6 ongewone manieren om af te vallen!

Gemiddelde leestijd: 15 minuten
manieren om af te vallen linksboven

Manieren om af te vallen zijn er in overvloed. Een gewone en succesvolle manier om af te vallen, is het downloaden van mijn gratis E-book. Hierin staan 85 tips beschreven waarmee je kunt afvallen en op gewicht blijven. Marjolein viel 12 kilo binnen een maand af na het lezen van dit E-book!

Ongewone manieren om af te vallen zijn manieren waar je in eerste instantie niet direct aan denkt. Het zijn onalledaagse manieren, die wellicht controversieel of zelfs onorthodox te noemen zijn. Toch kan het juist verfrissend zijn om afvallen eens op een andere manier te bekijken.

Je wordt overspoeld met eindeloze media aandacht met manieren om af te vallen en verschillende dieet rages. Afvallen zonder dieet is waar CentimetersKwijt.nl voor staat. Wanneer je prioriteit geeft aan je gezondheid en je welzijn, is dit belangrijker dan het ideale gewicht wat je in je hoofd hebt.

Dit vraagt om een andere benadering van afvallen, omdat het tegen de overheersende stroom ingaat. Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen! Als je zelf geen keuzes maakt, worden de keuzes voor je gemaakt. Blijf dus altijd je eigen koers varen!

Inhoudsopgave

Stel je lichaam bloot aan kou

Wanneer je je lichaam bloot stelt aan kou, worden je bruine vetcellen geactiveerd. Het grote voordeel is dat wanneer je meer bruin vet ‘kweekt’ je dagelijks wel 225 extra kcal kunt verbranden! Bruin vet zorgt er namelijk voor wanneer je wordt blootgesteld aan kou, je bruine vetcellen warmte gaan genereren.

Om de warmte te kunnen genereren is er natuurlijk extra energie benodigd, waardoor je dagelijks meer calorieën verbrand. Manieren om je lichaam aan kou bloot te stellen en uiteindelijk af te vallen zijn door dagelijks een koude douche te nemen en het zwemmen in natuurwater. Wanneer je wilt zwemmen in natuurwater, is het belangrijk dat je samen met iemand gaat en al wat hebt geoefend met koude douches. Onderkoeling ligt namelijk op de loer!

manieren om af te vallen een duik in de noordzee

Een dagelijkse douche neem ik zelf al sinds november 2020. Op 22 februari 2021 heb ik hier een duik in de Noordzee aan toegevoegd, terwijl het water 5 graden was. Met de juiste ademhaling voelde dit helemaal niet zo koud aan en kon ik enkele minuten in het water blijven. Naast dat de kou een rol kan spelen in het afvallen, biedt het nemen van een koude douche nog veel meer interessante voordelen!

Verschillende manieren om af te vallen met hypnose

Afvallen door middel van hypnose is zo’n onconventionele manier om af te vallen. Van ons gedrag is 95% onbewust en slechts 5% bewust. Hoewel je je misschien heel bewust bent van manieren om af te vallen, kunnen bepaalde gewoontes zo diep in je onbewuste verankerd zitten dat wilskracht alleen niet voldoende is om ermee af te rekenen.

Wanneer iets even tegen zit, wordt je onbewuste gewoonte getriggerd en wordt het heel lastig zo niet onmogelijk om je te beheersen en gezond te blijven eten. Op zo’n moment kun je eigenlijk niet meer logisch nadenken en reageer je vanuit je emoties. Wanneer je reageert vanuit je emoties, zul je geen gezonde keuze kunnen maken. Emoties zijn wat dat betreft een slechte raadgever.

Je onbewuste is ontzettend krachtig en kunnen we ook wel vergelijken met een ijsberg. Het topje van de ijsberg boven water wat je kunt zien, is als ons bewuste. De ijsberg is echter veel indrukwekkender, wanneer je hem onder water bekijkt. Dit deel vertegenwoordigt ons onderbewuste.

Manieren om af te vallen afvallen door hypnose en ons onbewustzijn
IJsberg die drijft in de Poolzee

Je bewustzijn vertegenwoordigt je innerlijke kritische stem die we allemaal wel kennen. Die snoeihard oordeelt, zonder rekening te houden met onze gevoelens. Waardoor onze emoties gaan opspelen. Hoe heerlijk zou het zijn als je die kritische stem uit kunt zetten? In hypnose is dit mogelijk!

Laat een virtuele maagband plaatsen

Wanneer je al talloze diëten hebt geprobeerd en je het gevoel het geen controle te hebben, is het laten plaatsen van een virtuele maagband wellicht een optie voor jou. Het is geschikt voor als je tussen de 5 kilo en zelfs 50 (!) kilo wilt afvallen! Een virtuele maagband wordt geplaatst onder hypnose.

Het grote voordeel is dat de maagband virtueel wordt geplaatst en er dus geen dure operatie en hersteltijd nodig is. Maar het effect is hetzelfde. In hypnose ga je werken aan je onbewuste processen en worden gewoontes als het ware ‘gereset’. Waar je voorheen koos om te snaaien, kun je het nu op een andere manier oplossen.

Er zijn vele succesverhalen bekend van vrouwen die door middel van een virtuele maagband zijn afgevallen, zonder dat ze echt het idee hadden met afvallen bezig te zijn. Een virtuele maagband is geschikt voor iedereen die jojo-ervaringen heeft met afvallen en zelfverzekerd wil kunnen stralen, zonder je te hoeven schamen.

Een virtuele maagband is een duurzame oplossing die zorgt voor een verandering van je mindset. Een oplossing die zorgt dat de behoefte om te snaaien verdwijnt en je vanzelf gaat afvallen, zonder dat je er bewust mee bezig bent. De kritische stem zal altijd blijven, maar die gaat je niet meer van de wijs brengen als het om afvallen gaat. Want jij zit lekker in je vel en dat straal je ook uit!

Doorbreek je vaste patronen in hypnose

Wanneer je je in dit verhaal herkent, is dit een wellicht wel één van de meest onorthodoxe manieren om af te vallen. Een vrouw komt naar de praktijk van Milton H. Erickson toe voor advies. Milton was een beroemd psychiater en hypnotherapeut, inmiddels is hij overleden. De vrouw woog op dat moment 81 kilo, maar wilde dolgraag weer 59 kilo wegen.

Na bloed, zweet en tranen en de weegschaal eindelijk weer 59 kilo aangeeft, viert ze haar succes in de keuken. Dan zitten de kilo’s er helaas binnen enkele maanden weer aan. Ze vraagt Milton om haar onder hypnose te brengen om haar te laten afvallen tot 59 kilo. Milton had een ander behandelplan voor haar in het vooruitzicht.

Hij vertelde haar dat hij haar inderdaad door middel van hypnose zou kunnen helpen om haar ideale gewicht van 59 kilo weer te bereiken. Maar, gaf hij vervolgens aan, ze zou zijn behandelplan niet leuk gaan vinden. De vrouw beloofde hem alles te doen wat hij ook maar zei en hij liet haar beloven om zijn advies nauwkeurig op te volgen.

In hypnose bracht de heer Erickson haar de nare boodschap om eerst aan te komen tot 90 kilo, alvorens zij met diëten mocht beginnen! Iedere keer wanneer zij een afspraak had in de praktijk, moest ze op zijn weegschaal gaan staan om te kijken of ze de 90 kilo al had bereikt.

Bij iedere kilo die ze aankwam drong ze er bij Milton op aan om de belofte te mogen doorbreken, ze smeekte hem keer op keer! Milton was onverbiddelijk en bleef bij de afgesproken 90 kilo. Toen de vrouw de 90 kilo had bereikt, was ze intens gelukkig dat ze nu eindelijk kon gaan beginnen met afvallen! Eenmaal op haar streefgewicht beland, zei ze Milton nooit en dan ook nooit meer te willen aankomen.

Milton liet de vrouw haar patroon omdraaien. Haar patroon was eerder om af te vallen en dan aan te komen. Nu werd haar patroon om aan te komen en vervolgens af te vallen. De vrouw was uiteindelijk zeer tevreden en ze wilde nooit meer die verschrikkelijke 9 kilo aankomen.

(bron)

Heb je interesse in hypnotherapie?

Vul dit formulier in en je ontvangt informatie over het inplannen van een hypnotherapie sessie.

Marketing door

Ga aan de slag met zelfhypnose

Je kunt naar een hypnotherapeut gaan voor het plaatsen van een virtuele maagband, maar je kunt ook aan de slag met zelfhypnose. Hiervoor is namelijk een speciale cursus ontwikkeld: zelfhypnose systeem 2.0. In zelfhypnose kun je namelijk ook een virtuele maagband bij jezelf gaan plaatsen, zonder tussenkomst van een therapeut.

Het voordeel van aan de slag gaan met zelfhypnose is, dat je aan allerlei problemen kunt werken waar je mee zit. Het is in verhouding met het plaatsen van een virtuele maagband bij een hypnotherapeut een iets duurdere investering, maar je kunt er uiteindelijk veel meer mee dan afvallen:

  • Geen stress meer ervaren;
  • Het waarmaken van het realiseren van je doelen;
  • Beter gaan slapen;
  • Het bestrijden van pijn en innerlijke heling activeren;
  • Verlost worden van angsten en fobieën;
  • Stoppen met roken;
  • In verbinding met jezelf komen en bij je eigen krachten;
  • En nog veel meer...

Wil je meer weten over het zelfhypnose systeem? Lees dan de review die ik geschreven heb.

Afvallen met Yoga

Afvallen met Yoga is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt bij Yoga. Yoga kan gewichtsverlies beïnvloeden, maar niet op de traditionele manier hoe we afvallen koppelen aan fysieke activiteit. Yoga is namelijk geen sport met een hoge verbranding van calorieën tot gevolg, in verhouding tot bijvoorbeeld joggen en krachttraining.

Dit betekent niet dat Yoga houdingen niet krachtig kunnen zijn. Wanneer je primaire doel is om af te vallen zijn er talloze intensieve video's te vinden YouTube. Daarnaast zijn de plankhouding en zonnegroet zeer krachtige houdingen voor het verbranden van calorieën.

krachtige plank houding die 2 vrouwen beoefenen

Bekijk Yoga vanuit een andere invalshoek. Tijdens Yoga kun je je opmerkzaamheid en de manier waarop je je tot je lichaam verhoudt vergroten. Dit zorgt ervoor dat je je meer bewust wordt van wat je eet en betere keuzes kunt maken voor gezonde voeding. Yoga en meditatie (die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn) zorgen ervoor dat je veel meer mindful gaat leven. Het zorgt voor minder stress en stress is een grote boosdoener als het om snackaanvallen gaat.

Ben je benieuwd waar Yoga nog meer allemaal goed voor is? Lees dan dit artikel.

Ga mediteren

Onderzoek heeft aangetoond dat meditatie effectiever is dan gedragsstrategieën om van slechte gewoontes af te komen. Wanneer je mediteert, ben je op dat moment helemaal in het moment. Het helpt je bewust te worden van je gedachten en handelingen. Gedachten en handelingen kunnen zorgen dat je je troost met voedsel.

Het erkennen van de verbinding tussen je lichaam en geest helpt bij het beheersen van je gewicht en gezondheid. Je lichaam is als een spiegel van wat er in je geest omgaat. Meditatie is als een oefening om deze verbinding te ervaren. Door de stilte die je ervaart tijdens een meditatie, kun je je gedachten doornemen en van een afstandje te bekijken, zonder hierover te oordelen.

Leg de focus op het eten van gezonde voeding omdat je honger hebt en geniet hiervan, in plaats van te eten omdat je overweldigd bent door iets wat er gebeurt of vanwege stress door het werk en het gezin. Meditatie gaat er niet direct voor zorgen dat je gaat afvallen. Dagelijks mediteren gaat er wel voor zorgen dat je denkpatronen rondom voedsel zullen veranderen, wat afvallen tot gevolg kan hebben.

Lees in dit artikel welke voordelen mediteren nog meer heeft!

Chantal Duyvesteijn
Ik help mensen bij het vinden van de juiste weg naar een gezonde levensstijl. Ik ben van mening dat dit eenvoudig moet zijn en wil orde creëren in de chaos van (vaak tegenstrijdige) informatie. Het aanpassen van je voeding is slechts een onderdeel om af te vallen en je centimeters kwijt te raken. Ik heb een gratis E-book geschreven waarin ik 85 super waardevolle tips met je deel om af te vallen zonder dieet en op gewicht te blijven. De tips uit dit boek zorgen er niet alleen voor dat je kunt afvallen, maar ook dat je beter gaat slapen, dat je veel meer energie krijgt en lekkerder in je vel gaat zitten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *