Yoga Nidra Review – maart 2020

Gemiddelde leestijd: 21 minuten
yoga nidra review linksboven

Op zoek naar de magie van Yoga Nidra? Je bent op de juiste plek beland na die Google-zoektocht naar een Yoga Nidra review en ervaringen. Ontdek wat Yoga Nidra voor jou kan betekenen en hoe je deze rustgevende praktijk zelf kunt omarmen. Deze review geeft je alle antwoorden die je zoekt, inclusief onze eerlijke mening en ervaring. Zelf ben ik al meer dan 3 jaar trouw aan deze cursus! Het is jouw beslissing of de online cursus een ‘go’ wordt!

Wat houdt Yoga Nidra in?

Yoga Nidra biedt meer dan alleen ontspanning; het is een reis naar zelfontdekking. Deze eeuwenoude meditatietechniek is toegankelijk voor iedereen, een geleide ontspanningssessie die diepe rust in lichaam en geest brengt, waardoor heling en herstel kunnen floreren. Het is als een spirituele slaap, een toestand tussen waken en slapen, waar nieuwe energie wordt geboren.

Terwijl je stap voor stap deze meditatietechniek verkent, word je geleid naar een staat van ultieme ontspanning, verrijkt met krachtige visualisaties. En via de ‘sankalpa,’ een positieve suggestie aan jezelf, plant je het zaadje van persoonlijke groei dat zal uitgroeien tot iets prachtigs. Dit is jouw reis naar innerlijke transformatie en rust.

Lees meer over de Voordelen van Yoga Nidra in dit artikel.

Veelgestelde vragen over Yoga Nidra

Een goede review bevat ook veelgestelde vragen over Yoga Nidra, dus welkom bij dit gedeelte. Of je nu een nieuwkomer bent in de wereld van deze ontspannende praktijk of al enige ervaring hebt, het is altijd handig om antwoorden te hebben op vragen die kunnen opkomen. We hebben de meest voorkomende vragen over Yoga Nidra verzameld en van duidelijke, informatieve antwoorden voorzien om je te helpen begrijpen wat deze diepgaande meditatietechniek inhoudt en hoe je ervan kunt profiteren.

Zijn Yoga Nidra en meditatie hetzelfde?

verschil tussen yoga nidra en meditatie vrouw die mediteert

Yoga nidra betekent vertragen en ontspannen. Hetzelfde geldt voor meditatie. Hoewel sommige mensen ze misschien als één geheel beschouwen, zijn het eigenlijk twee verschillende praktijken.

Yoga nidra lijkt op meditatie, maar toch ook weer niet. Er zijn overeenkomsten, maar ook belangrijke verschillen. Bij Yoga nidra lig je en het doel is om in een diepe staat van bewuste slaap te komen, wat een diepere staat van ontspanning met bewustzijn is.

Deze staat houdt in dat je van bewustzijn tijdens het wakker zijn overgaat naar dromen en vervolgens naar niet-dromen terwijl je toch wakker blijft, voorbijgaand aan het onbewuste naar het bewuste.

Bij meditatie zit je en ben je in een staat van wakker bewustzijn terwijl je je geest richt en gedachten laat komen en gaan. Meditatie maakt het mogelijk om in de theta-toestand te komen – de toestand die we doorgaan om in de delta-toestand te komen, wat de diepste slaapcyclus is. De delta-toestand is een diepe helende toestand. Dat is waar we met yoga nidra naartoe proberen te gaan. In deze staat rusten het lichaam en de geest, terwijl het bewustzijn wakker is. (bron)

Wat zijn de beste tips voor het beoefenen van Yoga Nidra?

Hoewel yoga nidra eenvoudiger lijkt dan traditionele yoga, vergt het oefening, vooral als je niet gewend bent aan meditatie of mentale ontspanning. Het is het beste om zonder afleiding te oefenen in een donkere kamer, eventueel met een slaapmasker, en jezelf te bedekken met een deken om afkoeling te voorkomen.

Je kunt Yoga nidra zelfs in een stoel of bed beoefenen en beginnen met korte sessies van 15 tot 20 minuten voordat je de duur geleidelijk verlengt. Probeer het ook ’s avonds als je beter wilt slapen. Geef niet op als de eerste sessie moeilijk is; met wat doorzettingsvermogen zal je geest en lichaam snel profiteren van deze rustgevende praktijk.

Is het erg als je in slaap valt tijdens Yoga Nidra?

Yoga Nidra is flexibel qua timing en kan op elk moment van de dag worden beoefend. Maar let op, het wordt meestal niet aanbevolen om het te doen wanneer je extreem vermoeid bent, omdat de kans bestaat dat je in slaap valt, en dat is niet het doel van deze praktijk.

Wat is Happy With Yoga?

Happy With Yoga: Hét Nederlandstalige yoga platform met een enorme community! Duizenden bezoekers vinden hier maandelijks hun inspiratie. De Facebook-gemeenschap telt meer dan 15.000 volgers, 15.000 YouTube-abonnees en nog eens 18.000 op Instagram.

Happy With Yoga, het blog dat Yoga, mindfulness en meditatie met een knipoog benadert! 😄 Deze drie disciplines zijn als beste vrienden die elkaar aanvullen. Yoga legt de nadruk op je lichaamshouding en ademhaling, waardoor je volledig in het moment bent. En dat klinkt verdacht veel als mindfulness, nietwaar? Ontdek deze unieke verbinding!

Happy With Yoga: waar staan ze voor?

Happy With Yoga: Hét toonaangevende yogaplatform in België en Nederland. Ontdek meer dan 900 boeiende blogs over yoga, lifestyle, mindfulness en meditatie. Happy With Yoga biedt niet alleen cursussen, maar ook inspirerende retreats en workshops. Wil je dieper gaan? Schrijf je dan in voor de Happy With Yoga Academy!

Happy With Yoga: een aanrader?

Melanie en Rolf zijn de gezichten van Happy With Yoga, waarover later meer. Ze zijn niet alleen hooggekwalificeerde yogadocenten, maar ook inspirerende gidsen die je praktische tools bieden om je yogareis te beginnen.

Wat ons echt opvalt, is hun onwankelbare transparantie, integriteit en toewijding aan de principes die ze onderwijzen. In Nederland staan ze terecht bekend als vooraanstaande yogadeskundigen.

Hun filosofie over het vergroten van bewegingsvrijheid resoneert sterk bij ons. In een wereld die vaak gespannen en inflexibel aanvoelt, geloven wij dat fysieke flexibiliteit de sleutel kan zijn tot het openen van deuren naar succes en geluk. Net zoals ons lichaam soepel moet bewegen, moeten we ons ook kunnen bewegen naar kansen en mogelijkheden die op ons pad komen

Gratis aanbod Happy With Yoga: Blog en YouTube

Happy With Yoga is meer dan zomaar een blog en YouTube kanaal. Het aanbod van Happy With Yoga is ronduit indrukwekkend. Hoewel ze al veel gratis informatie delen via hun blog en YouTube kanaal, gaan ze verder dan dat.

Hun blog is een ware schatkist, met nieuwe artikelen die om de paar dagen worden toegevoegd. Je vindt er alles, van yoga en lifestyle tot mindfulness, meditatie, ontspanning, minimalisme en voeding. Met meer dan 700 artikelen en groeiend, is dit de plek om te zoeken als je informatie nodig hebt over een van deze onderwerpen.

Maar daar stopt het niet. Hun YouTube kanaal is een goudmijn aan waardevolle tips voor je yogabeoefening. Heb je bijvoorbeeld last van pijnlijke polsen tijdens yoga? Ze hebben een speciale video die je helpt. Als je een zittend beroep hebt en merkt dat je polsen stijf en pijnlijk zijn, kan dit een gamechanger zijn voor houdingen zoals de plank en de neerwaartse hond.

Over de makers van de cursus: Melanie en Rolf

Ontmoet Melanie en Rolf van Baalen, de dynamische krachten achter deze cursus. Zowel in het zakelijke als het persoonlijke leven zijn ze een team. Een paar jaar geleden ontdekten ze yoga, en sindsdien hebben ze zich gecertificeerd als yogadocenten, met talloze trainingen en opleidingen in het buitenland.

Rolf is zelfs een Level II Wim Hof Methode (Iceman) instructeur, dus als je je afvraagt of koud douchen gezond is, heb je het antwoord! Yoga heeft hun leven getransformeerd, waardoor de zon weer is gaan schijnen na een donkere periode. Hun passie voor yoga, mindfulness en een gezonde, bewuste levensstijl is voelbaar in alles wat ze doen. Het Happy With Yoga-platform straalt van de kennis en ervaring die ze in de loop der jaren hebben opgedaan.

En laten we de broer van Melanie niet vergeten, die het team is komen versterken als operations manager. Hij draagt zijn eigen specialiteit bij: minimalistisch leven. Dit heeft geresulteerd in een aparte online cursus Minimalisme, die nog op het wensenlijstje staat!

Waar bestaat de cursus uit?

Yoga Nidra is een online cursus die start met een instructie gedeelte, voorzien van een video en tekst gedeelte.

yoga nidra review de instructies van de cursus

E-book

Voordat je de cursus start, raden we je aan om het Instructie E-book te lezen. Hier vind je niet alleen de achtergrondinformatie en geschiedenis van Yoga Nidra, maar ontdek je ook dat Yoga Nidra verder gaat dan alleen ontspanning; het opent een wereld van diepgaande ervaringen.

Wat je in het E-book kunt verwachten:

 • De invloed van Yoga Nidra op onze hersengolven.
 • Belangrijke richtlijnen voor tijdens de oefening.
 • Het nut van asana’s (Yogahoudingen) voorafgaand aan Yoga Nidra.
 • Alles over ‘sankalpa’.
 • Een vergelijking tussen Yoga Nidra en hypnose.
 • De veelzijdige voordelen en toepassingen.
 • Praktische tips over wanneer en hoe vaak je Yoga Nidra kunt beoefenen.

Het E-book biedt ook verheldering over een veelvoorkomende misvatting over hypnose. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, betekent in hypnose zijn niet dat je in slaap bent. In werkelijkheid bevind je je in een diep ontspannen staat, meestal met gesloten ogen, en vaak zittend op een stoel. Op elk moment kun je je ogen openen als je dat wilt.

Het is belangrijk op te merken dat de therapeut altijd de controle heeft, en hypnose wordt gebruikt voor therapeutische doeleinden, nooit om misbruik van een cliënt te maken. Een cliënt kan nooit tegen zijn wil in hypnose worden gebracht. Dit misverstand is besproken met Happy With Yoga. 😊

Wanneer je geïnteresseerd bent in hypnose, lees dan ook eens de Zelfhypnose Systeem 2.0 Review.

7 Yoga Nidra audio sessies

In de audiocursussen leidt Rolf je zorgvuldig door elke stap. Zijn kalme en aangename stem creëert de perfecte setting voor diepe ontspanning. Elke Yoga Nidra-sessie begint met een verhelderende introductie voordat het echte werk begint. In totaal bieden de audiobestanden een ontspanningsduur van maar liefst 158 minuten.

Een essentieel aspect van deze sessies is de juiste houding, en Rolf benadrukt dit voor aanvang van elke sessie, evenals handige hulpmiddelen om optimaal te ontspannen. Wanneer de Yoga Nidra-sessie eenmaal begint, hoef je alleen maar naar Rolf’s geruststellende stem te luisteren, die je als het ware meeneemt op een reis.

Elke sessie is opgebouwd uit verschillende stadia die corresponderen met verschillende hersengolf frequenties. Voor meer details hierover kun je terecht in het bijbehorende E-book. Alles is met grote zorg en precisie samengesteld voor jouw optimale ervaring.

Zo is er een techniek waarbij je steeds je aandacht verlegt van bijvoorbeeld je vingers, naar je handpalmen, armen, schouders en zo door heel je lichaam gaat. Een andere techniek is het opnoemen van beelden door Rolf, waarbij je deze beelden gaat visualiseren. Het is belangrijk dit slechts te visualiseren en niet over te oordelen.

Bonus: 3 mini Yoga lessen

De cursus wordt afgesloten met 3 mini Yoga lessen die je voorafgaand aan een Yoga Nidra sessie kunt volgen. Het zijn wat kortere lessen van ongeveer een kwartier en daardoor wat beperkt naar onze mening. De Yoga vorm wordt niet vooraf aangegeven, dit is voor verbetering vatbaar.

Voor- en nadelen van de online cursus Yoga Nidra

 • De audiobestanden zijn ingesproken door Rolf. Hij heeft een zeer prettige en kalme stem waarop je heerlijk kunt ontspannen.

 • Volg de cursus op je eigen tempo, je kunt er zo lang of kort over doen als je zelf wilt.

 • Is er iets niet duidelijk of heb je vragen? Er is een uitgebreide community die je op weg kan helpen. Ook staat het Happy With Yoga team graag voor je klaar!

 • Er is een uitgebreide community van Yogi’s (Yoga beoefenaars), zowel in het leden gedeelte van de cursus als een besloten Facebook community.

 • Er zit een opbouw qua lengte in de audio bestanden.

 • Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding.

 • In het E-book wordt uitgebreid ingegaan op het formuleren van een ‘sankalpa’, wat een zeer belangrijk onderdeel is van Yoga Nidra.

 • De mini Yoga lessen duren ongeveer een kwartier en hadden wat mij betreft iets langer gemogen.

 • Er staat niet bij wat voor soort Yoga de mini lessen zijn, het doel van deze lessen wordt ook niet helemaal duidelijk. Dit is voor verbetering vatbaar.

 • De stelling over hypnose in het E-book is helaas onwaar. In hypnose ben je niet in een diepe slaap en geef je ook niet de controle uit handen.

 • Er staan geen bronvermeldingen in het E-book, wat één en ander zou kunnen verduidelijken bij de voordelen.

Wat vinden anderen?

Hoe Happy With Yoga in het algemeen wordt beoordeeld, kun je lezen in deze review. Inmiddels hebben 36 mensen de cursus beoordeeld met 5 sterren op de pagina van Happy With Yoga zelf. Scrollend door de eerste pagina’s van Google’s zoekresultaten, komen wij geen lagere beoordeling tegen dan 4/5 sterren, waaruit kan worden geconcludeerd dat men gewoon heel tevreden is over deze cursus.

Wat zijn de kosten voor de cursus?

Laten we het belangrijkste niet vergeten: wat gaat dit kosten? Voor slechts eenmalig € 37 kun je de cursus aanschaffen. Maar wees er snel bij, want dit is een tijdelijke deal! Wat krijg je hiervoor? Een schat aan waardevol materiaal, waaronder een e-book, 7 ontspannende audiocursussen en 3 mini yogales video’s. Dat is nog eens waar voor je geld!

30 dagen niet goed, geld terug garantie

Het kan natuurlijk voorkomen dat je niet tevreden bent over je aankoop en dat het voor jou gewoon niet werkt. Happy with Yoga heeft hiervoor een speciale garantieregeling: 30 dagen niet goed, geld terug. Het enige wat je hoeft te doen is een e-mail sturen naar Happy with Yoga en je krijgt dezelfde dag nog je geld terug gestort! Hierdoor loop je geen enkel risico.

Onze ervaring en eind beoordeling van deze Yoga Nidra Review

Zelf beoefen ik Yoga Nidra al meer dan 3 jaar, meestal ’s avonds. Het heeft een heerlijk ontspannend effect op zowel mijn lichaam als geest. Na een drukke dag helpt het mijn gedachten tot rust te brengen, wat het inslapen veel gemakkelijker maakt en mijn slaap dieper maakt.

Er zijn verschillende sessielengtes om uit te kiezen. Mijn ervaring is dat het ’s avonds beter is om geen al te lange sessie te kiezen, om te voorkomen dat ik in slaap val. Daarom wissel ik af en toe af met een langere sessie in de ochtend. Dit helpt me om me gedurende de dag beter te concentreren. Ik merk dat ik er behoefte aan heb om dit op regelmatige basis te beoefenen.

Yoga Nidra
Yoga Nidra

Beoordeling door Chantal Duyvesteijn,

11 mrt 2021
5

Yoga Nidra is een cursus die geschikt is voor iedereen, en het is vrijwel onmogelijk om het verkeerd te doen. Deze laagdrempelige en betaalbare online cursus biedt echte ontspanning en rust in slechts 20 minuten. Voor wie op zoek is naar de talloze voordelen van Yoga Nidra, is dit een absolute aanrader!

Chantal Duyvesteijn
Het aanpassen van je voeding is slechts een onderdeel om af te vallen en je centimeters kwijt te raken. Ik heb een gratis E-book geschreven waarin ik 85 super waardevolle tips met je deel om af te vallen zonder dieet en op gewicht te blijven. De tips uit dit boek zorgen er niet alleen voor dat je kunt afvallen, maar ook dat je beter gaat slapen, dat je veel meer energie krijgt en lekkerder in je vel gaat zitten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *