Een moeilijke beslissing nemen, hypnose biedt uitkomst!

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
moeilijke beslissing nemen vrouw die wikt en weegt en peinst

Sta je op een punt in je leven waarop je een misschien wel moeilijke beslissing moet nemen en weet je niet waar je goed aan doet? Dit soort momenten kunnen als een steen op je maag liggen. Een moment wat je liever uitstelt, want waar doe je in hemelsnaam goed aan?

Alleen jij kunt de juiste beslissing maken, alles wat je daarvoor nodig hebt zit in jou. Dit worden ook wel hulpbronnen genoemd. Met wikken en wegen kun je er lang en goed over nadenken, waarbij je de voors en tegens overdenkt.

Maar leidt het lang en uitgebreid nadenken wel tot de juiste beslissing? Misschien heb je met anderen overlegd en ben je hierdoor gaan twijfelen. Wanneer je veel nadenkt over de beslissing, gebeurt dit op bewust niveau. Terwijl de hulpbronnen in jou zich bevinden op onbewust niveau.

Hypnose biedt uitkomst bij het nemen van een moeilijke beslissing! Hypnose opent de deur naar je krachtige onbewuste, waardoor je toegang krijgt tot alle hulpbronnen in jou. Hoe dat precies in zijn werk gaat, lees je in dit artikel.

Activeer de hulpbronnen in jou bij het nemen van een moeilijke beslissing

Ieder mens beschikt over hulpbronnen. Je kunt deze hulpbronnen het beste omschrijven als krachten in jou die je kunt gebruiken bij het nemen van een moeilijke beslissing. Het zijn vaardigheden, capaciteiten, middelen of emoties die je nodig hebt om de juiste beslissing te nemen en uiteindelijk de verandering in gang te zetten.

Dit zorgt ervoor dat jij een gevoel krijgt waardoor je weet dat je de juiste beslissing neemt. Deze hulpbronnen bevinden zich in je onbewuste. Mensen kiezen vaak voor het wikken en wegen, wat betekent dat je op bewust niveau aan het nadenken bent. Maar hoe kun je dan de hulpbronnen in jou activeren?

moeilijke beslissing nemen door het openen van de deur naar je onbewuste waar de hulpbronnen in jou zich bevinden

Hypnose opent de deur naar je onbewuste

Het menselijk brein bestaat uit een bewust deel en een onbewust deel. Het bewuste deel regelt 5% in ons dagelijks leven en het onbewuste deel 95% in ons dagelijks leven. Het bewuste deel is het deel van onze kritische mind, de rede en logica.

Je onbewuste is verantwoordelijk voor de aansturing van de processen in ons lichaam, zoals je hartslag, temperatuur en haargroei. Maar je onbewuste regelt ook je gevoel en emoties bij bepaalde situaties, herinneringen en/of gedachten.

De hele dag door denken we. Het denken gebeurt in vaste patronen die je niet zomaar kunt doorbreken. Het gebeurt gewoon automatisch. Tijdens hypnose wordt de deur naar je onbewuste opengezet, waardoor je je kritische filter kunt omzeilen. Ons onbewuste is de wereld van onze emoties, gevoelens en beelden en hier bevinden zich jouw hulpbronnen.

Er bestaat nogal wat verwarring over hypnose, door het beeld wat op TV geschetst is. De eerste gedachte die bij mensen opkomt, is het nadoen van een kip. Hypnose is niet meer dan een diepe ontspanning, waarin je open staat voor suggesties. Je kritisch brein verdwijnt dan naar de achtergrond. Je bent dan heel erg geconcentreerd en gefocust op wat er tegen je gezegd wordt.

In hypnose wordt er gebruik gemaakt van suggesties, zoals: “stel je maar eens voor dat je heerlijk aan het zwembad ligt en helemaal ontspannen bent”. Tijdens hypnose zullen enkel suggesties worden gedaan die de verandering in jou bevorderen. Suggesties waar je niet achter staat, zul je niet aannemen.

Het is eigenlijk een heel natuurlijk verschijnsel, omdat het vergelijkbaar is wanneer je aan het dagdromen bent of opgaat in een spannend boek. Hypnose wordt gebruikt bij online hypnotherapie en heeft puur een therapeutisch doel. Er is dus geen sprake van dingen tegen je wil in doen, je behoudt ten alle tijde de volledige controle.

centimeterskwijt.nl quotes hypnose facts

Het verkrijgen van een inzicht of oplossing door een symbolenreis

De symbolenreis is een techniek die wordt toegepast nadat je in een zeer ontspannen staat bent gebracht. Je bent dan onder hypnose en dat klinkt misschien wat spannender dan het daadwerkelijk is. Tijdens de symbolenreis krijg je begeleiding waardoor je een zeer waardevol inzicht krijgt of een kant en klare oplossing voor de moeilijke beslissing die je moet gaan nemen.

De symbolenreis vind ik persoonlijk één van de meest fascinerende technieken binnen de hypnotherapie. Allereerst omdat ik als hypnotherapeut helemaal niet hoef te weten wat de moeilijke beslissing is die je moet nemen, je hoeft er inhoudelijk namelijk helemaal niet op in te gaan. Jouw onbewuste weet precies wat er nodig is om de verandering in gang te zetten.

symbolenreis bij het nemen van een moeilijke beslissing voor het verkrijgen van een inzicht of oplossing

Het is een reis waar je door je onbewuste wordt meegenomen naar een willekeurige plek. Op deze plek is een symbool achtergelaten, speciaal voor jou. Alleen jij weet de betekenis van dit symbool. Het symbool gaat jou een oplossing of inzicht geven in de moeilijke beslissing waar je mee kampt. Hoe bijzonder is dat?

Een moeilijke beslissing nemen, zo doe je dat!

Je hebt in dit artikel kunnen lezen hoe je een moeilijke beslissing neemt, de fascinerende symbolenreis die je ondergaat in hypnose biedt hierbij uitkomst! Ben je al aan de slag gegaan? Laat dan een reactie achter in de comments!

Chantal Duyvesteijn
Het aanpassen van je voeding is slechts een onderdeel om af te vallen en je centimeters kwijt te raken. Zorg dat je bewuste en onbewuste op 1 lijn komen te liggen door middel van (zelf)hypnose. Ik heb een gratis E-book geschreven waarin ik 85 super waardevolle tips met je deel om af te vallen zonder dieet en op gewicht te blijven. De tips uit dit boek zorgen er niet alleen voor dat je kunt afvallen, maar ook dat je beter gaat slapen, dat je veel meer energie krijgt en lekkerder in je vel gaat zitten! Met deze tips ben ik zelf 11 kilo afgevallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *