Jezelf aarden = jezelf helen! 10 voordelen van aarding

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
jezelf aarden met de blote voeten in het gras

Jezelf aarden, waar is dat goed voor? Aarding, earthing of grounding genoemd, iets waar ik tot voor kort nog nooit over had gehoord of gelezen. Het was voor mij een beetje vaag. Toch heeft het een enorme potentie, waardoor het tijd was er een artikel op mijn blog aan te wijden!

In dit artikel lees je hoe je jezelf kunt aarden en welke voordelen dit biedt. Onze voorouders hadden nog niet de moderne middelen tot hun beschikking en zij liepen lang op blote voeten rond op aarde en sliepen op de grond. Hierdoor hebben zij altijd direct in contact gestaan met de aarde.

In deze moderne tijd zijn schoenen een mode accessoire, en lopen we bijna de hele dag op rubberen zolen. Onze huizen zijn geïsoleerde betonnen blokken en met de winter in aantocht zijn we nauwelijks meer buiten. Het ontbreken van direct contact met moeder aarde blijkt één van de oorzaken te kunnen zijn van chronische ontstekingen, chronische pijn, chronische vermoeidheid, slaapproblemen en auto- immuunziekten. (bron)

Jezelf aarden, waar is dat goed voor?

De magische krachten van jezelf aarden zijn inmiddels door meerdere wetenschappelijke studies aangetoond. Maar jezelf aarden, waar is dat nu eigenlijk goed voor? Jezelf aarden helpt bij het verminderen van ontstekingen in je lichaam. Maar hoe werkt jezelf aarden nou eigenlijk?

Wanneer je jezelf gaat aarden, breng je je lichaam in direct contact met moeder aarde via gras, zand of natuurwater zoals de zee. Ons lichaam wordt positief geladen door bijvoorbeeld blootstelling aan elektromagnetische velden (zoals Wifi en het gebruik van elektrische apparaten), maar ook door ons eigen metabolisme (stofwisseling). Een voorbeeld van deze positieve lading zijn vrije radicalen.

Eigenlijk zijn vrije radicalen opgebouwde extra spanning in de cellen. Een deel van deze spanning kun je reduceren met antioxidanten vanuit voeding. Deze antioxidanten zorgen ervoor dat de vrije radicalen niet in ons weefsel terecht komen, om zo laaggradige ontstekingen te voorkomen.

De aarde heeft een vrije stroom aan negatief geladen elektronen deeltjes die perfect is afgestemd op ons eigen lichaam. Je kunt de aarde dus eigenlijk zien als een onuitputbare bron van antioxidanten. Wanneer we direct contact maken met de aarde, worden er voortdurend vrije elektronen uitgewisseld die ons lichaam binnenin neutraliseren.

met blote voeten in het zand jezelf aarden

De aarde is tegengesteld aan deze positief geladen elektronen in ons lichaam en is een onuitputbare bron van negatief geladen ionen. Wanneer je jezelf gaat aarden, heb je rechtstreeks contact via je huid met de aarde. Hierdoor krijgt het lichaam de kans om de +jes en -en weer terug in balans te brengen.

Daarom is jezelf aarden als jezelf helen! De beste manier om jezelf te aarden is met je blote voeten contact te maken met moeder aarde door bijvoorbeeld te lopen door het gras, op het strand of te zwemmen in de zee of natuurwater. Daarnaast zijn er aardingsproducten ontwikkeld, om jou te helpen contact te maken met moeder aarde.

10 voordelen van jezelf aarden en aarding

  1. Minder lichaamsstress;
  2. Verbeterde bloedsomloop;
  3. Vermindering van ontstekingen;
  4. Boost je immuunsysteem;
  5. Bescherming tegen burn-out en disbalans in hormonen;
  6. Positief effect op spier- en gewrichtspijnen;
  7. Diepere helende slaap door een ontspannen zenuwstelsel;
  8. Sneller herstel (recuperatie) na inspanning;
  9. Bescherming tegen elektro-polutie (EMS);
  10. Sterk verjongend effect.

Deze 10 voordelen zijn beschreven in de zeer informatieve gedrukte brochure waarin de 10 meest heilzame punten van het aarden helder uitgelicht worden, inclusief referenties naar wetenschappelijke publicaties. Of doe eerst zelf meer onderzoek door dit boek te lezen:

Start vandaag nog met jezelf aarden!

Je hebt in dit artikel 10 voordelen van jezelf aarden kunnen lezen. Start daarom vandaag nog met jezelf te aarden door blootvoets een wandeling te maken buiten. Wil je jezelf ook binnenshuis aarden, dan zijn er eenvoudige aardingsproducten ontwikkeld en de gezondheidsvoordelen hiervan te genieten.

aardingsproducten die ik zelf gebruik

Zelf gebruik ik een kleine aardingsmat om op te werken en te chillen en de 1-persoons slaapmat die ik overdwars leg bij het voeteneind. Het is namelijk niet nodig om je hele lichaam te aarden tijdens het slapen, alleen je voeten is voldoende. Wanneer je buiten blootvoets gaat lopen, maken ook alleen je voeten maar contact met de aarde. En zo kun je samen met je partner genieten van de voordelen van aarding!

Kortingscode: AFCDB6

Je kunt de volgende code gebruiken voor een korting bij het afrekenen: AFCDB6 zodat je de voordelen van de producten kunt ervaren.

Daarnaast heb ik zelf voor een aardingspin gekozen, en mezelf dus niet aard via een geaard stopcontact. Via het stopcontact zou je namelijk “vuile elektriciteitssignalen” kunnen opvangen, dit is erg afhankelijk van de kwaliteit van je elektriciteitsnetwerk.

Ik hoop je met dit artikel geïnspireerd te hebben om vandaag nog te starten met jezelf aarden! Wanneer je vragen hebt, stel ze gerust onderaan dit artikel.

Chantal Duyvesteijn
Het aanpassen van je voeding is slechts een onderdeel om af te vallen en je centimeters kwijt te raken. Zorg dat je bewuste en onbewuste op 1 lijn komen te liggen door middel van (zelf)hypnose. Ik heb een gratis E-book geschreven waarin ik 85 super waardevolle tips met je deel om af te vallen zonder dieet en op gewicht te blijven. De tips uit dit boek zorgen er niet alleen voor dat je kunt afvallen, maar ook dat je beter gaat slapen, dat je veel meer energie krijgt en lekkerder in je vel gaat zitten! Met deze tips ben ik zelf 11 kilo afgevallen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *