9 kilo afvallen was nog nooit zo makkelijk met deze 85 tips!

Gemiddelde leestijd: 10 minuten
9 kilo afvallen linksboven

In dit artikel kun je lezen hoe ik 9 kilo kon afvallen in een tijdsbestek van 9 weken, zonder dat het me moeite kostte. Wanneer je wilt afvallen zijn er namelijk een aantal gouden principes. Wanneer je je hieraan houdt, zul je merken dat afvallen nog nooit zo makkelijk was.

In het gratis E-book wat ik schreef deel ik 85 tips met je waarmee je op een snelle en verantwoorde manier kunt afvallen en waarmee je op gewicht kunt blijven. Met een gezonde dosis wilskracht gaat het jou daarmee net als vele anderen ook lukken om af te vallen! Zoals Marjolein, die 12 kilo afviel binnen een maand en nu nog steeds op gewicht is. Dus geen jojo-effect!

De 85 tips zijn terug te leiden tot een aantal gouden basisprincipes. Ik hoop jou hiermee te kunnen inspireren om deze principes te volgen. Want afvallen is eenvoudig, wanneer je begrijpt dat het belangrijk is om terug te gaan naar onze basis. Onze basis ligt in hoe we vroeger leefden in de natuur als jagers en verzamelaars.

9 kilo afvallen: de gouden basisprincipes

Om makkelijk te kunnen afvallen, is het belangrijk dat je je houdt aan een aantal gouden basisprincipes. Deze principes vinden hun oorsprong in hoe we leefden in de prehistorie als jager en verzamelaars. We leefden van wat de natuur ons in de verschillende seizoenen te bieden had.

9 kilo afvallen de gouden basisprincipes weergegeven als goudstaven

Basisprincipe 1: eet onbewerkte en natuurlijke voeding

Onze genen, ons DNA, is nog exact hetzelfde als 10.000 jaar geleden! Terwijl ons leven rigoureus is veranderd, hoe we leven, net als wat we eten en wat we doen. Zo heeft de opkomst van de voedingsindustrie gezorgd voor het bewerken van voedsel en dat is iets wat ons lichaam simpelweg niet herkend.

Vroeger aten de jagers en verzamelaars wat er in de natuur voorhanden was. Er bestond simpelweg nog geen groenteboer of supermarkt waar je voeding kon kopen. Soms bood de natuur voedsel in overvloed en soms was het aanbod beperkt of was er helemaal niks. Om te kunnen overleven, at de oermens extra veel om een energie voorraad aan te leggen voor in tijden van schaarste.

Wanneer je 9 kilo wilt afvallen, is het belangrijk om het menu van de oermens aan te houden. Het menu van de oermens bestond uit: wild, vis, insecten, zeewier, eieren, fruit, planten, knollen, zaden/pitten, paddenstoelen en kruiden. Deze voeding is onbewerkt en volledig puur natuur. Er stonden geen granen, brood en zuivel op het menu. De landbouw en veehouderij zijn pas uitgevonden omstreeks 10.000 v. Chr.

Basisprincipe 2: maximaal 3 eetmomenten per dag

We leren onze kinderen om regelmatig over de dag verspreid te eten: ontbijt, tussendoortje, lunch, tussendoortje, diner en nog een toetje na. De meerdere eetmomenten per dag zouden ervoor zorgen dat onze motor continue blijft draaien. Meerdere eetmomenten per dag sluit evolutionair gezien niet aan op ons DNA.

We zijn als oermensen juist ingesteld om periodes weinig te eten. Er konden zomaar periodes voorkomen dat er weinig voorhanden was, zoals wanneer er in het winterseizoen weinig eetbaars te vinden was in de natuur, of zelfs helemaal niks. De oermens werd zo verplicht om te vasten!

Wanneer je je eetmomenten terugbrengt naar 3 per dag, is dit ruim voldoende. Onze grootouders en hun ouders aten niet anders. Je eet dan iets in de ochtend, middag en avond. Je creëert hierbij meteen 3 momenten van rust om bewust te gaan eten. Je eet totdat je verzadigd bent, net zoals de oermensen dat deden. Wanneer je verzadigd bent, stop je dus met eten! Ook als er nog wat op je bord ligt.

Basisprincipe 3: sla 3 keer per week je ontbijt over

De algemene gedachte is dat je moet ontbijten. Wanneer je je ontbijt overslaat, geef je je darmen en je spijsverteringskanaal rust. Achter onze darmen huist ons immuunsysteem. Iedere keer wanneer je wat eet, ontstaat er een ontstekingsreactie in de darmen. Het duurt 16 uur voordat deze reactie weer weg is.

Waneneer je een periode van 16 uur lang niets eet, geef je je spijsverteringskanaal rust. Op deze manier kan het spijsverteringskanaal zich herstellen. Het kwam regelmatig voor dat de oermens niets te eten had. Gelukkig had hij een energiereserve opgebouwd door extra veel te eten in tijden van overvloed.

Wanneer je minimaal 16 uur lang niets eet, schakelt je lichaam over op deze energiereserve (jouw vetvoorraad). Daarom kan de mens heel goed zonder ontbijt.

9 kilo afvallen door je uitgebreide ontbijt over te slaan

Basisprincipe 4: beweeg op een nuchtere maag

Glucose is de primaire brandstof van ons lichaam die we uit voeding halen. Wanneer je minimaal 16 uur lang nuchter bent, schakelt je lichaam over op vetverbranding. De verbranding van vet levert veel meer energie op dan de verbranding van glucose.

De hoeveelheid energie die wordt opgewekt bij de verbranding van een brandstof als glucose of vet, wordt uitgedrukt in ATP wat staat voor adenosinefosfaat. Waar glucose tussen de 30-38 ATP oplevert, levert de verbranding van vet wel 3 keer zoveel ATP op, namelijk 100 ATP!

Wil je meer weten over ATP? Lees dan dit artikel.

Basisprincipe 5: beweeg regelmatig, tenminste iedere dag een half uur

Van nature beweegt de mens graag. De oermensen waren dagelijks uren bezig met het jagen en verzamelen van voedsel. Ons lichaam vraagt om beweging en is simpelweg niet aangepast aan een zittend beroep.

Een kantoorbaan zorgt ervoor dat je voor langere periodes aaneengesloten zittend aan het werk bent. Onderbreek je werk om tussendoor te bewegen. In het E-book geef ik diverse tips welke oefeningen je tussendoor kunt doen.

Beweging versterkt ons immuunsysteem. Beweging betekent niet dat je intensief moet gaan sporten. Dagelijks een rondje wandelen, een aantal keer de trap op en af, het huis stofzuigen en een YouTube workout van 7 minuten zijn allemaal vormen van beweging.

Basisprincipe 6: beperk je drink momenten per dag

Door op een paar momenten per dag veel te drinken, worden onze overlevingsgenen geactiveerd. De oermens had geen gevulde dopper bij zich. De oermens dronk grote hoeveelheden water in één keer. Wanneer hij dorst had, dronk hij weer totdat hij genoeg had. In het E-book kun je lezen welke dranken je kunt drinken.

Snel 9 kilo afvallen

Door mij te houden aan de gouden principes en de tips uit het E-book op te volgen, ben ik zelf binnen 3 maanden 9 kilo afgevallen, waarvan de eerste 5 kilo binnen 4 weken. Deze kilo’s zijn er blijvend af! Daarnaast voel ik mij veel fitter en energieker en ben ik beter gaan slapen.

Dit was de volledige uitleg hoe je snel 9 kilo kunt afvallen aan de hand van 85 tips uit het gratis E-book! Klik op onderstaande knop om het E-book te downloaden. Heel veel succes met afvallen en wanneer je nog vragen hebt, stel ze gerust onderaan dit artikel!

Chantal Duyvesteijn
Het aanpassen van je voeding is slechts een onderdeel om af te vallen en je centimeters kwijt te raken. Zorg dat je bewuste en onbewuste op 1 lijn komen te liggen door middel van (zelf)hypnose. Ik heb een gratis E-book geschreven waarin ik 85 super waardevolle tips met je deel om af te vallen zonder dieet en op gewicht te blijven. De tips uit dit boek zorgen er niet alleen voor dat je kunt afvallen, maar ook dat je beter gaat slapen, dat je veel meer energie krijgt en lekkerder in je vel gaat zitten! Met deze tips ben ik zelf 11 kilo afgevallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *