Stoppen met snoepen en afvallen, zó doe je dat!

Gemiddelde leestijd: 12 minuten
stoppen met snoepen en afvallen dan kun je deze chocolate chip cookies laten staan

In dit artikel lees je hoe je kunt stoppen met snoepen, zodat je eindelijk kunt gaan afvallen. Want wie wil er nou niet stevig in haar schoenen kunnen staan om al die lekkere verleidingen te kunnen weerstaan? Dat vervelende stemmetje wat jou iedere keer weer naar die voorraadkast of koelkast lokt en je weer voor de bijl gaat…

Belangrijk om te weten is dat het niet jouw schuld is dat je de neiging hebt om te snoepen. Dat heeft namelijk te maken met onze genetische blauwdruk, waardoor we de voorkeur hebben om veel te eten en weinig te bewegen. Want hoe groter onze reserve is, hoe makkelijker je kunt overleven in een periode van schaarste.

Alleen leven we niet meer in tijden van schaarste, maar in een moderne samenleving waarin er voedsel in overvloed te verkrijgen is op zowat iedere hoek van de straat en 24/7. En de fabrikanten kennen onze zwakte om te snoepen en stoppen deze etenswaren daarom vol met stofjes, waardoor ons oerinstinct getriggerd wordt en we niets anders kunnen dan niet stoppen met snoepen…

Wil je weten wat de sleutel is tot blijvend gewichtsverlies? En die ligt misschien op een heel ander gebied dan je in eerste instantie zou denken. Lees snel verder!

Stoppen met snoepen en onze genetische blauwdruk waardoor afvallen zo lastig is

Het is helemaal niet gek dat het zo moeilijk is om te stoppen met snoepen, waardoor afvallen zo lastig is. Dit heeft alles te maken met onze genetische blauwdruk en hoe we vroeger leefden in de oertijd. Onze voorouders leefden namelijk een compleet ander leven dan wij nu gewend zijn.

Zij moesten in een gevaarlijke omgeving zelf op zoek naar voeding. Niet ieder seizoen was even vruchtbaar en daarom kenden zij tijden van schaarste, waarin er nauwelijks voeding tot hun beschikbaarheid was. Uiteindelijk zijn wij zo geëvolueerd dat we ook konden overleven in tijden van schaarste, door het opslaan van vet.

Deze opslag van vet, kun je zien als opslag van energie. Tijdens strenge winters konden zij teren van hun eigen vetvoorraad die hun voorzag van energie. Dus genetisch zijn wij zo ingesteld om een vetvoorraad op te slaan voor een strenge winter met weinig voeding. Helaas werkt dit prachtig ontworpen systeem van moeder natuur nu eerder tegen ons dan voor ons.

Als je weet wat de fabrikant erin stopt, wordt stoppen met snoepen veel makkelijker

Wanneer je je bewust wordt van wat fabrikanten allemaal in de etenswaren stoppen die wij zo graag wegsnaaien, helpt dat bij het stoppen met snoepen en wordt afkicken van suiker vele malen makkelijker. Het eten uit de fabriek is namelijk onnatuurlijk, genetische gemanipuleerd en chemisch gevuld met een voor de fabrikant ‘gouden duo’: plantaardige olie en suiker.

Natuurlijke en onbewerkte voeding bevat nutriënten, wat belangrijke bouwstoffen zijn voor ons lichaam. Daarnaast bevat voeding ook genetische informatie voor onze genen. Het zet genen ‘aan’ of ‘uit’, zodat jij je zo goed mogelijk kunt aanpassen aan de externe leefomstandigheden waarin je je bevindt.

Fabrieksproducten bevat deze informatie niet. Het is onnatuurlijk en bevat in de meeste gevallen plantaardige olie. Kijk maar eens naar de ingrediënten van je geliefde koekje, chips of reep chocola. Je zult versteld staan hoe vaak hier plantaardige oliën in zijn verwerkt, zoals palm- en zonnebloemolie. En deze plantaardige olie in combinatie met suiker werkt verslavend voor je brein, waardoor jij niet kunt stoppen met snoepen en kunt afvallen.

Plantaardige olie zorgt voor ontstekingen in je lichaam, waardoor je niet kunt afvallen

Bewerkte fabrieksvoeding, eigenlijk alles wat je in een pakje of zakje koopt in de supermarkt, is onnatuurlijk. Jouw lichaam herkent het niet, het bevat geen informatie voor je genen, maar toch moet je lichaam ermee dealen. Dit lukt tot op zekere hoogte vaak wel, tot het punt waarop de emmer vol is en aan het overlopen. Dat is het punt waarop de ellende begint.

De jarenlange consumptie van bewerkte fabrieksvoeding veroorzaken ontstekingen in je lichaam (bron en bron). Deze ontstekingen in jouw lichaam zie je terug aan snelle blessures, acné, pijnlijke gewrichten, haaruitval, vermoeidheid en op termijn zelfs ziektes zoals kanker of auto- immuunziekte. Hierdoor wordt de communicatie met je cellen verstoord.

sugar craving is een reden waarom je niet kunt stoppen met snoepen en afvallen

Door deze verstoorde communicatie wordt voorkomen dat je een vetcel kan gebruiken voor energie of dat je de vetcel een nieuwe baan kan geven, zoals de transformatie naar een spiercel. Dus je hebt wel veel opgeslagen energie in de vorm van vet, maar door de verstoorde communicatie komt deze energie niet ‘vrij’. Daardoor vraagt je brein om meer nieuwe energie in de vorm van meer eten en kun jij niet stoppen met snoepen.

Ontstekingen ontstaan vooral door onnatuurlijke producten met onnatuurlijke ingrediënten, maar ook door stress. Fysieke, emotionele of traumatische stress. Daarnaast overmatig gebruik van chemicaliën in cosmetica of huishoudelijke producten. Hoge ontstekingswaarden is daarom één van de redenen waarom afvallen zo moeizaam gaat.

Ben je benieuwd waar ik deze kennis heb opgedaan? Lees dan de Epigenetica Blueprint review.

Een verstoorde relatie met eten zorgt dat je niet kunt stoppen met snoepen en afvallen

Een andere reden waarom je niet kunt stoppen met snoepen en afvallen, is de verstoorde relatie die je met eten hebt. Iedereen heeft wel één of meerdere diëten geprobeerd, calorieën tellen, afvallen met weight management producten, het Gymjunkies Lifestyle plan waarmee Lotte uiteindelijk 50 kilo kon afvallen of koolhydraatarm eten waarmee Marjolein 12 kilo afviel binnen een maand.

Natuurlijk zijn deze diëten op korte termijn heus wel succesvol! Uiteindelijk kon ik zelf ook met een bepaald dieet 8 kilo afvallen in 8 weken. En deze kilo’s zijn er blijvend vanaf. Maar uiteindelijk gaat het aanpakken van de oorzaak van je overgewicht en die kun je niet vinden in een dieet.

Wist je dat slechts 4% van alle vrouwen die een dieet heeft gevolgd op gewicht blijft op de lange termijn? Dit ligt niet aan jouw wilskracht, maar aan de effectiviteit van deze methodes. De sleutel tot transformatie ligt namelijk op een heel ander gebied! Hier gaat een traditioneel dieet aan voorbij.

De sleutel tot blijvend gewichtsverlies is hypnose

Specialist op dit gebied is Sarina Baas, levenscoach en hypnotherapeut. Met haar eigen praktijk heeft zij inmiddels meer dan 5500 vrouwen geholpen om blijvend hun streefgewicht te behalen. Benieuwd wie zij is? Lees dan de Sarina Baas review die ik eerder schreef op mijn blog.

Misschien denk je bij hypnose als eerste aan een soort Hans Klok die driftig met een slingerend klokje voor je gezicht jou probeert in hypnose te brengen, dat is het dus niet… Hypnose zorgt er juist voor dat je in een rustige staat komt van complete rust en kalmte. Hierdoor zijn jouw hersenen veel beter in staat om bevelen op te volgen!

In deze rustige en kalme staat ga je namelijk voorbij aan je kritische mind, dat innerlijke stemmetje die dat koekje, chocolaatje of handje chips zo vaak goed praat. Je bent dan veel ontvankelijker voor het aanleveren van nieuwe gewoontes. Voor het aanleveren van een nieuwe gewoonte heb je 30 dagen nodig.

Na 30 dagen zijn er in jouw hersenen nieuwe neurale paden gecreëerd, waardoor de nieuwe en vooral gezonde gewoonte verankerd is in jouw systeem. En jij de sleutel tot blijvende transformatie in handen hebt! Zo kon Marja 20 kilo afvallen zonder dieet, zonder te gaan jojo-en. Zij maakte 2 cruciale keuzes om dit te bereiken.

Stoppen met snoepen en afvallen: zó doe je dat!

Je hebt in dit artikel kunnen lezen waarom het zo moeilijk is dat je niet kunt stoppen met snoepen en afvallen. Het ligt dus niet aan jou! Hopelijk is dit een hele geruststelling. En soms heb je gewoon een helpende hand nodig.

Daarom is deze 30-daagse Challenge zo effectief, je krijgt maar liefst 30 dagen lang begeleiding om te stoppen met snoepen waardoor je eindelijk kunt gaan afvallen! En de investering die je doet in jezelf is slechts MINIMAAL! Voor slechts EUR 17,- ga jij eindelijk die zo lang gewenste transformatie tegemoet. Ruim 5500 vrouwen die eerst sceptisch waren gingen je voor.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust onderaan dit artikel!

Snackstopper

Stoppen met Snoepen Challenge

  • Krijg 30 dagen lang iedere dag begeleiding
  • Je gaat afvallen zonder het benauwde gevoel van een dieet
  • Je krijgt toegang tot de besloten community vol met vrouwen die hetzelfde doel hebben als jij (maakt het makkelijker om vol te houden)
  • Bewezen methode met DIRECT resultaat
  • Je krijgt rust in je hoofd zonder de hele tijd aan snacken te hoeven denken
  • Je verbetert je gezondheid
  • Extra opdrachten voor het trainen van een slanke mindset
Doe mee met de 30-daagse Challenge om te stoppen met snoepen en krijg 30 dagen begeleiding!
Chantal Duyvesteijn
Het aanpassen van je voeding is slechts een onderdeel om af te vallen en je centimeters kwijt te raken. Ik heb een gratis E-book geschreven waarin ik 85 super waardevolle tips met je deel om af te vallen zonder dieet en op gewicht te blijven. De tips uit dit boek zorgen er niet alleen voor dat je kunt afvallen, maar ook dat je beter gaat slapen, dat je veel meer energie krijgt en lekkerder in je vel gaat zitten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *