Afvallen zonder moeite te doen? 5 eenvoudige regels

Gemiddelde leestijd: 11 minuten
afvallen zonder moeite te doen kun je door vooral veel groenten te eten

Wil je afvallen zonder moeite te doen? Wanneer je de 5 eenvoudige regels volgt die in dit artikel beschreven zijn, kun je tot wel 10 kilo per maand afvallen! De uitdaging ligt in het vinden van de eenvoud in de dieet ‘jungle’.

En wat kun je beter laten staan? Is het goed om te vasten en maaltijden over te slaan? Hoe vaak moet je eten? Wel of geen koolhydraten? Mag je vlees eten? Kun je het beste alleen maar magere producten eten?

In dit artikel toon ik jou de eenvoud en laat ik je exact weten wat de 5 regels zijn. Deze eenvoudige regels hebben er bij mij voor gezorgd dat ik tot 1 kilo per week en soms zelfs 2 kilo per week kon afvallen. Lees gauw verder en ontdek deze 5 eenvoudige regels!

Afvallen zonder moeite te doen? De 5 gouden regels

Er zijn 5 gouden regels waar je je aan moet houden, wanneer je wilt afvallen zonder moeite te doen. Deze regels zijn opgesteld door Timothy Ferris. Veel mensen kennen hem als auteur van de bestseller Een werkweek van 4 uur. Hij heeft nog een bestseller geschreven waarin hij deze principes uiteenzet: Body, een lijfboek.

Deze 5 regels vormen het zogenoemde Slow Carb Dieet waarmee je tot wel 10 kilo per maand kan afvallen! Deze methode kenmerkt zich door eenvoud, wat het voor iedereen mogelijk maakt om af te vallen. Het is gewoon een kwestie van het volgen van 5 eenvoudige regels.

10 kilo afvallen in 1 maand

Als je deze methode letterlijk volgt, is het mogelijk om tot wel 10 kilo in 1 maand te kunnen afvallen. Lichaamsvet verliezen kun je volgens Timothy Ferris door het optimaliseren van lichaamsbeweging of het aanpassen van je voeding. Met deze methode is lichaamsbeweging niet noodzakelijk! Het enige wat je moet doen is het volgen van de volgende 5 regels.

Regel 1: Laat de ‘witte’ koolhydraten staan

Laat alle ‘witte’ koolhydraten staan die wit zijn of wit zouden kunnen zijn. Dit houdt in dat je geen producten moet eten die granen bevatten, alle soorten brood, rijst, aardappels, pasta, tortilla’s en voedsel wat gepaneerd is. Wanneer je dit laat staan, zit je goed!

Wat veel mensen niet weten is dat de chemicaliën die gebruikt worden om bloem te bleken (ja, dit gebeurt echt), chloordioxide, zich hecht aan eiwitten die in etenswaren zitten die bloem bevatten. Vervolgens wordt er alloxan gevormd en dit is een stofje wat onderzoekers gebruiken bij proefdieren om diabetes te veróórzaken.

Eet dus geen witte koolhydraten, tenzij je juist als doel hebt om dikker te worden!

Regel 2: Afvallen zonder moeite te doen? Eet keer op keer hetzelfde!

Regel 2 schrijft voor om telkens weer hetzelfde te eten, de kracht zit in de herhaling. Uit ervaring is namelijk gebleken dat mensen het meeste succes hebben met een dieet, wanneer zij iedere keer opnieuw dezelfde dingen eten. Op deze manier hoef je dus geen moeite te doen om te bedenken wat je iedere keer gaat eten!

Combineer je maaltijden met één onderdeel van elk van de 3 groepen:

wat moet je eten om af te vallen lijst met voedingsmiddelen bestaande uit 3 groepen

Regel 3: Drink véél water en calorie-arm!

Drink véél water! Tenminste 3,5 liter per dag. Drink calorie-arm drinken! Alleen water, thee en koffie zonder melk en suiker zijn toegestaan. Pas op met light frisdranken, drink hier maximaal 2 glaasjes van. Het is toegestaan om ‘s-avonds 2 glazen droge rode wijn te drinken! Zuivel is niet toegestaan.

Regel 4: Afvallen zonder moeite te doen? Eet geen fruit!

Eet geen fruit! Want hier zitten natuurlijke koolhydraten in. De uitzondering hierop zijn tomaten en avocado. Avocado is alleen in beperkte mate toegestaan. Wanneer je géén koolhydraten eet, zou je tot wel 10 kilo in 1 maand kunnen afvallen.

Regel 5: Plan een ‘cheatday’

Plan 1 vrije dag in het weekend in, waarop je je helemaal laat gaan. Op deze dag kun je ALLES eten! Hou je wel aan 2 regels tijdens deze ‘cheatday’:

  1. Begin deze dag met eiwitrijke voeding (tenminste 30 gram). Eet dit binnen een uur na het wakker worden en combineer met peulvruchten. Door eiwitten als ontbijt te nemen, ervaar je de rest van de dag minder trek. De onverteerbare vezels in peulvruchten zorgen ervoor dat je diarree kunt voorkomen. Neem bij je ontbijt ook wat vers geperst vruchtensap, want dit heeft een gunstig effect op je bloedsuikerspiegel.
  2. Drink gedurende de ‘cheatday’ citrussap. Je kunt dit eenvoudig zelf maken door schijfjes limoen of citroen in het water te doen. Je kunt ook wat citroensap over je eten heen druppelen.

Nadelen aan deze methode

CentimetersKwijt.nl wil jou graag eerlijk en oprecht informeren en daarom wil ik je ook graag bewust maken dat er aan deze methode wat nadelen kleven.

Wel of niet ontbijten

Met deze methode is het belangrijk om wel te ontbijten. Toch kan het ook goed zijn om juist niet te ontbijten, omdat je er dan voor zorgt dat je je vetverbranding kunt stimuleren. Daarnaast heeft vasten gezondheidsvoordelen die je kunt lezen in het artikel: vasten is gezond.

Dezelfde maaltijden eten

Met deze methode heb je weinig variatie in je maaltijden. Het is belangrijk om op lange termijn zo gevarieerd mogelijk te eten, voor het binnenkrijgen van zoveel mogelijk verschillende voedingsstoffen. Daarom kun je overwegen om supplementen te slikken, zodat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt.

Dieet versus afvallen zonder dieet

Deze methode ga je niet de rest van je leven volhouden. Wanneer je op lange termijn een gezond gewicht wilt behouden, is het van belang om jezelf een nieuw en gezond voedingspatroon aan te leren. Zodat je dit de rest van je leven kunt volhouden. Op lange termijn bestaat de valkuil om terug te vallen in oude patronen.

Daarom is het belangrijk om met je mindset aan de slag te gaan. Zelfhypnose is een vooruitstrevende manier om oude patronen te transformeren en maakt het daarom bij uitstek het middel wanneer je op lange termijn op gewicht wilt blijven. Lees hier alles over in het artikel: Gratis zelfhypnose sessie afvallen en 3 tips voor extra resultaat.

Peulvruchten

Peulvruchten zorgen voor de calorieën en tevens zorgen ze voor een verzadigd gevoel. Wanneer je gevoelige darmen hebt, kun je bij het dagelijks eten van peulvruchten hier last van krijgen. In peulvruchten zitten namelijk saponinen en lectinen. Deze stoffen beschadigen de darmwand (bron). Het is daarom erg belangrijk om de peulvruchten te koken en goed af te spoelen, zodat deze stoffen grotendeels onschadelijk gemaakt worden.

Wil je afvallen zonder moeite te doen? Volg de 5 eenvoudige regels en val gegarandeerd af!

Je hebt in dit artikel kunnen lezen hoe je kunt afvallen zonder moeite te doen. Wanneer je de 5 eenvoudige regels volgt, val je gegarandeerd af! Zelf kon ik met deze methode gemiddeld 1 tot 2 kilo per week afvallen. Wellicht had dit ermee te maken dat ik niet genoeg dezelfde maaltijden heb gegeten en me exact aan de regels van de cheatday gehouden heb.

Misschien lukt het jou wel om hiermee 10 kilo per maand af te vallen! Ik ben erg benieuwd. Laat een reactie achter met jouw resultaat!

Zelf ben ik al geruime tijd bezig met afvallen en heb ik hier inmiddels ruime ervaring mee. 😉 Dit heeft mij geïnspireerd om een gratis E-book te schrijven waarin ik de 85 allerbeste tips voor je verzameld heb voor gegarandeerd gewichtsverlies. Klik op onderstaande knop wanneer je het gratis E-book wilt downloaden!

Chantal Duyvesteijn
Het aanpassen van je voeding is slechts een onderdeel om af te vallen en je centimeters kwijt te raken. Zorg dat je bewuste en onbewuste op 1 lijn komen te liggen door middel van (zelf)hypnose. Ik heb een gratis E-book geschreven waarin ik 85 super waardevolle tips met je deel om af te vallen zonder dieet en op gewicht te blijven. De tips uit dit boek zorgen er niet alleen voor dat je kunt afvallen, maar ook dat je beter gaat slapen, dat je veel meer energie krijgt en lekkerder in je vel gaat zitten! Met deze tips ben ik zelf 11 kilo afgevallen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *