Virtuele maagband: heeft dit zin of is het onzin?

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

Een virtuele maagband laten plaatsen, heeft dit nou zin of is het onzin? In dit artikel geven we antwoord op deze vraag. De effecten zouden vergelijkbaar zijn met het plaatsen van een echte maagband. Maar dan zonder de vervelende gevolgen en het dure prijskaartje die een operatie met zich meebrengt. Hoe is dit mogelijk, wanneer er niet eens een échte operatie plaats vindt?

De sleutel zit in het aanbrengen van de virtuele maagband, terwijl je onder hypnose bent. Wanneer je onder hypnose bent, wordt de deur naar je krachtige onbewuste open gezet. Hierdoor raak jij er op onbewust niveau van overtuigd dat de maagband ook daadwerkelijk is geplaatst. Zodat je veel minder kunt eten, dan voor de plaatsing van de virtuele maagband.

Bij diëten draait het om wilskracht, wat je nodig hebt om af te kunnen vallen. Bij het plaatsen van de virtuele maagband draait het erom dat je je goed voelt over jezelf, op een veel dieperliggend niveau. Zodat je rustig en ontspannen wordt, in plaats van gefrustreerd. Zodat je blijvend je gewicht verliest. En jij vol zelfvertrouwen in de spiegel kunt kijken naar de nieuwe en slanke JIJ!

Veel mensen denken dat een virtuele maagband onzin is, op het wereldwijde web zijn dan ook talloze keiharde beweringen terug te vinden. Hier recht tegenover staan de resultaten, die er niet om liegen. Blijvend gewichtsverlies, tussen de 5-40 kilo afslanken, duizenden mensen die je voor zijn gegaan en een succespercentage van >80%! Hierover lees je later in het artikel meer.

Kennismaken met hypnose door middel van een gratis hypnose afslanksessie

Hypnose kun je het beste vergelijken met wanneer je aan het dagdromen bent. Dat kennen we allemaal wel, even helemaal weg zwijmelen terwijl je uit het raam kijkt. Denkend aan een vakantie op een tropisch eiland…

Wanneer je aan het dagdromen bent, kom je in een diepe ontspanning. Deze diepe ontspanning ervaar je ook wanneer je in hypnose bent. In deze diepe en zeer ontspannen staat, is de deur naar je onbewuste geopend. Je onbewuste is ontzettend krachtig. Wanneer je je eetpatroon op onbewust niveau kunt aanpakken, verandert je gedrag op bewust niveau automatisch mee.

In dit artikel lees je meer over hoe ons bewuste en onbewuste werkt. Wil je kennis maken met hypnose door middel van een gratis afslank sessie? Klik op onderstaande knop om de gratis sessie te downloaden en ervaar de volgende voordelen:

 • Hoe je je eetgedrag kunt veranderen;

 • Je als vanzelf gezonde keuzes gaat maken;

 • Je goed kunt gaan voelen over jezelf en je lichaam;

 • En je hierdoor veel meer zelfvertrouwen kunt krijgen over de nieuwe en slanke JIJ!

Wat is een virtuele maagband?

Een virtuele maagband is een techniek die wordt gebruikt om te helpen bij gewichtsverlies. De virtuele maagband wordt aangebracht terwijl je onder hypnose bent. Er wordt gesuggereerd dat er daadwerkelijk een maagband is geplaatst, dat je daardoor een kleinere maag hebt gekregen en je veel sneller een voldaan gevoel hebt.

Onze geest is zeer krachtig. Wanneer de suggesties door je onbewuste worden geaccepteerd, verandert je gedrag automatisch mee. Want je denkt gewoon simpelweg dat je maag kleiner is geworden, waardoor je minder kunt eten.

Het bijzondere aan de techniek is dat er geen regels zijn wat je mag eten. Je eet gewoon met het gezin mee, waar je zin in hebt. Maar je zult merken dat je als vanzelf gezondere keuzes gaat maken en minder gaat eten!

Virtuele maagband zin of onzin: wat zegt de wetenschap over de virtuele maagband?

Mensen vinden overal wat van, dat is menselijk. 😉 Nu is het zo dat veel mensen denken dat de virtuele maagband onzin is. Want hoe kan hypnose er nou voor zorgen dat je blijvend je gewicht verliest? Dat lijkt veel mensen onmogelijk. Daarom is het belangrijk te kijken naar wat de wetenschap zegt.

Wat zegt de wetenschap eigenlijk over het plaatsen van een virtuele maagband? Zijn er al wetenschappelijk studies die de resultaten onderbouwen? Buitenlandse klinische studies tonen zelfs een ongekend hoog succespercentage van 95% aan in het Verenigd Koninkrijk.

In 2016 is er een pilotonderzoek geweest onder 30 mannen en vrouwen met een BMI >27. Het doel van dit onderzoek was te bepalen of een virtuele maagband hypnotherapie effect heeft op volwassenen met overgewicht, in vergelijking met volwassenen met overgewicht die afvallen door middel van een dieet.

Uit dit onderzoek bleek dat de volwassenen bij wie de virtuele maagband werd geplaatst wel 17 kilo konden afvallen. Dit terwijl de groep die afviel door middel van een dieet slechts een gewichtsverlies van 9,3 kilo behaalde. In het onderzoek werd geen verschil gemaakt tussen de individuen, die je in de praktijk natuurlijk wel hebt.

Wat zijn de kosten van een virtuele maagband?

Het plaatsen van een echte maagband kost vaak meer dan € 5.000. Voor deze optie wordt gekozen bij extreme obesitas. Deze ingreep wordt niet door alle verzekeraars vergoed. De ingreep is erg ingrijpend, het betreft een ziekenhuisopname waarvan je moet herstellen.

Dit betaal je voor het plaatsen van een virtuele maagband bij lange na niet. De prijzen voor het plaatsen van een virtuele maagband variëren per hypnose praktijk en liggen aan het uurtarief van de desbetreffende hypnotherapeut. Helaas zijn er vele aanbieders met een wildgroei aan prijzen. Je kunt je daarom het beste laten helpen door een gerenommeerde therapeut.

Op De Beste Therapeut kun je op zoek naar een gerenommeerde therapeut die bij jou past en meteen beschikbaar is. Wanneer je hiervoor naar een gespecialiseerde therapeut wilt gaan, zijn er zo’n 5 sessies benodigd. Je moet dan denken aan ongeveer € 600 – € 750.

Wanneer je duidelijk wilt weten waar je aan toe bent en het liefst vanuit huis een traject ingaat, dan is er een speciaal online afvalprogramma voor het plaatsen van een virtuele maagband. De kosten voor dit programma bedragen € 547. Deze investering is best flink, daarom kan Centimeters Kwijt.nl jou een speciale kortingscode aanbieden!

Speciale kortingscode van maar liefst € 150!

Het online programma heeft met al het bonusmateriaal wat je erbij krijgt een waarde van € 805. Voor de snelle beslissers gaat hier gelijk al een tijdelijke korting vanaf, waardoor de prijs uitkomt op € 547.

CentimetersKwijt.nl heeft van Yvonne van Brein-Power een buitengewone kortingscode gekregen van € 150! Met deze kortingscode (Koopnu150YT) komt de prijs voor het pakket uiteindelijk neer op € 397. Vul de kortingscode in bij het afrekenen in de winkelmand.

Wordt een virtuele maagband vergoed?

De virtuele maagband zit helaas niet in het pakket van de basisverzekering, dit in tegenstelling tot de operatieve maagband die bij sommige verzekeraars wel wordt vergoed. Wanneer je een aanvullende verzekering hebt, worden alternatieve geneeswijzen zoals hypnotherapie (waar de virtuele maagband onder valt) wel vergoed.

Het is wel van belang dat de hypnotherapeut is aangesloten bij een erkende beroepsvereniging, De Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten (NBVH). Afhankelijk van welke zorgverzekering je hebt afgesloten en of je aanvullend verzekerd bent, kan een virtuele maagband dus (gedeeltelijk) worden vergoed vanuit je zorgverzekering. Wanneer je hier meer informatie over wilt, raad ik je aan de website van Zorgwijzer te raadplegen. Klik hier voor het vergoedingenoverzicht.

Wat zijn de ervaringen van deelnemers aan het online programma?

Onderstaand kun je de ervaringen lezen van enkele deelnemers van het online programma van Brein-Power.

Johanna viel in 2 maanden 7 kilo af. Bekijk haar verhaal in onderstaande video.

Conclusie: een virtuele maagband heeft zin!

In dit artikel heb je kunnen lezen of een virtuele maagband zin heeft of dat het onzin is. Zoals al eerder gezegd, de resultaten liegen er niet om. Dus het heeft zeker zin om het plaatsen van een virtuele maagband te overwegen, omdat je hiermee ook op de lange termijn blijvend gewichtsverlies creëert. Zonder dat het aanvoelt als een dieet.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Stel ze gerust onder dit artikel!

complete online afslank programma virtuele maagband

Dé manier om vanzelf af te vallen en slank te blijven

Dit programma is een levensveranderend programma:

 • Nooit meer op dieet;
 • Onbewust worden de patronen doorbroken die afvallen eerder onmogelijk maakten;
 • Afvallen gaat vanzelf, zonder dat je hiermee bezig bent;
 • Naast slank word je blij en gezond;
 • Je wordt fitter en energieker waardoor je niet meer hijgend de trap op hoeft;
 • Je krijgt de controle terug over wat je eet;
 • Je voelt je goed over jezelf en dat straal je uit!

SPECIALE kortingsactie: CentimetersKwijt.nl heeft van Yvonne van Brein-Power een buitengewone kortingscode gekregen van € 150! Vul de kortingscode Koopnu150YT in bij het afrekenen en ontvang maar liefst € 150 korting.

Klik HIER om blijvend af te vallen en slank te blijven de rest van je leven!
Chantal Duyvesteijn
Het aanpassen van je voeding is slechts een onderdeel om af te vallen en je centimeters kwijt te raken. Ik heb een gratis E-book geschreven waarin ik 85 super waardevolle tips met je deel om af te vallen zonder dieet en op gewicht te blijven. De tips uit dit boek zorgen er niet alleen voor dat je kunt afvallen, maar ook dat je beter gaat slapen, dat je veel meer energie krijgt en lekkerder in je vel gaat zitten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *