 1 op 1 dieet, waardoor het in het begin erg spannend was om ermee te beginnen. Met dit plan mocht Lotte namelijk gewoon weer koolhydraten eten zoals brood en pasta, maar daar was ze ontzettend bang voor gemaakt. Ook mocht ze bij dit plan 6 keer per dag eten. Toch besloot Lotte er voor te gaan!

Voor Lotte werkte dit plan echt super, want zij heeft structuur nodig. Het plan schrijft namelijk 8 weekmenu’s voor, waardoor zij precies wist wat zij mocht eten. Ook bood dit plan haar ook flexibiliteit, want de maaltijden zijn onderling te wisselen. Gewoon boodschappen vanuit de supermarkt, zonder shakes.

Eerst startte Lotte dus met het 1 op 1 dieet waarmee zij 30 kilo kon afvallen. Toen ging zij een Lifestyle Plan volgen van Gymjunkies, volgde nog eens 10 kilo en kon zij dus 40 kilo afvallen. Uiteindelijk kon Lotte mede door dit plan totaal zelfs 50 kilo afvallen in een jaar!

Hoe gaat het nu 2,5 jaar later met Lotte?

Lotte maakt nu content over haar leven en deelt daarin onderwerpen over mindset, gezonde recepten, afvallen en van alles en nog wat. Daarin is zij open en eerlijk dat zij de laatste tijd weer 15 kilo is aangekomen. In een video die zij begin januari 2023 plaatste, vertelt zij eerlijk over haar afvalproces.

Wat mij persoonlijk erg aan de video opviel, is dat Lotte al vanaf kind af aan worstelde met haar gewicht en aan het snoepen en snaaien was. En uiteindelijk worstelt zij nog steeds met eetbuien en vind zij het lastig om te stoppen met suiker. Zij moet nog dagelijks opletten om niet in oude patronen te vervallen. En hier zit nou net de crux.

Lotte heeft zichzelf ontzettend ontwikkeld en heeft de afgelopen 2,5 jaar ontzettend veel heeft geleerd over gezonde voeding en bewust eten. Maar volgens haar kan zij haar ongezonde gewoontes die zij in de afgelopen jaren heeft opgebouwd, niet zomaar veranderen. Dat gaat volgens haar niet.

Toch denk ik hier zelf heel anders over en ben ik ervan overtuigd dat het met de juiste tools wél mogelijk is om blijvend je mindset te veranderen. Ook heeft het bij mij heel erg meegeholpen als je je bewust wordt van hoe slecht bepaalde producten zijn, door de chemische vulling die fabrikanten er aan hebben toegevoegd. Hier ga ik verder op in in het artikel: Stoppen met snoepen en afvallen.

De sleutel tot blijvende transformatie: herprogrammeer je brein

Toch is dit wel mogelijk, zo bewijst het verhaal van Marja die 20 kilo kon afvallen zonder dieet en 2 cruciale keuzes maakte. Want wanneer je gewoontes blijvend wilt veranderen, is het een kwestie van je brein ‘herprogrammeren’. Dit kun je bereiken door middel van hypnose. In dit artikel kun je meer lezen over hoe je met hypnose kunt afvallen.

Met de super doeltreffende technieken uit het afslank programma ‘Reset Your Mind’ heeft Sarina Baas al meer dan 650 vrouwen geholpen om hun streefgewicht te bereiken. En dit allemaal zonder (crash)diëten, die uiteindelijk toch niemand kan volhouden. Zodat je moeiteloos kunt afvallen door je brein te herprogrammeren om zo als vanzelf gezonde eetpatronen aan te nemen.

Wil je liever eerst kennismaken met hypnose, klik dan hier voor de gratis hypnose afvallen MP3.

Chantal Duyvesteijn
Het aanpassen van je voeding is slechts een onderdeel om af te vallen en je centimeters kwijt te raken. Zorg dat je bewuste en onbewuste op 1 lijn komen te liggen door middel van (zelf)hypnose. Ik heb een gratis E-book geschreven waarin ik 85 super waardevolle tips met je deel om af te vallen zonder dieet en op gewicht te blijven. De tips uit dit boek zorgen er niet alleen voor dat je kunt afvallen, maar ook dat je beter gaat slapen, dat je veel meer energie krijgt en lekkerder in je vel gaat zitten! Met deze tips ben ik zelf 11 kilo afgevallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *