Tips tegen emotie eten, 26 tips om voorgoed te stoppen met snaaien!

Gemiddelde leestijd: 10 minuten
begeleiding bij emotie eten linksboven

Je hebt op Google gezocht naar tips tegen emotie eten en bent op deze pagina terecht gekomen. Jij wilt nu eens en voor altijd het emotie eten onder controle krijgen, stoppen met snaaien en bent op zoek naar een manier hoe je dat doet. Na het lezen van dit artikel ontdek je hoe je de controle over het eten kunt terugkrijgen!

Je weet heel goed wat wel gezond is en wat niet, aan de kennis ontbreekt het je niet. Toch lukt het maar niet om te stoppen met snaaien. Keer op keer neem je jezelf voor het nu écht anders aan te pakken. Om vervolgens toch weer terug te vallen in oude patronen en geen weerstand te kunnen bieden aan de drang om te snaaien.

Je eet om te eten, terwijl je niet eens honger hebt. Uit voorzorg haal je al geen guilty pleasures in huis. Maar dan vind je alsnog wat ongezonds te eten in de kast, terwijl je dat eigenlijk helemaal niet lekker vindt. Het lijkt op zo’n moment onmogelijk om niet toe te geven aan je snaaibehoefte.

Hierdoor kom je steeds minder lekker in je vel te zitten en dat is natuurlijk super frustrerend! Gelukkig kun je deze vicieuze cirkel van emotie eten gemakkelijk doorbreken. Lees gauw verder hoe je dit doet! In dit artikel lees je alvast 7 tips die jou gaan helpen direct te stoppen met snaaien.

Tips tegen emotie eten: 7 highlights

In het gratis e-book staan 26 tips tegen emotie eten die je direct resultaat zullen gaan opleveren. In dit artikel licht ik alvast een tipje van de sluier op en deel ik 7 tips met je. Ben je benieuwd naar de overige tips? Download dan het gratis e-book!

Tip 1: Draag een elastiekje als armbandje

Doe een rubberen elastiekje als armbandje om je pols. Draag het elastiekje 30 dagen lang. Wanneer je de aandrang voelt opkomen om jezelf te buiten te gaan, trek dan aan het elastiekje. Zo’n verschrikkelijke snaaibui wordt getriggerd door een stressprikkel.

Het duurt 30 dagen om een slechte gewoonte af te leren. Het trekken aan het elastiekje zorgt ervoor dat je je bewust wordt van de slechte gewoonte. Op deze manier kun je uit het moment stappen.

Tip 2: Stopbord: Shift To Another Perception

Wanneer je een stopbord nadert, moet je stoppen en voorrang verlenen aan alle bestuurders op de kruisende weg. Je kunt een stopbord ook inzetten om je snaaidrang te stoppen. De letters van STOP kun je namelijk interpreteren als: Shift To Another Perception.

tips tegen emotie eten stopbord
STOP: Shift To Another Perception

Wanneer je een stopbord ziet, herinner jezelf dan aan het stoppen van je slechte gewoonte. Zeg bij het zien van het stopbord tegen jezelf: ‘Ik kan mijn snaaidrang stoppen.’

Tip 3: Schrijf een afscheidsbrief aan jezelf

Schrijf een afscheidsbrief aan jezelf, waarin je afscheid neemt van je slechte gewoonte. Het van jezelf afschrijven helpt bij het loslaten van je emoties. Hierdoor ontstaat er rust in je hoofd.

In deze brief verbreek je de relatie met je snaaidrang en neem je er definitief afscheid van. Schrijf waarom je de slechte gewoonte wilt stoppen, dat je er helemaal klaar mee bent en dat de relatie die je eerder met de snaaidrang had nu echt beëindigd is. Je hebt nu namelijk echt betere manieren gevonden nu!

Tip 4: Markeer de datum in je agenda of op de kalender

Wanneer je de afscheidsbrief geschreven hebt, schrijf de datum er dan bij. Deze dag is een bijzondere dag! Markeer deze dag op je kalender of in je agenda. Op deze dag neem je namelijk afscheid van je snaaidrang. Wacht niet te lang met het schrijven van de afscheidsbrief, want van uitstel komt afstel. Waarom schrijf je de brief niet nu meteen?

Tip 5: Houd de dagen bij

Tel de dagen dat je afscheid hebt genomen van je snaaidrang en hou dit bij in je agenda, op de kalender of een planbord. Wees ontzettend trots op jezelf voor iedere dag die erbij komt! Neem als doel tenminste 30 dagen, want het duurt 30 dagen om een slechte gewoonte af te leren. Na deze 30 dagen mag je uiteraard verder doortellen.

Tip 6: Doe een meditatie oefening

Wanneer je een snaaidrang ervaart, ga dan een meditatie oefening doen. Dit helpt je om in het hier en nu te komen. Een goede manier om dit te bereiken is een meditatie oefening waarbij je je ademhaling telt.

Tel in gedachten iedere inademhaling. Adem in… één. Adem uit. Adem in… twee. Adem uit. Adem in… drie. Adem uit. Adem in… vier. En ga zo verder. Doe je best om de tel niet kwijt te raken. Mocht dit gebeuren, start dan gewoon overnieuw. Zonder jezelf te veroordelen.

Als je jezelf betrapt op andere gedachten, concentreer je dan weer op de gewaarwording van het ademhalen en het aantal ademhalingen.

Ben je benieuwd naar de voordelen van mediteren? Lees dan dit artikel.

Tip 7: Vergeef jezelf bij een terugval

Er komt een dag dat je een terugval krijgt, wees dan niet te hard voor jezelf. Pak de draad weer op en ga door. Een terugval is een onderdeel van je bewustwording. Wanneer je in het verleden een strijd hebt gevoerd met je gewicht, kun je niet verwachten dat het in één keer helemaal goed gaat. Die terugval komt en het heeft dan geen enkele zin om jezelf daarvoor te straffen.

Tips tegen emotie eten om te stoppen met snaaien

Je hebt in dit artikel 7 tips kunnen lezen tegen emotie eten die je gaan helpen te stoppen met snaaien. Ben je benieuwd naar de overige 19 tips? Klik dan op onderstaande knop om het gratis e-book te downloaden.

Bewezen effectieve methode om te stoppen met snaaien

Wil je liever aan de slag met een bewezen effectieve methode om te stoppen met snaaien? Dit kan door zelfhypnose. Terwijl je luistert naar een MP3 en ontspannen op de bank of op je bed ligt, wordt jouw onbewuste patronen opnieuw geprogrammeerd. Wanneer je dagelijks luistert naar de MP3, voor 30 dagen lang, zorgt dit ervoor dat er nieuwe neurale paden in je hersenen worden afgelegd. En jij voor eens en voor altijd kunt stoppen met snaaien!

deze vrouw komt van haar suikerverslaving af door te luisteren naar een mp3

Stoppen met snaaien

Terwijl je ontspannen op de bank ligt en luistert naar de MP3, verdwijnt je behoefte om te snaaien definitief en ervaar je de volgende voordelen:

  • Afvallen zonder dieet;
  • Toename van je energie;
  • Rust in je hoofd;
  • Boost je immuunsysteem;
  • Je voelt je lekkerder in je lijf;
  • Bewezen methode met DIRECT resultaat!

Voor slechts € 24,95 en 22 minuten per dag kun jij voorgoed stoppen met snaaien!

Klik HIER om voorgoed te stoppen met snaaien!

Chantal Duyvesteijn
Het aanpassen van je voeding is slechts een onderdeel om af te vallen en je centimeters kwijt te raken. Zorg dat je bewuste en onbewuste op 1 lijn komen te liggen door middel van (zelf)hypnose. Ik heb een gratis E-book geschreven waarin ik 85 super waardevolle tips met je deel om af te vallen zonder dieet en op gewicht te blijven. De tips uit dit boek zorgen er niet alleen voor dat je kunt afvallen, maar ook dat je beter gaat slapen, dat je veel meer energie krijgt en lekkerder in je vel gaat zitten! Met deze tips ben ik zelf 11 kilo afgevallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *