8 kilo afvallen in 8 weken, 5 simpele stappen en 85 tips!

Gemiddelde leestijd: 16 minuten
8 kilo afvallen voor en na foto van mijzelf

8 kilo afvallen in 8 weken is mij gelukt door het nemen van 5 simpele stappen die ik graag met je deel om dit ook te bereiken. Mijn afvalproces was voor mij de inspiratie om een gratis e-book te schrijven met 85 tips om af te vallen. Wanneer jij deze 5 simpele stappen ook volgt, kun je net als mij heel eenvoudig afvallen!

8 kilo afvallen in 8 weken betekent 1 kilo per week afvallen. Ik had misschien wel meer kunnen afvallen, wanneer ik intensief erbij was gaan sporten. Zelf kon ik afvallen zonder sporten, maar wel veel te wandelen.

Waardoor ik ook meer had kunnen afvallen was wanneer ik geen ‘vreetdag’ had ingelast. Maar ik vond het toch wel heel lastig om mijzelf al dat lekkers te ontzeggen. Daarom gunde ik mijzelf 1 dag in de week om alles te eten wat ik wilde. En dan bleef het niet bij 1 chocolaatje of koekje…

Dit was voor mij de manier om het vol te houden en doordeweeks nee te zeggen. Want er was 1 dag in de week waarop ik het wel mocht! Maar dit zorgde er dus wel voor dat ik niet heel snel afviel. Al ben ik zelf geen voorstander van (te) snel afvallen.

In dit artikel kun je lezen wat de 5 stappen zijn die ik heb genomen. Ook laat ik je natuurlijk mijn eigen resultaat zien. Deze stappen zijn gebaseerd op een methode die gegarandeerd succesvol is! Want vele duizenden mensen gingen je al hiermee al voor. Wil je nog meer tips naast de 5 simpele stappen? Klik dan op onderstaande knop.

8 kilo afvallen in 8 weken, 1 maand of 3 maanden

De één valt heel makkelijk af en bij de ander gaat het weer vele malen moeilijker. Je kunt nooit van tevoren zeggen binnen hoeveel tijd je 8 kilo zult afvallen. Het is mijzelf gelukt om 8 kilo af te vallen in 8 weken, maar misschien lukt het jou wel in 1 maand! Dit is zeker mogelijk.

In dit artikel beschrijf ik mijn persoonlijke afvalproces. Want ook ik had al eerder vele dieet pogingen gedaan en was ik op zoek naar een manier die wel vol te houden is. Want niemand begint met afvallen om vervolgens weer aan te komen. Totdat ik op een methode stuitte, die mij heel erg aansprak.

Dit wordt beschreven in het boek Body, een lijfboek. De auteur van het boek is Timothy Ferris, hij is ook de auteur van het boek de 4-urige werkweek. Deze methode wordt ook wel het Slow Carb Dieet genoemd. Dit dieet kenmerkt zich door zijn eenvoud. Het is namelijk een kwestie van je te houden aan 5 eenvoudige regels.

Het komt dus wel aan op je doorzettingsvermogen! Want wanneer je dag in dag uit deze 5 regels volgt, is succes gegarandeerd! Gelukkig is er 1 regel die dit dieet zo goed vol te houden maakt. Hierover lees je later in het artikel meer. De succesverhalen van mensen die dit dieet hebben gevolgd, zijn eindeloos!

Stap 1: Witte koolhydraten zijn niet toegestaan

Witte koolhydraten zijn niet toegestaan. Producten waarin witte koolhydraten zijn verwerkt, zijn: pasta, rijst, aardappelen, brood en alle andere soorten granen. Ook de volkoren variant hiervan is niet toegestaan. Bij twijfel of een product witte koolhydraten bevat, niet doen. Deze koolhydraten zijn namelijk killing als je snel wilt afvallen.

geen witte koolhydraten eten

Stap 2: Dezelfde maaltijden eten, zodat je 8 kilo kunt afvallen binnen 8 weken

Dezelfde maaltijden eten is de tweede stap die je dient te nemen. Dag in, dag uit. Let hier vooral op bij je ontbijt en lunch. Maar waarschijnlijk kies je nu toch ook vaak voor dezelfde soort maaltijden! Dus is het een kwestie van nieuwe standaard maaltijden te kiezen.

Het is aan te bevelen om in het weekend de maaltijden voor de komende week voor te bereiden. Dit wordt ook wel preppen genoemd. En dat wordt een stuk makkelijker als er toch dezelfde maaltijden op het menu staan!

Stap 3: Minimaal 3,5 liter water per dag drinken

Drink dagelijks tenminste 3,5 liter per dag. En drink alleen dranken die geen calorieën bevatten! Helaas blijft er dan niet zoveel meer over, alleen water, zwarte koffie of thee zijn toegestaan. Pas op met light frisdranken.

Wat dan weer wel is toegestaan, is ‘s-avonds een glas droge rode wijn! Voor de alcohol liefhebbers onder ons. Zuivel is niet toegestaan.

Stap 4: Geen fruit

Eet geen fruit! Want fruit bevat ook natuurlijke koolhydraten. Wanneer je deze koolhydraten ook vermijd, net als de witte koolhydraten, kun je snel afvallen.

Avocado en tomaten zijn alleen in beperkte mate toegestaan. Pas hier dus mee op!

Stap 5: Plan een ‘vreetdag’

Plan 1 dag per week, waarop je alles mag eten! Ook wel een ‘vreetdag’ genoemd. Het handigste is om dit in het weekend in te plannen. Je kunt je op deze dag helemaal laten gaat, want alles is toegestaan! Mits je je aan deze 2 regels houdt:

  1. Begin deze vreetdag met tenminste 30 gram eiwitrijke voeding en combineer dit met peulvruchten. Dit doe je binnen een uur nadat je bent opgestaan. De eiwitrijke voeding zorgt er namelijk voor dat je de rest van de dag wat minder trek ervaart. Daarnaast zorgen de peulvruchten ervoor dat je diarree voorkomt, door de onverteerbare vezels die peulvruchten bevatten. Neem daarnaast wat vers geperst vruchtensap bij je eerste maaltijd. Dit heeft een gunstig effect op je bloedsuikerspiegel.
  2. Drink op de vreetdag citrussap, zoals water met schijfjes limoen of citroen. Je kunt er ook voor kiezen om wat citroensap over je eten te druppelen.

Aantal eetmomenten per dag zodat je 8 kilo kunt afvallen binnen 8 weken

Het aantal eetmomenten per dag zijn heel belangrijk om ervoor te zorgen dat je 8 kilo kunt afvallen binnen 8 weken. Houd je aan 3 of 4 eetmomenten/maaltijden per dag. En neem altijd je ontbijt binnen een uur nadat je bent opgestaan.

Neem bijvoorbeeld om 08:30 ontbijt, 11:30 lunch, 15:00 een kleine maaltijd en om 18:00 diner. Zorg dat er niet meer dan 3 uur zit tussen 2 maaltijden.

De voedingsmiddelen die zijn toegestaan

Stel je maaltijden samen met uit iedere groep 1 soort. Alleen uit groep 3 mag je onbeperkt kiezen.

Groep 1 Eiwitten

Eiwit met 1 eierdooier voor de smaak

Kippendij, borst of filet

Biologisch rundvlees

Varkensvlees

Vis

Groep 2 Peulvruchten

Linzen

Bruine bonen

Kikkererwten

Soja bonen

Kapucijners

Kidney bonen

Witte bonen

Groep 3 Groenten

Gemixte groenten, spinazie, sla, sperziebonen, snijbonen, paprika, ui, champignon, komkommer, broccolli, bloemkool.

Deze lijst is eindeloos.

Mijn visie nu op het Slow Carb Dieet waarmee ik zelf 8 kilo kon afvallen in 8 weken

Hoewel dit dieet ervoor zorgde dat ik 8 kilo kon afvallen in 8 weken tijd, heb ik nu wel een andere visie hierop gekregen. Dit omdat ik door middel van het schrijven van vele verschillende blog artikelen meer kennis heb opgedaan, zoals wat gezonde voeding is en hoe je het beste kunt afvallen.

Daarom wil ik je wel wijzen op een aantal aandachtspunten bij het Slow Carb Dieet! Het maakt de methode natuurlijk niet minder succesvol, maar ik wil wel graag eerlijk tegen je zijn. Wat je zelf met de aandachtspunten doet, is helemaal aan jou! 🙂

Wel of niet ontbijten

Bij het Slow Carb Dieet moet je binnen 1 uur na het opstaan ontbijten. Alleen dan ga je er nooit voor zorgen dat je in de vetverbrandingsmodus komt. En dat is nou juist heel belangrijk, wanneer je van dat overtollige vet af wilt komen. Lees in dit artikel de 11 beste manieren hoe je je vetverbranding kunt versnellen.

Het eten van keer op keer dezelfde maaltijden

Deze methode schrijft voor om keer op keer, dag in dag uit, dezelfde maaltijden te eten. Nu ben ik een voorstander van zo gevarieerd mogelijk te eten. Dit om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk verschillende voedingsstoffen binnen krijgt. Ook kun je het best zo vers mogelijk eten.

3 dezelfde maaltijden en keer op keer dezelfde maaltijden eten

Het volgen van een dieet vs. afvallen zonder dieet

Je kunt niet de rest van je leven een dieet blijven volgen. Uiteindelijk gaat het om het aanleren van nieuwe en gezonde gewoontes. Zodat je een gezond voedingspatroon hebt wat je voor de rest van je leven kunt blijven volhouden.

Een dieet is op de korte termijn vaak succesvol, maar we weten allemaal wat het resultaat op de lange termijn is. Dan verval je uiteindelijk weer in je oude patronen. Pak net als Marja de echte oorzaak van overgewicht aan (zij viel blijvend 20 kilo af). Lees hier meer over in het artikel: 20 kilo afvallen zonder dieet.

Peulvruchten

Wanneer je peulvruchten aan je menu toevoegt, zorgt dit ervoor dat je een verzadigd gevoel krijgt. Wanneer je dit dagelijks doet, kun je last krijgen van je darmen. Dit komt omdat peulvruchten bepaalde stoffen bevatten, die de darmwand beschadigen (bron). Vermijd dus liever de peulvruchten, wanneer je gevoelige darmen hebt. Gelukkig kun je deze stoffen grotendeels onschadelijk maken, wanneer de peulvruchten worden gekookt.

Vreetdag

De laatste stap van de methode is het plannen van de wekelijkse ‘vreetdag’, wat er bij mij voor heeft gezorgd dat het zo lang vol te houden was. Op deze dag mag je je helemaal laten gaan. Maar hiermee creëer je natuurlijk niet een gezond voedingspatroon.

Uiteindelijk draait het allemaal om balans. Daarom pleit ik nu eerder voor de 80/20 regel. Zorg dat je 80% van de tijd een gezond voedingspatroon hebt en in 20% van de tijd kun je de teugels wat laten vieren en kiezen voor wat lekkers.

Vreet je dus niet standaard 1 dag per week helemaal vol, maar kies gewoon voor wat lekkers en eet een patatje in het weekend. Maar hou je doordeweeks aan een gezond voedingspatroon.

8 kilo afvallen in 8 weken: zó heb ik dit gedaan!

Door mij aan de 5 stappen te houden, ben ik zelf 8 kilo afgevallen binnen 8 weken. Inmiddels zijn we ruim 2 jaar verder en ben ik nog meer afgevallen, 11 kilo in totaal. Deze kilo’s zijn er niet meer aangekomen! Ook voel ik mij vele malen energieker, fitter en is mijn nachtrust verbeterd.

8 kilo afvallen in 8 weken totale voortgang van mijn afvalproces
8 kilo afvallen in 8 weken totale voortgang van mijn afvalproces
Foto 1: Start, Foto 2: Na 1 maand -5 kilo, Foto 3: Na 2 maanden -8 kilo, Foto 4: Na 3 maanden -9 kilo

In dit artikel heb ik beschreven hoe je 8 kilo kunt afvallen. Mijn afvalproces heeft mij geïnspireerd om een gratis E-book te schrijven. Hierin deel ik 85 tips met je waarmee je snel, maar bovenal verantwoord kunt afvallen. Ook hoe je op gewicht kunt blijven. Dit zonder het volgen van een dieet.

Via onderstaande knop kun je het E-book downloaden en ik hoop dat het jou helpt om 8 kilo of meer af te vallen! Ik wens je veel succes en lees graag je voortgang in de reacties!

Chantal Duyvesteijn
Het aanpassen van je voeding is slechts een onderdeel om af te vallen en je centimeters kwijt te raken. Ik heb een gratis E-book geschreven waarin ik 85 super waardevolle tips met je deel om af te vallen zonder dieet en op gewicht te blijven. De tips uit dit boek zorgen er niet alleen voor dat je kunt afvallen, maar ook dat je beter gaat slapen, dat je veel meer energie krijgt en lekkerder in je vel gaat zitten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *