De Koolhydraatarme Chef – Review mei 2021

Gemiddelde leestijd: 19 minuten
zelfgemaakte koolhydraatarme 'smoothie'

Je hebt op Google gezocht naar een review over het kookboek De Koolhydraatarme Chef, of je wilt graag weten wat mijn ervaring met het kookboek is en je bent op deze pagina terecht gekomen.

Waarom zou je koolhydraatarm gaan eten? Wie heeft dit kookboek geschreven? Voor wie is het kookboek geschreven? Wat houd het product precies in? Wat zijn de voor- en nadelen en wat kost het product eigenlijk?

In deze uitgebreide review beantwoord ik al deze vragen voor je en lees je mijn eerlijke mening, zodat je zelf kunt bepalen of je dit product gaat aanschaffen!

Waarom zou je koolhydraatarm gaan eten?

Voordat je de daadwerkelijke review van De Koolhydraatarme Chef gaat lezen, ga ik eerst in op waarom je überhaupt koolhydraatarm zou gaan eten. Wat heeft dit voor zin en wat levert het op?

Om te kunnen functioneren, gebruikt ons lichaam energie. Die energie halen we uit koolhydraten, vetten en eiwitten. Koolhydraatrijke producten zijn bijvoorbeeld brood, pasta, rijst en aardappelen. De grootste bron van koolhydraten is suiker en dat zit in vrijwel alle voeding die bewerkt is, zoals kant en klare maaltijden, maaltijdpakjes en zakjes, snacks en frisdrank.

Bij de omzetting van koolhydraten in energie zet ons lichaam de koolhydraten om in glucose. Dit stofje kan ons lichaam super snel van energie voorzien. Glucose wordt ook wel bloedsuiker genoemd. Sinds de opkomst van de voedingsindustrie is de moderne mens teveel koolhydraten gaan eten.

Bewerkt voedsel wordt door ons lichaam simpelweg niet herkend, wat kan zorgen voor allerlei lichamelijke klachten. Daarnaast krijgt de moderne mens veel te veel koolhydraten binnen, wat zorgt voor een hoge bloedsuikerspiegel. Omdat er teveel koolhydraten worden geconsumeerd die na de omzetting in glucose vervolgens niet allemaal verbrand kunnen worden, slaat het lichaam de overtollige glucose op als vet in de vetcellen.

Zo zorgt een te hoge inname van koolhydraten er dus voor dat er overgewicht ontstaat. Daarnaast kan dit ervoor zorgen dat je veel vocht gaat vasthouden, wat ook de nodige extra kilo’s en centimeters met zich mee brengt.

Het voordeel van een koolhydraatarm menu, waarbij je nog wel koolhydraten consumeert maar puur en alleen vanuit natuurlijke voeding, is dat je hierdoor de pieken in je bloedsuikerspiegel kunt vermijden. Daarnaast kan het allerlei (vage) klachten verhelpen, die worden veroorzaakt door koolhydraatrijke voeding.

Een koolhydraatarm menu kan ervoor zorgen dat je in een hele korte tijd veel afvalt, net als Marjolein die in 1 maand tijd wel 12 kilo afviel. Dit komt omdat je dan het vocht kwijtraakt, wat je hebt vastgehouden.

Over de auteur: Heiko Hartsuijker

Heiko Hartsuijker de auteur van het kookboek

De auteur van het kookboek De koolhydraatarme Chef is Heiko Hartsuijker. Heiko heeft 8 jaar met veel plezier in de horeca gewerkt en zich toen opgewerkt tot assistent kok. Zijn passie is koken, maar hij is zich ervan bewust dat die niet bij iedereen het geval is. Op deze manier wil hij zijn passie voor het koken voor iedereen toegankelijk maken.

Dit resulteerde in de oprichting van droogtrainers.nl in 2018, De Koolhydraatarme Chef is een onderdeel hiervan. Vanuit deze plek vind je alles over droogtrainen, krachttraining en voeding op 1 plek. Op de Facebook pagina worden wekelijks nieuwe recepten gedeeld, naar verluidt al ruim 400 recepten.

Dit is niet de enige bezigheid van Heiko. Heiko is namelijk ook een online marketing adviseur in hart en nieren. Hij weet volgens eigen zeggen alle hoeken en gaten te vinden van het internet, volgens zijn LinkedIN profiel. Ondanks dat dit feitje misschien een klein bijsmaakje kan geven, druipt de passie voor koken wel van het scherm af bij Heiko.

De menu’s uit het boek zijn gecheckt door hormoondeskundige en gewichtsconsulent Sandra Braat. Sandra Braat weet als geen ander dat de weegschaal bij het eten van de verkeerde voeding snel omhoog kan gaan. Vanaf 2007 heeft zij haar baan in de marketing vaarwel gezegd en sinds die tijd is zij zich gaan verdiepen in alles wat met voeding te maken heeft. Gezond eten betekent voor haar dat je nog steeds mag genieten van een wijntje, maar dat het wel in balans is en je je er bewust van bent.

Voor wie is het kookboek De Koolhydraatarme Chef geschreven?

Het kookboek is geschreven voor iedereen die gezond wil eten en wil afvallen. Op de verkooppagina van De Koolhydraatarme Chef wordt gesteld dat het boek speciaal geschreven is voor vrouwen in de leeftijdscategorie 40-65+. Iedereen die op zoek is naar inspiratie voor gezonde maaltijden en tussendoortje heeft baat bij de vele verschillende recepten uit het kookboek en de verschillende bonussen.

Waar bestaat het kookboek De Koolhydraatarme Chef precies uit?

Het kookboek bestaat uit een fysieke versie. Het boek ziet er goed uit en bevat ruim 100 recepten. Je krijgt eveneens een digitale versie van het boek, zodat je na aankoop van het product meteen het boek kunt inzien.

Daarnaast krijg je een aantal bonussen.

Bonus 1: De Vega Chef met 4 weekmenu’s

De Koolhydraatarme Chef review bonus De Vega Chef

Als eerste bonus krijg je De Vega Chef, een compleet kookboek van 93 pagina’s! Dit boek is nu alleen nog verkrijgbaar als E-book, maar binnenkort ook als fysiek boek bij bol.com te bestellen.

Het boek bevat 4 volledige vegetarische weekmenu’s en kun je natuurlijk prima ter afwisseling gebruiken.

Naast dat dit een kookboek is, kun je hier ook je doelen in kwijt wanneer je wilt afvallen. Het boek is namelijk ook een dagboek!

Bonus 2: Boodschappenlijst De Vega Chef

Als tweede bonus krijg je een boodschappenlijst behorende bij het kookboek De Vega Chef. Hierin staat vermeld welke boodschappen je per week in huis moet halen. De boodschappen zijn onderverdeeld in categorieën:

 • Zuivel & noten
 • Groente & fruit
 • Brood (koolhydraatarm en rijstwafels)
 • Kruiden & specerijen
 • Vegetarisch vlees

De boodschappen zijn samengesteld dat je ze in iedere supermarkt kunt kopen, dus ook de Aldi & Lidl.

Bonus 3: Extra weekmenu De Vega Chef

Extra weekmenu De Vega Chef

Als kers op de taart krijg je er nog eens een extra weekmenu cadeau bij van De Vega Chef. Al met al is De Vega Chef een heel erg compleet kookboek op zich! In dit weekmenu staan de voedingswaarden per dag uit gespecificeerd.

Bonus 4: Thuis Trainingsschema

Thuis trainingsschema

In deze bonus vind je diverse handige oefeningen. De oefeningen zijn samengesteld door personal trainer Frank Meulenbeek. Het is zijn passie om mensen te helpen de beste versie van zichzelf te worden. De oefeningen in dit E-book zijn dan ook met veel zorg en passie samengesteld.

Bonus 5: De Chef Tussendoortjes

De Chef Tussendoortjes

Deze bonus bevat 12 koolhydraatarme recepten voor smoothies & nagerechten. Ook hier staan de voedingswaarden bij vermeld.

Bonus 6: ???

Na aanschaf van het product krijg je direct te zien wat deze zesde bonus is!

Voor- en nadelen van het kookboek De Koolhydraatarme Chef

 • Het kookboek bevat maar liefst 117 recepten en 20 tussendoortjes.

 • Je krijgt het kookboek De Koolhydraatarme Chef fysiek thuisgestuurd.

 • Ook uitermate geschikt wanneer je inspiratie wilt opdoen voor koolhydraatarme recepten, zonder dat je wilt afvallen.

 • Bij vragen staat het support team voor je klaar en krijg je veelal binnen 24 uur een reactie van Heiko zelf of iemand uit het Droogtrainers team.

 • Volledig afgestemd voor vrouwen in calorieën, vetten, eiwitten en koolhydraten en beoordeeld door hormoondeskundige.

 • Wanneer je je houdt aan de menu’s en de methode koolhydraatarm afslanken volgt, kun je meteen beginnen met afvallen.

 • Als bonus ontvang je een thuis trainingsschema, wat je kan ondersteunen bij het afvalproces.

 • Je ontvangt zelfs nog een extra 6e bonus E-book!

 • Het kookboek promoot tussendoortjes, dit is niet volgens de visie van Centimeters Kwijt.

 • Er wordt in de recepten veel gebruik gemaakt van kaas en zuivel. Dit kan lichamelijke klachten veroorzaken, omdat de mens niet altijd zuivel heeft gegeten.

 • Wanneer je gezondheidsklachten hebt, wordt aangeraden eerst met een medisch specialist contact op te nemen voordat je begint met het uitproberen van de recepten.

Wat zijn ervaringen van anderen?

Op de verkooppagina van de Koolhydraatarme Chef zijn uiteraard louter positieve reacties te vinden. Een goede manier om te bepalen wat anderen van de cursus vinden, zijn de cijfers erbij pakken.

YouTube: 8 abonnees
Instagram: 541 volgers
Facebook: 811 volgers

Deze aantallen zijn niet erg noemenswaardig te noemen. Wellicht kan Heiko zijn eigen expertise als online marketing expert benutten voor het vergroten van het social media bereik van Droogtrainers. De Facebook pagina heeft nog geen recensies gekregen. Daarom is het goed andere reviews die zijn geschreven erbij te pakken.

RecensentSamenvatting van de review
Balans Beter LevenIs erg tevreden over het kookboek en noemt het supergoed. Je kunt zelf bepalen hoe streng je je aan de menu’s houdt. Wanneer je je aan de recepten uit het kookboek houdt, vliegen de kilo’s eraf.
Webwinkel reviews5 van 5 sterren. Beoordeelt het product als zeer leuk tegen een zeer schappelijke prijs. Weet te vermelden dat dit het eerste digitale vegetarische product is wat deze site op het wereldwijde web heeft gevonden.
KetokingVind het een goed idee om dit als kookboek aan te schaffen en het dagelijks te gebruiken. Is vooral erg te spreken over het feit dat je een maand lang niet na hoeft te denken over de boodschappen en wat je die dag moet koken.
Aniek BoersemaHeeft een review geschreven over de bonus de Vega Chef die ook als los kookboek (E-book) te bestellen is. Oordeelt dat het gewoon een supergoed kookboek is, zonder hier verder veel meer tekst aan te wijden.
Overzicht van verschillende reviews.

Wat zijn de kosten voor het kookboek De Koolhydraatarme Chef?

Je betaalt voor het fysieke kookboek en de diverse E-books totaal € 37. Voor zoveel verschillende recepten en ook nog eens een fysiek kookboek wat je in je handen kunt houden is de prijs meer dan schappelijk. De E-books zijn direct beschikbaar om te downloaden, zodat je gelijk aan de slag kunt met het bekijken van de vele recepten. Het fysieke kookboek is mooi vormgegeven en heeft een hardcover, wat plezierig is in het gebruik.

De vele bonussen zijn mooi vormgegeven met duidelijke teksten en voorzien van vele afbeeldingen. Op deze manier heb je een voorbeeld hoe het gerecht er uit zou kunnen komen te zien wanneer je alles helemaal in de vingers hebt. Bij mij lijkt het meestal niet erg op de productfoto’s. 😉 Oefening baart kunst!

Niet goed, geld terug garantie

Wanneer je de recepten 30 dagen hebt uitgeprobeerd, kan het onverhoopt voorkomen dat je toch niet tevreden bent. Als dit het geval is, omdat je de recepten niet lekker blijkt te vinden, kun je eenvoudig zonder dat er vragen gesteld worden je geld terug krijgen.

Mijn ervaring en eind beoordeling van het kookboek De Koolhydraatarme Chef

Je bent alweer aan het einde gekomen van deze review van De Koolhydraatarme Chef. Ik heb het kookboek aangeschaft om inspiratie op te doen bij het samenstellen van mijn menu’s, niet zo zeer met het doel om af te vallen. Ik was dan ook erg verrast dat je naast het ontvangen van de genoemde bonussen nóg een extra bonus ontving! Wat deze bonus is, ga ik natuurlijk niet verklappen. 😉

Wanneer je het kookboek koopt met als doel om af te vallen, bied het zeer veel ondersteuning. Het bevat vele recepten, een boodschappenlijst, uitgebalanceerde voedingswaarden en als klap op de vuurpijl ook nog een trainingsschema. Dit maakt het product in mijn ogen erg compleet.

Wat voor mij persoonlijk wel een klein minpunt is, is het vele gebruik van kaas en zuivelproducten in de recepten. De oermens at namelijk geen zuivel, want een wilde koe liet zich immers niet melken. Zuivel hoeft geen klachten te veroorzaken, maar het kan wel. Omdat kookboek verder ook tussendoortjes promoot, geef ik als beoordeling 4 van de 5 sterren.

Kookboek De Koolhydraatarme Chef
Kookboek De Koolhydraatarme Chef

Beoordeling door Chantal Duyvesteijn,

27 mei 2021
4

De kracht van het kookboek van De Koolhydraatarme Chef is dat het een fysiek en digitaal kookboek is. Door de vele bonussen die je erbij krijgt, ontvang je ontzettend veel waarde voor een schappelijke prijs, waardoor je dit complete kookboek als goede koop kunt beschouwen.

Chantal Duyvesteijn
Het aanpassen van je voeding is slechts een onderdeel om af te vallen en je centimeters kwijt te raken. Ik heb een gratis E-book geschreven waarin ik 85 super waardevolle tips met je deel om af te vallen zonder dieet en op gewicht te blijven. De tips uit dit boek zorgen er niet alleen voor dat je kunt afvallen, maar ook dat je beter gaat slapen, dat je veel meer energie krijgt en lekkerder in je vel gaat zitten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *