Zelfliefde vergroten: oneindige zelfliefde bereik je zó!

Gemiddelde leestijd: 11 minuten
zelfliefde vergroten op stoeptegel staat geschreven ik hou van mij in het Engels

Van jezelf houden en jezelf volledig accepteren hoe je bent is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Je bent alleen maar aan het rennen, vliegen en hollen. Tussendoor val je, dan sta je weer op en ga je door. Hoe kun je je zelfliefde vergroten? In dit artikel lees je hoe je oneindige zelfliefde bereikt!

Voor je gezin, je partner, vrienden of familie ben je altijd in de weer. Er is één iemand die je altijd voorbij loopt. Je ziet haar niet staan. En dat is de belangrijkste van allemaal, dat ben jij. Al het andere komt altijd eerst, dan pas kom jij.

Van binnen voel je een leegte en verdriet, maar dat weet je goed te verhullen. Als iemand vraagt hoe het met je gaat, antwoord dat alles zijn gangetje gaat, zoals gebruikelijk. Niemand is zonder grenzen, wanneer is jouw grens bereikt? Wanneer is het moment dat je zegt, tot hier en niet verder?

Je bent volmaakt hoe je bent, je hoeft er alleen nog maar zelf in te geloven. Dit artikel gaat verder dan het geven van tips om je zelfliefde te vergroten en jezelf volledig te accepteren hoe je bent. Het vergroten van je zelfliefde begint met het veranderen van je mindset, hoe je dat doet kun je lezen in dit artikel.

In dit artikel beschrijf ik 3 pakkende wijsheden, die je zullen aanmoedigen positief naar jezelf en naar het leven te kijken. Gevolgd door dé manier om oneindige zelfliefde in jezelf te bereiken en jezelf volledig en compleet te accepteren hoe je bent. Lees gauw verder!

Maak je niet druk wat anderen over je denken.

Jezelf druk maken wat een ander misschien van je vindt, is verspilde energie. Net als dat je bij lopen, eten en praten energie verbruikt, kosten gedachten ook energie. Wat je over jezelf denkt, straal je uit naar buiten. Wanneer je positief over jezelf denkt, neemt je omgeving dit automatisch over. Stop ook met het vergelijken van jezelf met anderen. Jij bent uniek. Jij bent jij en niemand anders!

Je kunt niet iedereen gelukkig maken en niet iedereen zal jou gelukkig maken. Denken dat je hier iets aan kunt veranderen is tijdsverspilling. Stop de energie in de reis om de beste versie van jezelf te worden!

Hoe je over jezelf denkt, is veel belangrijker dan hoe anderen over je denken.

Joodse wijsheid

Het geluk kun je vinden in jezelf, het zit al in jou.

Het geluk is al in jou aanwezig, jij hebt de liefde al in jou aanwezig. De enige plek waar je dat hoeft te zoeken, is in jezelf. Je identiteit wordt niet bepaald door de successen of mislukkingen in je leven, in wat voor huis je woont, of je in een mooie auto rijdt, of je een relatie hebt, wat voor werk je doet of hoeveel geld je op de bank hebt.

Je ware identiteit hangt niet af van die omstandigheden, die continu aan verandering onderhevig zijn. Ongeacht wat er in de wereld gebeurt, jij bent mooi en prachtig zoals je bent. Jij bent uniek, er is niemand zoals jij en er zal nooit iemand anders zijn die is zoals jij bent. Sta jezelf toe om te leven als de meest authentieke jij, dit is het krachtigste wat je kunt doen.

De wijze zoekt wat in hem zelf zit, de dwaas zoekt daarbuiten.

Confucius

Je bent niet je gedachten.

We leven in een tijd waarin we de hele dag door worden geprikkeld en op de automatische piloot de dagen doorkomen. Niet voelen wat er zich in je lichaam afspeelt, maar alles vanuit je hoofd beredeneren en bekritiseren. De hele dag door zijn we aan het denken en analyseren. Het is immers onmogelijk om niet te denken. Je wordt altijd vergezeld door een innerlijke stem, ook wel ego genaamd.

Gedachten zijn de oorzaak van negativiteit of kunnen het versterken. Je gedachten bestempelen een situatie als vervelend, terwijl iemand anders in dezelfde situatie het als aangenaam kan beschouwen. Gedachten kunnen enorm veel macht over je hebben, waardoor je ervan overtuigd raakt ‘niet goed genoeg’ te zijn.

Je bént niet je gedachten. In gedachten zijn we altijd bezig met plannen voor de toekomst of het analyseren van gebeurtenissen uit het verleden. Je gedachten zijn als een ladder die je beklimt om steeds maar iets te bereiken. Iets te bereiken in de toekomst, wat je op dit moment nog niet hebt bereikt. Je eigen gedachten houden je voor de gek, want je leeft altijd op een plek waar je op dat moment niet bent.

Wat heeft een doel in de toekomst voor zin, als je het doel hebt bereikt en je er dan niet van kunt genieten? Omdat je weer met je gedachten bent afgedwaald naar een andere toekomst, waar je op dat moment nog niet bent aangekomen? Leef volledig in het moment, in het nu, en je wordt verlost van je gedachten die zoveel macht op jou uitoefenen.

De belangrijkste oorzaak van ongelukkig zijn is nooit de situatie, maar je gedachten er over.

Eckhart Tolle

De beste manier om zelfliefde te vergroten en jezelf volledig te accepteren.

Een positief zelfbeeld creëren is niet van de één op andere dag gedaan, het is een proces wat zeer lang kan duren. De sleutel zit in het accepteren van wie je bent, inclusief al je imperfecties en onzekerheden. Onvoorwaardelijke liefde voor jezelf voelen in elke vezel en cel van je lichaam, zonder enig voorbehoud. Om dit te kunnen bereiken, is het van belang je huidige gedachtenpatronen te doorbreken.

Het veranderen van je eigenliefde en het verhogen van je eigenwaarde zal je hele leven veranderen. Iedereen wordt geboren in liefde, zelfliefde is ieders geboorterecht. Hoe zou het voelen:

  • Wanneer je iedere dag wakker wordt met gevoel mooi en waardig te zijn en te stralen?
  • Wanneer je je authentieke jij kunt zijn, zonder energie te hoeven steken in hoe anderen over je denken?
  • Wanneer je je droomleven kunt leven, vol liefde en overvloed?

Soms heb je wat handvaten nodig, zodat je direct meer zelfliefde kan ervaren. Zodat je van je zelf kunt houden, precies zoals je bent, van binnen en van buiten. Met deze cursus kun je direct van start, en merk je na 1 module al een wereld van verschil! De cursus kost slechts 37 euro, en je krijgt er nog vele extra’s bij ook! Klik op onderstaande knop voor meer info.

Zelfliefde vergroten is niet nodig, want jij BENT liefde!

In dit artikel heb je een aantal inspirerende wijsheden kunnen lezen. Gevolgd door dé manier om zelfliefde te vergroten en jezelf volledig te accepteren hoe je bent. Je hoeft je zelfliefde niet te vergroten, oneindige zelfliefde is al in jou aanwezig! Het online Zelfliefde programma helpt jou om je innerlijke vuur van zelfliefde te laten aanwakkeren.

Ik hoop dat het warme woorden voor je waren die je een moment van troost hebben geboden, als een opkikkertje wat je nodig had. Ik wens je heel veel plezier en het succes in het vergroten van je zelfliefde en jezelf volledig te accepteren hoe je bent! Ik lees graag van je wat je van het artikel vond in de reacties.

Ga je liever met een boek en concreet stappenplan aan de slag? Dan is onderstaand boek een aanrader:

Chantal Duyvesteijn
Het aanpassen van je voeding is slechts een onderdeel om af te vallen en je centimeters kwijt te raken. Zorg dat je bewuste en onbewuste op 1 lijn komen te liggen door middel van (zelf)hypnose. Ik heb een gratis E-book geschreven waarin ik 85 super waardevolle tips met je deel om af te vallen zonder dieet en op gewicht te blijven. De tips uit dit boek zorgen er niet alleen voor dat je kunt afvallen, maar ook dat je beter gaat slapen, dat je veel meer energie krijgt en lekkerder in je vel gaat zitten! Met deze tips ben ik zelf 11 kilo afgevallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *