Spiritueel afvallen: in 7 stappen letterlijk en figuurlijk je schild loslaten!

Gemiddelde leestijd: 14 minuten
spiritueel afvallen gesymboliseerd door glas in lood in een spiraal

Bij spiritueel afvallen kom je tot je kern en kun je letterlijk en figuurlijk je schild (je overgewicht) loslaten. In mijn optiek zijn afvallen en spiritualiteit onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom is CentimetersKwijt.nl geen standaard blog over afvallen.

Maar wat is onze kern precies en waarom zijn we hier op aarde? Zijn we hier op aarde om een ambitieuze carrière na te streven naast de zorg voor ons gezin? Zodat we tijdens ons werk even bij kunnen komen van die tropenjaren met jonge kinderen?

Om altijd maar bezig te zijn met de toekomst, toe te leven naar het weekend en de vakanties, omdat we dan pas leuke dingen kunnen doen? Om bij anderen hun stories te kunnen bekijken hoe leuk en perfect hun leventje wel niet is? En vervolgens misschien wel te balen van je eigen leven?

Om te haasten naar ons werk, te haasten naar huis, te haasten om de kinderen op te halen uit school of de opvang? Om vervolgens gehaast een maaltijd in elkaar te flansen en dit gehaast naar binnen te werken? En als de kinderen eindelijk op bed liggen op de bank te ploffen om ‘uit te rusten’ terwijl we TV kijken?

Zou dit de bedoeling van ons leven op aarde zijn? Of is dit misschien het idee van leven hoe het ons wordt voorgespiegeld door de maatschappij? Wat houdt spiritueel afvallen in? Je lees het in deze blog!

Inhoudsopgave

Stap 1: Zorg dat je de juiste kennis bezit zodat je spiritueel kunt afvallen

Het allerbelangrijkste is zorgen voor een goede basis over wat je kunt doen om af te vallen. De hoeveelheid aan diverse, maar vooral bewerkte producten die je kunt kopen kopen in de supermarkt en de welbekende schijf van vijf vanuit de overheid en hebben in mijn ogen niets met gezondheid te maken. Wanneer je spiritueel wilt afvallen, laat je alles los wat je in het verleden hebt geleerd en ga je er met een open blik in.

Het is dus goed om je vooraf een aantal dingen af te vragen, zoals: Wat is gezonde voeding? Hoeveel maaltijden heb je per dag nodig? Hoeveel moet je bewegen? Wat mag je allemaal drinken? En hoe gezond zijn suikervervangers eigenlijk? Hier schreef ik een apart artikel over: Hoe kom ik van mijn suikerverslaving af?

Om je hierbij op weg te helpen heb ik een gratis E-book geschreven met maar liefst 85 tips. In het E-book lees je allerlei tips op het gebied van doelen stellen, geloven in je eigen kracht, je voortgang meten, samen afvallen, sporten en beweging en gezonde voeding. Het E-book beschrijft op een holistische manier hoe je op een verantwoorde manier spiritueel kunt afvallen.

Stap 2: Erken het Goddelijke in jezelf

Het is tijd om voorbij het beeld te kijken wat je van jezelf hebt. Je bent niet wie je dacht te zijn. Je hebt een lichaam, geest en ziel die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Dit staat haaks op de gezondheidszorg die puur kijkt naar het bestrijden van de symptomen van een lichaam en de ziel daarbij niet erkent. We maken allemaal deel uit van het Goddelijke of De Bron.

Een songtekst die dit perfect beschrijft is Sit Around The Fire van Jon Hopkins. De tekst is prachtig. We hebben allemaal een innerlijke connectie met het Goddelijke in onszelf. Door onze opvoeding, opleiding en het werkende bestaan in combinatie met een druk gezin zijn we mijlenver verwijderd geraakt van onze kern.

In iedereen brandde ooit een Goddelijk vuur waar nu alleen nog maar wat as van over is. Maar in die as vind je nog een klein smeulend restje. Jij kunt je eigen vuur weer aanwakkeren. Je hoeft hiervoor alleen maar naar binnen te keren.

Stap 3: In contact komen met je gevoel is een onderdeel van spiritueel afvallen

Vanuit onze opvoeding en op school wordt de meeste mensen niet geleerd hoe je met je gevoelens om kunt gaan. We raken het contact met ons gevoel kwijt en zitten continu in ons hoofd. Het is erg belangrijk om juist weer in contact te komen met je gevoel.

We zijn gewend geraakt om onze gevoelens te verdoven. Aan de andere kant zijn we juist verslaafd aan positieve gevoelens. Dat is wat onze mobiel daadwerkelijk met ons doet, die geeft ons als het ware weer even een shotje dopamine. Ook spelen vreetbuien hierbij een rol. We eten omdat we ons niet fijn of ongelukkig voelen en daarmee eten we onze nare gevoelens weg.

Tip om om te gaan met nare gevoelens

Iedereen heeft te maken met mindere momenten in zijn leven. Als je kinderen ruzie maken, als het even niet loopt op je werk, als je een rotnacht achter de rug hebt. Dit kan een naar en vervelend gevoel opleveren.

De kracht van spiritueel afvallen zit in het omarmen van deze gevoelens. Deze gevoelens mogen er namelijk ook gewoon zijn. Wanneer je deze gevoelens ervaart, ga dan even zitten en doorvoel het. Wees een observator van je eigen gedachten en gevoelens en merk op dat de gevoelens ook weer weg zullen ebben.

Stap 4: Onvoorwaardelijke en oneindige zelfliefde

De volgende stap bij het spiritueel afvallen is onvoorwaardelijk en oneindig veel van jezelf houden. Je bent al goed en mooi, precies zoals je nu bent. Ook met overgewicht. Het is slechts een uiterlijke vorm. Het geluk zit al in jou.

We zijn allemaal natuurlijke wezens die afstammen van een oneindige Bron liefde. Jij bent liefde en dat is de basis. Keer naar binnen en vind de liefde in jezelf. In dit artikel kun je meer lezen over je Zelfliefde vergroten.

spiritueel afvallen bereik je door naar binnen te keren. quote over gelukkige mensen
Bron: Pinterest

Stap 5: Laat je figuurlijke ballast los

We hebben allemaal dingen meegemaakt in ons leven en dit dragen we met ons mee. Het heeft ervoor gezorgd dat we op een bepaalde manier reageren en handelen. Dit zijn onbewuste programma’s en kun je het beste vergelijken met software.

Jouw software zorgt ervoor dat je figuurlijke ballast met je meedraagt, waardoor het niet lukt om blijvend af te vallen. Het is belangrijk om nieuwe software te installeren. Zodat je op een nieuwe manier kunt reageren wanneer je bijvoorbeeld de neiging hebt om teveel te snoepen of te kiezen voor gemak in plaats van tijd te besteden aan het bereiden van een gezonde maaltijd.

De kennis die je bewust opdoet op het gebied van afvallen, zoals het lezen van het gratis E-book, zijn slechts bestanden op een computer die voor een tijdelijke gedragsverandering zorgen. Wanneer je je software niet opnieuw installeert, zul je altijd weer in oude patronen vervallen. Dit weet ik helaas zelf ook uit eigen ervaring.

Spiritueel afvallen door middel van zelfhypnose

Keer naar binnen om jezelf te helen en de onbewuste programma’s aan te pakken. Een goede manier om je onbewuste software programma’s te herschrijven, is door middel van zelfhypnose. Hiermee kun je namelijk bepaalde overtuigingen die je hebt over jezelf overschrijven in iedere gewenste overtuiging die je maar over jezelf wilt hebben.

Ook kun je in zelfhypnose jezelf een doel gaan stellen, zoals een bepaalde hoeveelheid kilo afvallen. Jouw onbewuste gaat dan vanzelf aangeven binnen welk tijdsbestek dit mogelijk is en gaat er vervolgens alles aan doen om dit doel te bereiken. In het artikel zelfhypnose leren online lees je alles over deze vooruitstrevende manier van zelfontwikkeling.

Ben je enthousiast geworden en wil je meteen aan de slag? Tot en met eind juni 2022 biedt CentimetersKwijt.nl een unieke kortingscode voor maar liefst 90% korting! Gebruik hiervoor de kortingscode: KORTING CHANTAL bij het afrekenen. Of verdiep je eerst meer in de voordelen van zelfhypnose.

De cursus bevat ook een te gekke bonus: een hypnose MP3 waarmee je moeiteloos kunt afvallen. Wanneer je deze audio 30 dagen lang beluistert, gaat dit jou enorm helpen bij het spiritueel afvallen.

Wil je liever zelfhypnose vrijblijvend uitproberen?

Misschien ben je wel enthousiast geworden over zelfhypnose, maar wil je het liever eerst vrijblijvend uitproberen. Dan zijn er ook gratis alternatieven van zelfhypnose: virtuele maagband gratis.

Stap 6: Gebruik positieve affirmaties

Met positieve affirmaties kun je een nieuwe en positieve mindset gaan creëren die jou helpen bij spiritueel afvallen. De kracht zit hem in de herhaling. Wanneer je 30 dagen lang iedere dag positieve affirmaties herhaalt, ga je een nieuwe positieve mindset en dus nieuwe software bij jezelf installeren.

Tip: spreek de affirmaties zelf in via je de spraakrecorder van je telefoon. Je kunt de opname ook nog versterken door ze voor te lezen, terwijl je Binaural Beats afspeelt. Spreek ze krachtig en vol overtuiging uit en luister deze opname dagelijks en 30 dagen achter elkaar.

positieve affirmaties om spiritueel te kunnen afvallen

Gebruik de volgende html code op je website om de afbeelding te delen:

<img src=”https://centimerskwijt.mt-1.nl/wp-content/uploads/sites/113/2021/06/Positieve-affirmaties-afvallen.jpg”/>

Wil je meer lezen over affirmaties waarmee je kunt afvallen? Lees dan dit artikel.

Stap 7: Neem de tijd om aan jezelf te werken

Plan dagelijks tijd in om aan jezelf te werken. Je hebt er jaren over gedaan om bepaalde software programma’s te installeren. Je kunt dan niet verwachten dat je dit binnen enkele dagen kunt gaan transformeren.

Het is daarom van belang dat je dagelijks de tijd neem om aan jezelf te werken. Beluister bijvoorbeeld voor het slapengaan de hypnose MP3 moeiteloos afvallen die je als bonus krijgt bij de zelfhypnose cursus. Of kies een betaalde variant, zoals de 4 Mindset Boost Hypnose Afslanksessies.

Ook raad ik je aan om dagelijks aan de slag te gaan met de positieve affirmaties. Je kunt dit bijvoorbeeld meenemen in je ochtendroutine. Wanneer je in de badkamer bent, kun je tegelijkertijd luisteren naar de ingesproken affirmaties op je spraakrecorder. Sta iedere dag wat vroeger op om je hiermee bezig te houden en plan een aantal momenten voor jezelf in de week, waarin het tijd is voor jou!

Ga het liefst dagelijks de natuur in

In de natuur zijn we in onze natuurlijke habitat. De geluiden in de natuurlijk, zoals de fluitende vogels en de wind die door de bomen waait, heeft een rustgevend effect op ons. Wanneer je dagelijks de natuur ingaat, versterkt dit het contact met je innerlijke kern enorm.

Ga spiritueel afvallen en laat je overgewicht los!

Wanneer je aan de slag gaat met de 7 stappen kun je letterlijk en figuurlijk je schild gaat loslaten en daarmee ook je overgewicht! Neem dagelijks de tijd om bezig te zijn met spiritueel afvallen, want het zal niet vanzelf gaan. Uiteindelijk zal het je heel veel gaan opleveren! Ik ben benieuwd hoe het jou vergaat. Maakte de songtekst van Sit Arount The Fire van Jop Hopkins ook zo’n indruk op jou? Laat een reactie achter in de comments!

Chantal Duyvesteijn
Het aanpassen van je voeding is slechts een onderdeel om af te vallen en je centimeters kwijt te raken. Zorg dat je bewuste en onbewuste op 1 lijn komen te liggen door middel van (zelf)hypnose. Ik heb een gratis E-book geschreven waarin ik 85 super waardevolle tips met je deel om af te vallen zonder dieet en op gewicht te blijven. De tips uit dit boek zorgen er niet alleen voor dat je kunt afvallen, maar ook dat je beter gaat slapen, dat je veel meer energie krijgt en lekkerder in je vel gaat zitten! Met deze tips ben ik zelf 11 kilo afgevallen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.