Supplementen kopen: waar moet je op letten?

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

Je wilt graag supplementen kopen. Dan wil je natuurlijk hoogwaardige supplementen. Supplementen die efficiënt werken en afkomstig zijn van een betrouwbare bron. Dan ben je bij een leverancier die de kwaliteit van de supplementen kan garanderen aan het juiste adres!

Wanneer je de technische taal op een etiket leest, kun je in de war raken. Of je wordt aangetrokken tot aantrekkelijke verpakking, wat natuurlijk niets zegt over de kwaliteit van het supplement zelf. Een aantrekkelijke verpakking heeft eerder de neiging heeft om een ​​middelmatig product te verbergen dat zijn beloften niet nakomt.

Je wilt geen supplementen die geen werkende stoffen bevatten, andere stoffen bevatten dan er op het etiket staat aangegeven of zelfs schadelijke stoffen bevatten. Door te kiezen voor een leverancier die zich focust op de wetenschap gecombineerd met jarenlange praktijkervaring, maak je gegarandeerd de juiste keuze.

In dit artikel bespreek ik welke supplementen zijn aan te bevelen, waar deze supplementen voor zorgen en wat een betrouwbare leverancier is.

Inhoudsopgave

Supplementen als aanvuling op gezonde voeding

Helaas is er een duidelijke link tussen chronische ziektes enerzijds en voeding en leefstijl anderzijds. Het dagelijks eten van vers en verschillende soorten groente en fruit belooft heden ten dage helaas niet meer dat we dagelijks de juiste voedingsstoffen binnen krijgen. De bodem waarop gewassen geteeld worden, wordt armer en armer. Dit betekent dat er minder voedingsstoffen in het gewas worden opgenomen.

Vele soorten groenten en fruit worden bovendien vanuit het buitenland geïmporteerd. De groenten en fruit worden daar onrijp geoogst, ze moeten immers de reis naar Nederland nog afleggen. Een onrijpe oogst bevat minder essentiële voedingsstoffen. Kies daarom bij voorkeur voor groenten en fruit die afkomstig zijn uit Nederland.

Daarnaast hebben voeding, beweging en (chronische) stress een grote invloed op welvaartsziekten zoals hart- en vaatziekten, suikerziekte (diabetes type 2), obesitas en kanker. Dit kun je voorkomen door het eten van van gezonde voeding, voldoende beweging en het reduceren van stress. Voorkomen is namelijk vele malen beter dan genezen door middel van medicijnen!

Dagelijks heb je bepaalde voedingsstoffen nodig uit voeding, net als dat je een dagelijkse portie zonlicht nodig hebt voor de aanmaak van vitamine D. Door te kiezen voor hoogwaardige supplementen als aanvulling op de voeding, kun je de tekorten vanuit de voeding aanvullen. Dit zorgt ervoor dat je lichaam gezond blijft.

Welke supplementen kun je het beste kopen?

Welke supplementen je het beste kunt kopen als aanvulling op gezonde voeding zijn: multivitamine, vitamine D, magnesium en omega 3.

Multivitamine

supplementen kopen multivitamine van Bindle

Een complete multivitamine bevat veel verschillende vitamines en mineralen naast enkele andere ingrediënten. Aangezien er geen standaard multivitamine is, kan de samenstelling ervan erg variëren tussen verschillende merken.

Zeer belangrijke mineralen voor de gezondheid van ons lichaam zijn: chroom, mangaan, selenium en zink. Deze mineralen zijn in de Nederlandse bodem drastisch in hoeveelheid afgenomen.

Een goede multivitamine kan je beschermen in perioden dat je stress ervaart, slecht slaapt of minder beweegt dan gewoonlijk. Deze situaties zorgen ervoor dat zelfs wanneer je een perfecte combinatie van voedingsmiddelen zou eten, het voor je lichaam heel moeilijk of zelfs onmogelijk wordt de juiste voedingsstoffen op te nemen.

In het algemeen zorgt een goede multivitamine voor het onderhouden en verbeteren van je energieniveau, gemoedstoestand en draagt het bij aan de werking van je immuunsysteem.

Vitamine D

hand in zonlicht

Vitamine D wordt door ons lichaam aangemaakt, wanneer je je handen en gezicht dagelijks 15-30 minuten blootstelt aan zonlicht (bron). Het lijkt een eenvoudige opgave, maar de realiteit blijkt dat velen kampen met een vitamine D tekort. We besteden veel tijd binnenshuis en in de zomer smeren we ons in met zonnebrandcrème wat de aanmaak van vitamine D tegengaat. In voeding is vitamine D moeilijk te vinden, waardoor een supplement wordt aanbevolen.

Een goede multivitamine bevat onder andere vitamine D3, evenals vitamine K2. Je lichaam heeft namelijk vitamine D nodig om calcium op te nemen in ons bloed en in onze cellen. Daarnaast zorgt de wisselwerking van vitamine D3, vitamine K2, evenals magnesium voor de opname van calcium. De combinatie van deze 3 voedingsstoffen is essentieel.

Calcium is één van de belangrijkste componenten van onze botten. Daarnaast zorgt vitamine D voor:

 • Het voorkomen van osteoporose, omdat het onze botten sterk houdt;
 • Het bevorderen van een sterk gebit;
 • Het versterkt ons immuunsysteem en beschermt tegen virussen, zoals verkoudheid. De bescherming tegen COVID-19 is nog niet wetenschappelijk aangetoond;
 • Het ondersteunen van onze hersenen en zenuwstelsel;
 • Het ondersteunen van onze longfunctie en cardiovasculaire gezondheid;
 • Het beïnvloeden van de expressie van genen die betrokken zijn bij de vorming van kanker.

Magnesium

supplementen kopen magnesium

Magnesium is een essentieel mineraal voor ons lichaam. Hoewel veel voedingsmiddelen het bevatten, zorgt de afnemende kwaliteit van de bodem ervoor dat het in veel mindere mate aanwezig is. Magnesium zorgt voor:

 • Het voeden van botten en spieren;
 • Het regelen van de darmfunctie en verbeteren van de spijsvertering;
 • Het ontspannen van de bloedvaten wat zorgt voor een goede cardiovasculaire gezondheid;
 • Het in evenwicht brengen van het zenuwstelsel;
 • Het reguleren van de bloedsuikerspiegel.

Omega 3

Omega 3 zijn vetzuren. Ons lichaam bestaat voor een groot deel uit omega vetzuren, maar we kunnen het zelf niet aanmaken. We hebben daarom omega 3 vetzuren nodig vanuit voeding. Omega 3 heeft vele krachtige voordelen voor de gezondheid van ons lichaam en hersenen.

Er zijn 3 belangrijke omega 3 vetzuren: ALA, EPA en DHA. ALA is een essentieel vetzuur wat niet door ons lichaam kan worden aangemaakt. Ons lichaam kan wel wat ALA omzetten in EPA en vervolgens in DHA. Dit kan ons lichaam alleen in zeer kleine hoeveelheden. Je kunt het gehalte aan omega 3 vetzuren in je lichaam dus alleen verhogen door omega 3 rijke voeding te eten in combinatie met supplementen.

De meest bekende bron van omega 3 is vette vis en een visolie supplement. Er zijn ook plantaardige bronnen die omega 3 (ALA) vetzuren kunnen leveren: groenten, walnoten, zaden, pitten en lijnzaad. Echter is de mogelijkheid van ons lichaam beperkt voor het omzetten van (plantaardige) ALA in EPA en DHA.

Tot voor kort werd aangenomen dat omega 3 vetzuren alleen in vette vis aangetroffen werd, waarbij we afhankelijk zijn van de vangst van vis die erg onder druk staat. Gelukkig is er een zeer milieuvriendelijk alternatief, namelijk omega 3 vetzuren vanuit algen! Vissen halen hun voeding immers ook uit deze zelfde algen.

Omega 3 vetzuren zorgen voor:

 • Het verlagen van het risico op hart- en vaatziekten;
 • Een ontstekingsremmende reactie in ons lichaam;
 • Het in stand houden van een normale hersen- en oogfunctie;
 • Het verlagen van de bloeddruk;
 • Het vertragen van de ontwikkeling van aderverkalking.

Supplementen kopen bij een betrouwbare leverancier die de kwaliteit garandeert

Supplementen koop je bij een betrouwbare leverancier. Een leverancier die de kwaliteit van supplementen en de effectiviteit daarvan kan garanderen. Die verder gaat dan alleen het verkopen van supplementen. Die als missie heeft de huidige gezondheidszorg te genezen!

In Nederland heeft bijna 60% van alle inwoners last van chronische klachten. Deze chronische klachten worden bestreden door het bestrijden van de symptomen, zonder het kijken naar de oorzaak. Bindle wil juist dat deze klachten voorkomen worden! Dit begint bij een goede en uitgebalanceerde voedingsbasis.

Bij de ontwikkeling van de hoogwaardige supplementen zijn wetenschappelijke studies gecombineerd met jarenlange praktijkervaring. Zij hebben een bundel ontwikkeld van essentiële vitamines, minerales en vetzuren die zorgdragen voor het in stand houden van een optimale gezondheid. Daarnaast staan zij voor het verspreiden van zoveel mogelijk kennis op een eenvoudige manier, zodat je zelf alle kennis en tools beschikt om het heft in eigen hand te nemen!

De bundel bestaat uit: multivitamine, omega 3 algenolie en magnesium. De multivitamine en magnesium bevatten beide vitamine D3 die zorgen voor een optimale opname van calcium. Een apart vitamine D supplement is daardoor niet noodzakelijk, tenzij je dit wordt geadviseerd door een professional.

Heb je vragen naar aanleiding van het lezen van dit artikel? Stel ze onderaan dit artikel!

welke supplementen heb ik nodig? Human Essentials!

Human Essentials

Alle essentiële stoffen in 1 bundel! De bundel bevat namelijk een uitgebalanceerde hoeveelheid van diverse mineralen, vetzuren en vitamines. De combinatie van vitamine D3, K2 en magnesium zorgen voor een optimale opname van calcium.

De wetenschap en praktijk is gecombineerd in deze unieke formule. Wanneer je het pakket aanschaft, geniet van je uniek combinatievoordeel!

De Human Essentials koop je hier met korting!
Chantal Duyvesteijn
Ik help mensen bij het vinden van de juiste weg naar een gezonde levensstijl. Ik ben van mening dat dit eenvoudig moet zijn en wil orde creëren in de chaos van (vaak tegenstrijdige) informatie. Het aanpassen van je voeding is slechts een onderdeel om af te vallen en je centimeters kwijt te raken. Ik heb een gratis E-book geschreven waarin ik 85 super waardevolle tips met je deel om af te vallen zonder dieet en op gewicht te blijven. De tips uit dit boek zorgen er niet alleen voor dat je kunt afvallen, maar ook dat je beter gaat slapen, dat je veel meer energie krijgt en lekkerder in je vel gaat zitten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *