Wat te doen tegen hooikoorts zonder medicijnen?

Gemiddelde leestijd: 13 minuten
wat doen tegen hooikoorts vrouw die haar volle neus leegt in tissues

Iedere ochtend word ik altijd wakker met branderige en prikkende ogen, kriebel in mijn keel en vanaf het moment dat ik opsta begint mijn neus te lopen. Echt super irritant. Het fenomeen wat ook wel hooikoorts wordt genoemd. Wat te doen tegen hooikoorts zonder medicijnen?

Het bijzondere is dat ik zelfs in de winter van 2020/2021 met -20 graden nog last had van deze verschijnselen. Hoe kon het dat ik nog steeds die verschijnselen had? Weinig pollen in de lucht op dat moment, zou je denken! Zou het misschien ook een andere oorzaak kunnen hebben?

Tot ik met mijn loopneus op de feiten werd gedrukt. Hooikoorts is niet iets wat je hebt, maar wat je doet! Het is eigenlijk een vergissing van je immuunsysteem, een fysiek symptoom. Toch was er een moment dat je immuunsysteem nog niet zo reageerde. Naast dat hooikoorts een fysieke uiting is, is er daarom ook een mentaal aspect.

Wat houdt het mentale aspect van hooikoorts in en kun je je immuunsysteem resetten, naar de tijd vóórdat de hooikoorts begon? In dit artikel lees je het!

Wat helpt tegen hooikoorts?

Wat helpt er tegen hooikoorts? We zijn gewend om voor ieder lichamelijk ongemak naar de dokter, apotheek of drogist te gaan. Hooikoorts is een veel voorkomend ongemak onder de Nederlanders. De WUR stelt dat tussen de 800 duizend en 1,5 miljoen mensen in Nederland last hebben van hooikoorts.

Omdat zoveel mensen hier last van hebben, hoef je met deze klacht dus niet naar de dokter om te vragen wat helpt tegen hooikoorts. Die heeft wel wat beters te doen dan medicijnen uitschrijven. 😉 Je kunt daarom zonder recept een middel kopen tegen hooikoorts. Je kunt hiervoor naar de drogist of apotheek en zelfs de supermarkt heeft een schap met middelen. Of je kunt het eenvoudig online bestellen bij bol.com:

Medicijnen tegen hooikoorts

Er zijn verschillende medicijnen en neussprays verkrijgbaar tegen hooikoorts. In het verleden slikte ik zelf medicijnen, namelijk allergie tabletten. Ook gebruikte ik een hele heftige spray die al binnen enkele minuten voor verlichting zorgde en waar je een hele vieze smaak van in je mond kreeg. Toch was deze verlichting altijd maar van tijdelijke aard.

Uiteindelijk ben ik zelf gestopt met de medicijnen tegen hooikoorts, omdat ik dit niet de rest van mijn leven wilde gebruiken. Het omslagpunt kwam toen ik begon in te zien dat Big Pharma een groot verdienmodel is die niet uit is op jouw gezondheid. Aan gezonde mensen valt immers niets te verdienen!

Allergie tabletten of neusspray

Allergie tabletten kun je kopen van het merk Prevalin verkrijgbaar bij de Kruidvat. Net als neusspray. Dit zijn oplossingen die er alleen maar op gericht zijn om symptomen tijdelijk te verlichten. En zo is het eigenlijk met alle medicijnen die zorgen voor tijdelijke verlichting van symptomen.

Wil jij voor de rest van je leven medicijnen tegen hooikoorts blijven gebruiken, zoals allergie tabletten, oogdruppels of neusspray? Of wil je op een andere manier naar hooikoorts gaan kijken en de oorzaak achterhalen? De keuze is aan jou!

Hooikoorts is een vorm van gedrag

De betekenis van gedrag is dat je reageert op iets van buitenaf. De hooikoorts is een reactie van je immuunsysteem, je reageert op een bepaalde situatie door middel van gedrag. Het gedrag zijn de allergische symptomen, zoals branderige, prikkende en tranende ogen, niezen en continu een loopneus hebben. Het gedrag wordt getriggerd doordat je in contact komt met pollen.

De reactie van je immuunsysteem is een vergissing. Niet iedereen heeft hooikoorts. Niet iedereen reageert op pollen. Bij die mensen maakt het immuunsysteem dus niet de vergissing. Bij jou maakt het immuunsysteem wel de vergissing. Gedrag kun je beïnvloeden, dus hooikoorts is ook te beïnvloeden! Dit is het mentale aspect van hooikoorts.

NLP allergietechniek

De inspiratie voor het ontwikkelen van de NLP allergietechniek is Dr. Michael Levi (immunoloog) van de universiteit van Santa Cruz in Californië. Wanneer een allergie wordt behandeld, wordt het immuunsysteem als het ware ‘heropgevoed’. Dit doe je door het immuunsysteem langzaam te laten wennen aan kleine beetjes van het allergeen, zodat het immuunsysteem niet de kans krijgt om te ‘overreageren’. Op deze manier krijgt het immuunsysteem dus een reset.

Dr. Levi stelde dat een allergie is als een fobische reactie van het immuunsysteem. Dit bracht Robert Dilts (NLP coach en trainer) ertoe om een reeds bestaande techniek binnen het NLP waarmee met fobieën wordt gewerkt, zo aan te passen dat de techniek misschien ook allergieën zou kunnen verhelpen.

Dit was de geboorte van de NLP allergietechniek. Met deze techniek kun je je immuunsysteem opnieuw trainen om niet met een ontstekingsreactie te reageren op stoffen die een allergie veroorzaken, zoals haren en pollen. Ben je benieuwd naar de resultaten van deze techniek? Klik dan hier.

Hoe kom ik van hooikoorts af?

Je leest dit artikel en je vraagt je af: hoe kom ik van mijn hooikoorts af? Edwin Selij, eigenaar van het grootste hypnose instituut van Europa, heeft de NLP allergietechniek die hier boven staat beschreven verder verfijnd. Hij heeft zelf de NLP allergietechniek geleerd en toegepast op cliënten met verschillende allergieën en kwam tot de conclusie dat de techniek nóg krachtiger werkt, wanneer mensen in hypnose zijn.

Hypnose is vergelijkbaar met dagdromen. Je bent helemaal gefocust en even een moment niet bezig met wat er in je omgeving gebeurt. In deze staat kun je heel goed visualiseren en het visualiseren is van belang bij de hooikoorts hypnose sessie.

Hooikoorts hypnose sessie

Hoe werkt de hooikoorts hypnose sessie? De sessie bestaat uit 2 sessies, een voorbereiding en de daadwerkelijke sessie. De voorbereiding helpt je de hooikoorts inzichtelijk te maken. Wanneer ervaar je het en wanneer heb je er geen last van?

Vervolgens ga je werken met ‘ankers’. Een anker is een externe prikkel die wordt gekoppeld aan een interne stemming. Je gaat een moment verankeren dat je last hebt van hooikoorts en je gaat een moment ervaren dat je geen last hebt van hooikoorts. Dit ankeren doe je met je vuisten.

wat doen tegen hooikoorts maak een anker van je vuist

Vervolgens ga je op zoek naar de positieve intentie achter de hooikoorts. Wat levert het op? Wat levert het mij op??? Helemaal niks! Is waarschijnlijk wat het eerste bij je te binnen schiet… Toch schuilt achter elk gedrag, hoe negatief het misschien ook lijkt, uiteindelijk een positieve intentie. Je bent het gedrag begonnen op een moment dat je iets nodig had. Wat je toen op dat specifieke moment nodig had, dat is de positieve intentie.

Tot slot begint de daadwerkelijke hooikoorts hypnose sessie. Dit is een ontspannende MP3 die wordt begeleid door de stem van Edwin Selij. Luister de MP3 op een rustige plek waar je niet gestoord kunt worden. De MP3 is als een ontspanningsoefening waarin je gaat visualiseren.

Ben je benieuwd naar andere hypnose MP3’s van Edwin Selij, voor bijvoorbeeld beter slapen, meer licht en liefde of meer zelfvertrouwen? Lees dan dit artikel.

Wat kun je doen tegen hooikoorts zonder medicijnen?

In dit artikel heb je kunnen lezen wat te doen tegen hooikoorts zonder medicijnen. Hooikoorts heeft naast een fysiek aspect met bijbehorende lichamelijke ongemakken een mentaal aspect. Het is een vorm van gedrag en gedrag kun je beïnvloeden, dus ook hooikoorts. Hier hoef je Big Pharma niet voor te sponsoren! 😉

Kom voorgoed van hooikoorts af door middel van de hypnosesessie gebaseerd op de NLP allergie techniek en je hebt nooit meer medicijnen nodig! Wanneer je 2 Prevalin neussprays koopt, ben je al 30 euro kwijt… Terwijl je dan maar tijdelijk verlost bent van de symptomen! Dit is dus absoluut niet meer nodig, wanneer je eenmalig in de sessie investeert.

wat te doen tegen hooikoorts zonder medicijnen

Mijn ervaring

Uiteraard heb ik zelf de hooikoorts sessie ook aangeschaft. Ik vond het persoonlijk erg lastig om de positieve intentie achter mijn gedrag te achterhalen en ging vervolgens meteen aan de slag met de hooikoorts sessie. Ik wilde namelijk snel van mijn hooikoorts verlost worden.

Uiteindelijk heb ik de MP3 1 keer beluisterd en merkte ik geen resultaat. Dit is de valkuil, want je kunt het niet zomaar afraffelen. Een goede voorbereiding is écht van belang! Het is dus echt aan te raden om jezelf goed voor te bereiden, voordat je de MP3 gaat beluisteren.

Vervolgens heb ik het laten versloffen, omdat mijn hooikoorts klachten af en aan gingen. Op een gegeven moment heb ik hulp gezocht bij een professionele hypnotherapeut die gespecialiseerd is in de behandeling van allergieën: Paul Bakkum. Wanneer je meer begeleiding wilt, is dit een enorme aanrader! Want een hypnotherapeut kan je blijvend afhelpen van welke allergie dan ook.

Heel veel succes met de sessie en wanneer je nog vragen hebt, laat een reactie achter in de comments onderaan het artikel!

Chantal Duyvesteijn
Het aanpassen van je voeding is slechts een onderdeel om af te vallen en je centimeters kwijt te raken. Ik heb een gratis E-book geschreven waarin ik 85 super waardevolle tips met je deel om af te vallen zonder dieet en op gewicht te blijven. De tips uit dit boek zorgen er niet alleen voor dat je kunt afvallen, maar ook dat je beter gaat slapen, dat je veel meer energie krijgt en lekkerder in je vel gaat zitten!

2 reacties op “Wat te doen tegen hooikoorts zonder medicijnen?

  1. Wonderful illustrated information. I thank you about that. No doubt it will be very useful for my future projects. Would like to see some other posts on the same subject!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *