Welke supplementen heb ik nodig? Na het lezen van dit artikel weet je het!

Met deze supplementen zorg je voor een optimale gezondheid.

Gemiddelde leestijd: 8 minuten

Een supplement is een aanvulling op je dagelijkse inname van de normale voeding die je eet. Er bestaan duizenden verschillende soorten die je kunt kopen in de supermarkt, drogist, online, apotheek of natuurwinkel. Het is erg lastig om een keuze te maken wanneer je voor een uitgebreid schap met supplementen staat, want wat maakt een supplement nou goed of slecht? In deze blog beantwoord ik daarom voor jou de vraag: Welke supplementen heb ik nodig?

Wanneer je je verdiept in welke supplementen je nodig hebt, ben je op zoek naar een optimaal voedingspatroon. Met een gezond en gevarieerd eetpatroon kun je je gezondheid positief beïnvloeden. Gezonde voeding alleen is helaas niet genoeg, omdat het een hele uitdaging is om dagelijks de juiste vitamines, mineralen en vetzuren binnen te krijgen. Wanneer je de juiste combinatie van supplementen slikt, draagt dit bij aan een optimaal voedingspatroon.

Je hoeft zelf geen voedingsdeskundige of geleerde te zijn om te bepalen wat je nodig hebt, het wiel is al uitgevonden. Een producent van supplementen onderscheidt zich door te richten op de consument met een duidelijk doel. Die kan garanderen dat je door het slikken van de supplementen je gezondheid kunt bevorderen. Een producent met een duidelijke missie waarin jij je kunt vinden: de huidige wereld van de gezondheidszorg te veranderen waarin miljoenen mensen kampen met chronische klachten. Bindle is zo’n producent.

Over Bindle

Ik werd op het belang van voedingssuppletie gewezen door Adam van Buuren (leefstijlcoach) toen ik onder behandeling was van een pijnlijke schouder bij Snelherstel. Naast het behandelen van pijnklachten (na 4 behandelingen ben ik nu pijnvrij!), kreeg ik voedingsadvies. Uiteindelijk heeft dit voor heel veel inspiratie gezorgd bij het schrijven van de artikelen op deze website. Er ging een wereld voor mij open!

Helaas is verse, gezonde en gevarieerde niet voldoende om een optimale gezondheid te kunnen waarborgen. Dit ligt onder andere aan de manier waarop gewassen gekweekt worden, wat te lezen is in dit artikel. Hij adviseerde mij de supplementen van Bindle te slikken. Deze adviseert hij aan al zijn cliënten en heeft hier zeer goede ervaringen mee.

Bindle heeft als missie de huidige wereld van de gezondheidszorg te veranderen, omdat deze nu wordt overspoeld door mensen met chronische klachten. Je kunt chronische klachten voorkomen door het eten van de juiste voeding aangevuld met suppletie. Alles in ons lichaam is met elkaar verbonden, werkt met elkaar samen en beïnvloedt elkaar. Wat je eet heeft invloed op je immuunsysteem, stress, slaap en fysieke conditie.

Je kunt in de basis zorgen voor je gezondheid door een optimaal voedingspatroon aan te vullen met de juiste suppletie. Hiermee kun je vele gezondheidsklachten en daarmee symptomen voorkomen. Het doel van Bindle is hiermee de gezondheidszorg te ontlasten, zodat die zich bezig kunnen houden met échte en acute zorg!

Wetenschap in combinatie met praktijk

De kennis van Bindle is wetenschappelijk onderbouwd aangevuld met vele jaren praktijkervaring. De afgelopen 50 jaar is de voedingsindustrie radicaal veranderd met de opkomst van bewerkte voeding. Dit is hand in hand gegaan met de opkomst van welvaartsziekten zoals diabetes, kanker, hart- en vaatziekten en overgewicht. Toeval bestaat niet.

Bindle richt zich daarom op preventieve zorg en het verspreiden van kennis op een duidelijke en no-nonsense manier. Ieder mens heeft bepaalde voedingsstoffen nodig, vanuit voeding en zonlicht. Bindle heeft een lijn aan voedingssupplementen ontwikkeld, waarmee het een optimale gezondheid garandeert.

Een supplement is een toevoeging aan je normale dagelijkse voeding en dient niet als vervanging. Een toevoeging die bestaat uit kwalitatieve vitamines en mineralen. Bij de samenstelling heeft Bindle gekeken naar de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid door het Voedingscentrum enerzijds en het advies van wetenschappelijk onderbouwde studies anderzijds.

Welke supplementen heb ik nodig? Human Essentials!

De Human Essentials zijn de essentiële vitamines die een mens nodig heeft: multivitamine (waaronder vitamine D3), omega 3 algenolie en magnesium. Iedere dag heeft je lichaam deze essentiële vitamines nodig. De combinatie van vitamines, mineralen en vetzuren versterkt elkaar en heeft een unieke wisselwerking met elkaar. Samen zorgen ze voor een goede functie van het hart en hersenen, meer energie, goede werking van de spieren, bevordert het je gemoedstoestand en werkt het tegen stress.

De multivitamine is zo ontwikkeld dat het bijdraagt aan het het afdekken van potentiële tekorten van bijna alle voedingsstoffen. Helaas is het niet mogelijk om alles af te dekken, dan zou het niet meer in één pil passen. De multivitamine bevat onder andere Vitamine D3. In Nederland hebben mensen vaak een Vitamine D3 tekort, omdat we ons lichaam niet voldoende blootstellen aan de zon. Daarnaast is in de wintermaanden de zonkracht onvoldoende voor de aanmaak van Vitamine D3. Vanuit voeding kun je niet voldoende Vitamine D3 halen, waardoor je afhankelijk bent van een supplement.

Magnesium is bij heel veel processen in ons lichaam betrokken. Wanneer je een tekort hebt, kan dit leiden tot een hoge bloeddruk, hoofdpijn en diabetes type 2. Daarnaast heb je magnesium nodig om Vitamine D3 in je lichaam te kunnen opnemen. Het enkel en alleen slikken van een Vitamine D3 supplement zonder magnesium heeft dus geen enkele toegevoegde waarde.

Omega 3 is een onmisbaar element voor de gezondheid van ons hart, hersenen en ogen. Het beïnvloedt ook ons immuunsysteem, omdat het ontstekingsremmend werkt. Onze lichaamscellen bestaan voor een groot gedeelte uit omega vetzuren, waardoor het van essentieel belang is deze vetten dagelijks binnen te krijgen.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Stel ze gerust onderaan dit artikel!

welke supplementen heb ik nodig? Human Essentials!

Human Essentials

Alle essentiële stoffen in 1 bundel! De wetenschap en praktijk is gecombineerd in deze unieke formule. Wanneer je het pakket aanschaft, geniet van je uniek combinatievoordeel!

De Human Essentials koop je hier met combinatievoordeel!
Chantal Duyvesteijn
Het aanpassen van je voeding is slechts een onderdeel om af te vallen en je centimeters kwijt te raken. Ik heb een gratis E-book geschreven waarin ik 85 super waardevolle tips met je deel om af te vallen zonder dieet en op gewicht te blijven. De tips uit dit boek zorgen er niet alleen voor dat je kunt afvallen, maar ook dat je beter gaat slapen, dat je veel meer energie krijgt en lekkerder in je vel gaat zitten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *