Snel een paar kilo afvallen: 8 unieke en waardevolle tips!

Gemiddelde leestijd: 13 minuten
snel paar kilo afvallen vrouw met te grote broek die dit illustreert

Ten tijde van het schrijven van dit artikel zijn de feestdagen weer achter de rug en is het nieuwe jaar 2023 van start gegaan. Een tijd waarin we onszelf van alles voornemen, zoals snel een paar kilo afvallen. In dit artikel lees je hoe je dit kunt doen op een snelle en verantwoorde manier, maar bovenal: met gegarandeerd resultaat!

De tips zorgen er niet alleen voor dat je snel een paar kilo kunt afvallen, maar zorgen ook voor een algehele verbetering van je gezondheid! Je kunt hierbij denken aan: meer energie krijgen, lekkerder in je vel zitten, het krijgen van een goede weerstand en rustigere darmen. Zo sla je dus 2 vliegen in 1 klap!

Ook ik ben zelf een paar kilo aangekomen tijdens de feestdagen en die wil ik er graag weer vanaf hebben. Een reden voor mij om dit artikel te schrijven! En natuurlijk mijn eigen tips in de praktijk te brengen. 😉

In dit artikel lees je de 7 belangrijkste tips waarmee je snel een paar kilo kunt afvallen, misschien al in een week. Wil je nog meer tips? Download dan het gratis E-book met 85 tips om snel af te vallen!

1. Durf honger te hebben en kies voor 2 á 3 eetmomenten per dag om snel een paar kilo af te vallen

De allerbelangrijkste tip om snel een paar kilo af te vallen in een week, is het aandurven om honger te hebben door het overslaan van je ontbijt. Heel veel mensen zijn gewend om de hele dag door te eten. Wanneer je voor 2 of 3 eetmomenten per dag kiest, zorgt dit voor de volgende voordelen:

 • Je darmen krijgen inmens veel rust, omdat iedere keer dat je wat eet er een ontstekingsreactie in de darmen wordt gecreëerd;
 • Je geeft je immuunsysteem een boost, doordat je immuunsysteem zich grotendeels achter de celwand van de darmen bevindt;
 • Je bloedsuikerspiegel blijft vele malen constanter, waardoor je veel minder behoefte zult hebben om te snaaien;
 • Wanneer je kiest voor intermittent fasting en minimaal 16 uur achter elkaar nuchter blijft, komt je lichaam in de vetverbrandingsmodus.

Wanneer je snel een paar kilo wilt afvallen in een week, kun je er daarom het beste voor kiezen om in die week bijvoorbeeld minimaal 3 keer je ontbijt over te slaan. Op deze manier komt je lichaam in de vetverbrandingsmodus. Wil je meer weten over deze modus van het lichaam? Lees dan het artikel: vetverbranding versnellen: de 11 beste manieren!

2. Wees dagelijks dankbaar

Een van de meest krachtige tools, maar tegelijkertijd misschien wel de meest onderschatte, is het uiten van dankbaarheid. Wees dankbaar voor het prachtige lichaam wat je nu al hebt, ook al wil je nog snel een paar kilo afvallen. En daar waar jouw mind is gevuld met dankbare (lees: positieve) gedachten, is er geen ruimte voor negatieve gedachten! En deze negatieve gedachten zijn vaak een belangrijk obstakel wanneer je snel een paar kilo wilt afvallen in een week.

Zo heeft een 8 jaar durend onderzoek van Emmons (UC Davis Psychology) aangetoond dat dankbaarheid zorgt voor:

 • Betere gezondheid en slaap;
 • Hoger enthousiasme en alertheid;
 • Meer energie, optimisme en positivisme;
 • Grotere verbondenheid met anderen;
 • Bereiken van persoonlijke doelen.

Plan dagelijks een aantal minuten van dankbaarheid en wees dankbaar voor het prachtige lichaam wat je nu al hebt. En vraag je daarnaast af waarvoor je nog meer dankbaar bent. Tips die je hierbij kunnen helpen zijn (bron):

 1. Wat heb ik vandaag gedaan of geleerd waar ik dankbaar of tevreden over ben?
 2. Wat heeft iemand anders vandaag gedaan waar ik blij voor ben?
 3. Wat heb ik vandaag nog ervaren, geproefd, gevoeld, geroken, waar ik tevreden of dankbaar voor ben?

3. Ga aan de slag met je mindset om je snackdrang onder controle te krijgen

Na de feestdagen met al dat lekkers kan het lastig zijn om je snackdrang weer onder controle te krijgen. Jouw mindset speelt een belangrijke rol in het al dan niet snel een paar kilo afvallen in een week. Krijg 30 dagen lang begeleiding met onderstaande challenge! De challenge is een stok achter de deur en zorgt ervoor dat je weer de juiste mindset krijgt.

4. Drink geen vloeibare calorieën, zodat je snel een paar kilo kunt afvallen

snel paar kilo afvallen geen vloeibare calorieeen drinken zoals frisdrank

Wanneer je snel een paar kilo wilt afvallen, maar ook wanneer je je gezondheid wilt verbeteren en je gewoon lekkerder wilt voelen in je lijf, kun je het beste stoppen met het drinken van vloeibare calorieën. Drink dus geen frisdrank (ook geen light frisdranken!), fruitsap, smoothies of verse fruitsappen of shakes.

Drink alleen water (eventueel met wat schijfjes citroen/sinaasappel, limoen of komkommer), zwarte koffie of thee. Wanneer je dit een week lang doet, ga je al een wereld van verschil opmerken. Je zit vele malen lekkerder in je lijf en ervaart meer energie.

5. Voeg het welbekende afvaltrio essentiële oliën toe aan je water voor een verzadigd gevoel

De oliën van Young Living zijn ontzettend breed inzetbaar en de mogelijkheden zijn eindeloos. Wanneer je het welbekende afvaltrio dagelijks toevoegt aan een kop warm water heb je ten eerste een heerlijke kop thee en ten tweede zorgt dit voor een verzadigd gevoel. Je hebt slechts 1 druppel olie nodig van de volgende 3 oliën:

 1. Grapefruit
 2. Lemon
 3. Peppermint

Wil je hier meer over weten? Stuur mij dan een bericht via Instagram.

6. Reset je dopamine levels om snel een paar kilo in een week te kunnen afvallen

Een te hoge dopamine tolerantie zorgt ervoor dat je veel minder zin hebt om te gaan sporten of gezond te koken, zodat het vele malen lastiger wordt om snel een paar kilo in een week te kunnen afvallen. Want als je dopamine tolerantie heel hoog is, heb je steeds meer ‘kicks’ nodig om het zelfde goede gevoel te krijgen en verdwijnt je motivatie, drive, creativiteit…

Hoe krijg je een te hoge dopamine tolerantie?

Dopamine wordt ook wel ‘gelukshormoon’ genoemd. Het geeft ons een gelukkig gevoel, ofwel een ‘kick’. Onze hele maatschappij is er op ingericht om ons zoveel mogelijk kicks te geven. Denk aan TV, telefoon, whatsapp, social media, Netflix, Tinder, porno, fastfood, gaming, online shoppen etc.

Iedereen is er wel bekend mee dat het heel lastig is om maar 1 serietje te kijken op Netflix en wanneer je op social media zit blijf je maar scrollen. Want dit zorgt ervoor dat je dopamine wordt gestimuleerd. Wanneer je dopamine levels te hoog zijn, dan heb je steeds meer nodig om hetzelfde gevoel te krijgen. En worden simpele dingen ineens heel ingewikkeld.

Daarom kun je er ontzettend veel baat bij hebben om je dopamine levels te resetten. Dit kun je doen via de community van Iki Tribe.

7. Kies voor natuurlijke en onbewerkte voeding

De vierde tip waarmee je snel een paar kilo kunt afvallen in een week is het kiezen voor natuurlijke en onbewerkte voeding en het liefst biologisch. Biologische voeding bevat namelijke vele malen meer voedingsstoffen dan niet biologische voeding, wat je kunt lezen in het artikel: is biologisch gezonder?

Daarnaast is natuurlijke en onbewerkte voeding puur en bevat geen toegevoegde meuk vanuit de fabriek. Het bevat informatie voor jouw lichaam, bouwstoffen die je nodig hebt om je lichaam gezond te krijgen of te houden. In dit artikel lees je meer over wat gezonde voeding is.

8. Kies voor volle producten en daarmee goede vetten die jouw lichaam nodig heeft

Helaas heeft de overheid en voedingsindustrie ons gehersenspoeld met het dogma dat vet slecht is voor je en dat je dit moet vermijden. Maar niets is minder waar! Je hebt vetten namelijk nodig voor brandstof, bouwstoffen van je lichaam, transport van vitamine en voor een gezonde hersenfunctie en hormoonhuishouding (bron).

De belangrijkste reden om voor volvette producten te kiezen is dat vet zorgt voor een verzadigd gevoel. Je kunt dus met een gerust hart roomboter smeren en kiezen voor volle zuivelproducten. Deze vetten heeft je lichaam namelijk nodig en je hoeft er niet veel van te eten om toch een verzadigd gevoel te krijgen. En laat het idee los dat je van vet eten vet wordt!

Snel een paar kilo afvallen in een week of paar weken, zo doe je dat!

In dit artikel heb je kunnen lezen hoe je snel een paar kilo kunt afvallen in een week of paar weken. Deze tips zijn uniek en waardevol, waardoor je met gegarandeerd resultaat kunt afvallen. Ik hoop dan ook dat deze tips je hebben geïnspireerd om dit op deze verantwoorde manier te doen!

Ben je benieuwd naar meer tips om bijvoorbeeld op gewicht te blijven na het afvallen? Download dan het gratis E-book via onderstaande knop! Heel veel succes en laat gerust een reactie achter onderaan het artikel!

Chantal Duyvesteijn
Het aanpassen van je voeding is slechts een onderdeel om af te vallen en je centimeters kwijt te raken. Ik heb een gratis E-book geschreven waarin ik 85 super waardevolle tips met je deel om af te vallen zonder dieet en op gewicht te blijven. De tips uit dit boek zorgen er niet alleen voor dat je kunt afvallen, maar ook dat je beter gaat slapen, dat je veel meer energie krijgt en lekkerder in je vel gaat zitten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *