17 Positieve affirmaties die jou helpen bij het afvallen!

Gemiddelde leestijd: 7 minuten
affirmaties afvallen linksboven

Het gebruik van affirmaties bij het afvallen is niet het eerste wat in ons opkomt. De eerste gedachte die meestal opkomt wanneer je wilt afvallen, is het volgen van een dieet of een trainingsprogramma om je ideale gewicht te behalen. Hoewel dit op korte termijn zeker tot successen kan leiden, ga je vroeg of laat uiteindelijk altijd weer terugvallen.

Uiteraard maakt voeding en beweging een ontzettend belangrijk onderdeel uit wanneer je wilt afvallen. Toch wordt onze mindset vaak over het hoofd gezien bij het hele afvalproces. Wanneer je in staat bent je gedachten te veranderen, ben je in staat je gewicht te veranderen.

Wanneer je blijvend wilt afvallen, is het belangrijk om negatieve gedachten te transformeren in positieve gedachten. Uiteindelijk begint alles bij een droom, de droom om slank te zijn. Positieve affirmaties gaan jou helpen deze droom te verwezenlijken!

Wat zijn positieve affirmaties, welke affirmaties kun je gebruiken wanneer je wilt afvallen en hoe kun je negatieve gedachten transformeren in positieve gedachten? In dit artikel lees je het!

Inhoudsopgave

Positieve affirmaties – wat zijn dat?

We zijn wie we denken dat we zijn. Je leven komt voort uit de gedachten die je over het leven en over jezelf hebt. Het woord affirmatie is afgeleid van het Latijnse woord ‘affirmare’ en betekent bevestigen. Een positieve affirmatie is een korte, maar vooral krachtige uitspraak. Met deze uitspraken kun je je gedachten controleren en een gewenste staat van zijn aan jezelf bevestigen.

Je kunt positieve affirmaties op verschillende manieren gebruiken. Wanneer je positieve affirmaties wilt gebruiken voor het afvallen, kun je ze gebruiken om het gewenste zelfbeeld aan jezelf te bevestigen waardoor het een diep gewortelde overtuiging wordt. Je creëert hiermee een rotsvast vertrouwen in jezelf en het stelt jou in staat slank te worden.

Positieve affirmaties waarmee je kunt afvallen en de kracht van herhaling

Wanneer je een blijvende verandering wilt in je gedachtenpatroon, is het van belang om positieve affirmaties 30 dagen lang iedere dag te herhalen. Voel de kracht van de uitspraken en ervaar het diep van binnen en je zult merken dat jouw gedachten realiteit worden. Het betekenisloos opzeggen van een affirmatie zal niet leiden tot het gewenste resultaat.

Affirmaties, voorbeelden die ervoor zorgen dat je kunt afvallen

Slank worden begint met een droom. Wat is jouw droom? Hoe ben jij? Stel je je ideale zelf voor of doe dit aan de hand van een foto uit je verleden. Affirmaties helpen je om deze droom te verwezenlijken. Iedere droom begint met een gedachte. Breng deze gedachten voor jezelf onder woorden. De laatste stap is het uitspreken ervan. Laat je inspireren door de volgende positieve affirmaties voorbeelden.

positieve affirmaties voorbeelden waarmee je kunt afvallen

Gebruik de volgende html code op je website om de afbeelding te delen:

<img src=”https://centimeterskwijt.nl/wp-content/uploads/sites/607/2021/06/Positieve-affirmaties-afvallen.jpg”/>

Hoe maak je positieve affirmaties waarmee je kunt afvallen nog krachtiger?

Je kunt zelf je eigen audio maken en de positieve affirmaties op een krachtige en overtuigende manier inspreken. Lees ze niet zomaar op, maar vol overtuigingskracht. Je kunt deze audio dan iedere dag beluisteren.

Je kunt de audio nog krachtiger maken door er binaural beats bij op te nemen, zodat de zintuigelijke waarneming van de affirmaties nog krachtiger binnen komen. Binaural Beats kun je opzoeken via YouTube, kies iets wat bij jou resoneert.

Negatieve gedachten transformeren in positieve gedachten

Het is heel normaal dat gedurende de dag er negatieve gedachten door je hoofd heengaan. Sterker nog, onderzoek heeft uitgewezen dat van al onze gedachten de meeste gedachten overwegend negatief zijn.

De eerste stap is jezelf bewust worden wanneer je een negatieve gedachte ervaart. De volgende stap is de negatieve gedachten te transformeren in een super krachtige positieve gedachte. Je kunt hiervoor onderstaande supermantra gebruiken.

supermantra met 7 positieve affirmaties van robert bridgemen

Deze mantra is opgesteld door Robert Bridgeman en hij werd hierdoor geïnspireerd door Napoleon Hill die in 1937 het boek schreef Think and Grow Rich (Succes is het resultaat van de manier waarop je denkt).

Affirmaties voor gewichtsverlies

In dit artikel heb je gelezen wat positieve affirmaties zijn en hoe je ze kunt gebruiken wanneer je wilt gaan afvallen. Gebruik de voorbeeld affirmaties of stel een persoonlijke lijst op die goed voelt voor jou. Ik wens je veel succes met het toepassen ervan! Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Laat een reactie achter in de comments!

Chantal Duyvesteijn
Het aanpassen van je voeding is slechts een onderdeel om af te vallen en je centimeters kwijt te raken. Zorg dat je bewuste en onbewuste op 1 lijn komen te liggen door middel van (zelf)hypnose. Ik heb een gratis E-book geschreven waarin ik 85 super waardevolle tips met je deel om af te vallen zonder dieet en op gewicht te blijven. De tips uit dit boek zorgen er niet alleen voor dat je kunt afvallen, maar ook dat je beter gaat slapen, dat je veel meer energie krijgt en lekkerder in je vel gaat zitten! Met deze tips ben ik zelf 11 kilo afgevallen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.