Wat te doen tegen hooikoorts?

Gemiddelde leestijd: 10 minuten
wat doen tegen hooikoorts vrouw die haar volle neus leegt in tissues

Iedere ochtend word ik altijd wakker met branderige en prikkende ogen, kriebel in mijn keel en vanaf het moment dat ik opsta begint mijn neus te lopen. Echt super irritant. Het fenomeen wat ook wel hooikoorts wordt genoemd. Wat kun je doen tegen hooikoorts?

Het bijzondere is dat ik zelfs afgelopen winter met -20 graden nog last had van deze verschijnselen. Weinig pollen in de lucht op dat moment, zou je denken. Hoe kon het dat ik nog steeds die verschijnselen had?

In het verleden slikte ik medicijnen en gebruikte ik een neusspray en dit zorgde voor tijdelijke verlichting van mijn symptomen. Maar de symptomen kwamen iedere keer weer terug en het leek ook eigenlijk alleen maar erger te worden. Daarom besloot ik te stoppen met de medicijnen en zo werd hooikoorts een onderdeel van mijn dagelijks bestaan waar ik mee leerde te leven.

Tot ik met mijn loopneus op de feiten werd gedrukt. Hooikoorts is niet iets wat je hebt, maar wat je doet! Het is eigenlijk een vergissing van je immuunsysteem, een fysiek symptoom. Toch was er een moment dat je immuunsysteem nog niet zo reageerde. Naast dat hooikoorts een fysieke uiting is, is er daarom ook een mentaal aspect.

Wat houdt het mentale aspect van hooikoorts in en kun je je immuunsysteem resetten, naar de tijd vóórdat de hooikoorts begon? In dit artikel lees je het!

Inhoudsopgave

Hooikoorts is een vorm van gedrag

De betekenis van gedrag is dat je reageert op iets van buitenaf. De hooikoorts is een reactie van je immuunsysteem, je reageert op een bepaalde situatie door middel van gedrag. Het gedrag zijn de allergische symptomen, zoals branderige, prikkende en tranende ogen, niezen en continu een loopneus hebben. Het gedrag wordt getriggerd doordat je in contact komt met pollen.

De reactie van je immuunsysteem is een vergissing. Niet iedereen heeft hooikoorts. Niet iedereen reageert op pollen. Bij die mensen maakt het immuunsysteem dus niet de vergissing. Bij jou maakt het immuunsysteem wel de vergissing. Gedrag kun je beïnvloeden, dus hooikoorts is ook te beïnvloeden!

NLP allergietechniek

De inspiratie voor het ontwikkelen van de NLP allergietechniek is Dr. Michael Levi (immunoloog) van de universiteit van Santa Cruz in Californië. Wanneer een allergie wordt behandeld, wordt het immuunsysteem als het ware ‘heropgevoed’. Dit doe je door het immuunsysteem langzaam te laten wennen aan kleine beetjes van het allergeen, zodat het immuunsysteem niet de kans krijgt om te ‘overreageren’.

Dr. Levi stelde dat een allergie is als een fobische reactie van het immuunsysteem. Dit bracht Robert Dilts (NLP coach en trainer) ertoe om een reeds bestaande techniek binnen het NLP waarmee met fobieën wordt gewerkt, zo aan te passen dat de techniek misschien ook allergieën zou kunnen verhelpen.

Dit was de geboorte van de NLP allergietechniek. Met deze techniek kun je je immuunsysteem opnieuw trainen om niet met een ontstekingsreactie te reageren op stoffen die een allergie veroorzaken, zoals haren en pollen.

Ben je benieuwd naar de resultaten van deze techniek? Klik dan hier.

Hoe kom ik van hooikoorts af?

Je leest dit artikel en je vraagt je af: hoe kom ik van mijn hooikoorts af? Edwin Selij, eigenaar van het grootste hypnose instituut van Europa, heeft de NLP allergietechniek die hier boven staat beschreven verder verfijnd. Hij heeft zelf de NLP allergietechniek geleerd en toegepast op cliënten met verschillende allergieën en kwam tot de conclusie dat de techniek nóg krachtiger werkt, wanneer mensen in hypnose zijn.

Hypnose is vergelijkbaar met dagdromen. Je bent helemaal gefocust en even een moment niet bezig met wat er in je omgeving gebeurt. In deze staat kun je heel goed visualiseren en het visualiseren is van belang bij de hooikoorts hypnose sessie.

Hooikoorts hypnose sessie

Hoe werkt de hooikoorts hypnose sessie? De sessie bestaat uit 2 sessies, een voorbereiding en de daadwerkelijke sessie. De voorbereiding helpt je de hooikoorts inzichtelijk te maken. Wanneer ervaar je het en wanneer heb je er geen last van?

Vervolgens ga je werken met ‘ankers’. Een anker is een externe prikkel die wordt gekoppeld aan een interne stemming. Je gaat een moment verankeren dat je last hebt van hooikoorts en je gaat een moment ervaren dat je geen last hebt van hooikoorts. Dit ankeren doe je met je vuisten.

wat doen tegen hooikoorts maak een anker van je vuist

Vervolgens ga je op zoek naar de positieve intentie achter de hooikoorts. Wat levert het op? Wat levert het mij op??? Helemaal niks! Is waarschijnlijk wat het eerste bij je te binnen schiet… Toch schuilt achter elk gedrag, hoe negatief het misschien ook lijkt, uiteindelijk een positieve intentie. Je bent het gedrag begonnen op een moment dat je iets nodig had. Wat je toen op dat specifieke moment nodig had, dat is de positieve intentie.

Tot slot begint de daadwerkelijke hooikoorts hypnose sessie. Dit is een ontspannende MP3 die wordt begeleid door de stem van Edwin Selij. Luister de MP3 op een rustige plek waar je niet gestoord kunt worden. De MP3 is als een ontspanningsoefening waarin je gaat visualiseren.

Ben je benieuwd naar andere hypnose MP3’s van Edwin Selij, voor bijvoorbeeld beter slapen, meer licht en liefde of meer zelfvertrouwen? Lees dan dit artikel.

Wat kun je doen tegen hooikoorts?

In dit artikel heb je kunnen lezen wat te doen tegen hooikoorts. Hooikoorts is een vorm van gedrag en gedrag kun je beïnvloeden, dus ook hooikoorts. Kom voorgoed van hooikoorts af door middel van de hypnosesessie gebaseerd op de NLP allergie techniek en je hebt nooit meer medicijnen nodig! Wanneer je 2 Prevalin neussprays koopt, ben je al 30 euro kwijt… Terwijl je dan maar tijdelijk verlost bent van de symptomen!

Mijn ervaring

Uiteraard heb ik zelf de hooikoorts sessie ook aangeschaft, een paar maanden geleden al. Ik vond het persoonlijk erg lastig om de positieve intentie achter mijn gedrag te achterhalen en ging vervolgens meteen aan de slag met de hooikoorts sessie. Dit werkte helaas niet. Een goede voorbereiding is dus écht van belang!

Uiteindelijk heb ik hier hulp bij gezocht en ben ik in regressie teruggegaan naar het moment waarop mijn hooikoorts was ontstaan, om zo de positieve intentie te achterhalen. Deze regressie heb ik gedaan met één van mijn medestudenten van de opleiding Hypno Principles. Vervolgens heb ik de sessie opnieuw gedaan en ben ik blijvend van mijn hooikoorts verlost!

Heel veel succes met de sessie en wanneer je nog vragen hebt, laat een reactie achter in de comments onderaan het artikel!

Chantal Duyvesteijn
Het aanpassen van je voeding is slechts een onderdeel om af te vallen en je centimeters kwijt te raken. Zorg dat je bewuste en onbewuste op 1 lijn komen te liggen door middel van (zelf)hypnose. Ik heb een gratis E-book geschreven waarin ik 85 super waardevolle tips met je deel om af te vallen zonder dieet en op gewicht te blijven. De tips uit dit boek zorgen er niet alleen voor dat je kunt afvallen, maar ook dat je beter gaat slapen, dat je veel meer energie krijgt en lekkerder in je vel gaat zitten! Met deze tips ben ik zelf 11 kilo afgevallen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *