Verander je mindset, 5 tips waarmee je gaat afvallen!

Gemiddelde leestijd: 20 minuten
cirkeldiagram 80% voeding en 20% beweging fout

“Afvallen bestaat voor 80% uit voeding en voor 20% uit beweging.” Een bekende uitspraak, maar er is meer dan dat. De mindset speelt een cruciale rol bij het afvallen, een dimensie die vaak over het hoofd wordt gezien. Diëten en standaard afvalprogramma’s richten zich op calorieën tellen en kant-en-klare maaltijdplannen, maar op lange termijn kunnen ze falen.

Wanneer je afvallen zo typeert, wordt er voorbij gegaan aan een nog veel belangrijkere dimensie, namelijk ons onbewuste. Ons onbewuste stuurt (met een verwerkingscapaciteit die ongeveer 200.000 keer zo groot is als die van het bewustzijn) ons gedrag, ons denken en onze gevoelens. (bron)

Achter afvallen schuilt dus een diepere waarheid: ons onbewuste. Dit krachtige aspect van ons stuurt ons gedrag, denken en gevoelens. Meer bewegen en minder eten is niet altijd de oplossing. Ontdek waarom overgewicht vaak een symptoom is van een dieperliggend probleem in ons onbewuste.

In dit artikel delen we 5 waardevolle tips om angsten, negatieve emoties en belemmerende overtuigingen te overwinnen, zodat je niet alleen gewicht verliest, maar ook je innerlijke schoonheid bevrijdt.

1. Laat Zelfliefde Je Gids Zijn voor een Gezonde Levensstijl

Zelfliefde, het volledig omarmen van jezelf zoals je bent, is een waardevolle bron van kracht. Het stelt je in staat om onvoorwaardelijk van jezelf te houden, in elke vezel van je lichaam. Het opent de deur naar een gezondere levensstijl waarbij je automatisch gezonde voeding tot je neemt en het bevrijd je van zelfsabotage en negatieve patronen. Wat levert dit je op?

 • Ja kunnen zeggen tegen jezelf en nee tegen anderen.

 • Kiezen voor gezonde voeding, omdat dit goed voelt voor je lichaam.

 • Oneindig zelfvertrouwen.

 • Liefde voelen en ervaren.

 • Blij zijn wanneer je in de spiegel kijkt.

 • Meer vreugde in je leven.

 • Het gevoel hebben dat je goed genoeg bent.

Maar hoe bereik je deze staat van zelfliefde? Het begint met het doorbreken van bestaande denkpatronen, die vaak onbewust zijn. Om toegang te krijgen tot je onderbewuste, kun je gebruikmaken van een hypnose afvallen MP3, een krachtige techniek.

Bij het Mind Masters programma van Sarina Baas ontdek je hoe je deze zelfliefde kunt cultiveren en je mindset kunt transformeren. Leer de sleutels tot een gezonde levensstijl ontgrendelen en laat zelfliefde je gids zijn op weg naar een betere versie van jezelf.

>>> Lees ook: 25 Wetenschappelijk Ondersteunde Tips voor Gezond Afvallen

2. Transformeer je Mindset Bij het Afvallen met Meditatie

Meditatie biedt de sleutel tot het veranderen van je mindset in je reis naar een gezonder lichaam. Te midden van de dagelijkse chaos en stress raak je vaak het contact met je innerlijke zelf kwijt. Het is belangrijk om te begrijpen dat overgewicht niet het kernprobleem is, maar eerder een zichtbaar symptoom van diepere kwesties.

In plaats van afvallen als het ultieme doel te stellen, richt je je op het ontwikkelen van vertrouwen in je intuïtie en bewust omgaan met voeding. Luister naar je innerlijke stem en herken het verschil tussen honger en emotioneel eten, dat vaak voortkomt uit stress. De erkenning van dit patroon is de eerste stap naar verandering.

Mens sana in corpore sano: Een gezonde geest in een gezond lichaam

Mens sana in corpore sano: Een gezonde geest in een gezond lichaam.

Latijnse wijsheid

De oude Latijnse wijsheid “Mens sana in corpore sano” benadrukt de nauwe verbinding tussen een gezonde geest en een gezond lichaam. Als je je richt op gewichtsverlies zonder de dieperliggende blokkades aan te pakken, omzeil je het echte probleem. Het is tijd om deze blokkades aan te pakken, jezelf onder ogen te komen, en af te rekenen met de factoren die hebben bijgedragen aan ongezonde gewoontes en eetgedrag.

Terwijl het begrijpen van gezonde voeding belangrijk is, zal het op zichzelf niet je geest genezen of je angsten wegnemen. Onderliggende blokkades kunnen teruggaan naar je kindertijd en zich manifesteren in zelfsabotage. Meditatie brengt je bewuste en onbewuste in lijn, zodat je eenheid vindt in de veranderingen die je wilt maken in je gedrag en eetgewoontes. Het helpt je om bewust te worden van en te werken aan je onbewuste blokkades, en tegelijkertijd vermindert het stress, waardoor je minder vatbaar bent voor overtollig vet.

Klaar om je geest en lichaam te transformeren? Ontdek hoe meditatie je kan helpen op je reis naar welzijn en gezondheid en het verminderen van stress. Stress zorgt ervoor dat er hormonen vrijkomen die extra vet opslaan! Dit is natuurlijk niet wat je wilt. Wil je meer weten hoe je met stress kunt omgaan? Klik dan hier.

vrouw die mediteert op haar bed

3. Versterk je Mindset voor Afvallen met Positieve Affirmaties

Positieve affirmaties zijn als voeding voor je geest. Het zijn krachtige zinnen die je dagelijks hardop uitspreekt en na verloop van tijd verankert in je onderbewustzijn. Deze positieve statements vormen de bouwstenen van een positievere mindset die essentieel is bij het afvallen.

Begin met het samenstellen van je persoonlijke lijst met positieve affirmaties en noteer ze. De sleutel tot hun effectiviteit ligt in herhaling. Dagelijks meerdere keren je affirmaties lezen of reciteren en ze met volle overtuiging internaliseren is de weg naar verandering. Je kunt ze zelfs uit je hoofd leren en verspreid over de dag herhalen.

Maak je affirmaties extra krachtig door ze uit te spreken terwijl je in een overwinningshouding staat. Dit tilt je affirmaties naar een hoger niveau. Wil je dieper in dit onderwerp duiken? Bekijk deze inspirerende TED-talk voor meer inzicht. En voor uitgebreide informatie over positieve affirmaties, lees dit artikel van Happinez. Laat deze krachtige tool je begeleiden op je reis naar een positieve mindset en succesvol afvallen.

>>> Lees ook: 17 Positieve affirmaties die jou helpen bij het afvallen!

Voorbeelden van positieve affirmaties die je kunt gebruiken

memo met positieve affirmaties

Gebruik de volgende html code op je website om de afbeelding te delen:

<img src=”https://centimerskwijt.mt-1.nl/wp-content/uploads/sites/113/2021/06/Positieve-affirmaties-afvallen.jpg”/>

Supermantra – super krachtige reeks positieve affirmaties

Wanneer je jezelf betrapt op een negatieve gedachte (bijvoorbeeld ik ben dik), word dan niet boos op jezelf, maar zeg tegen jezelf: ‘Ik cancel deze gedachte dat ik dik ben.’ Vervolgens zeg je de volgende supermantra op, dit zorgt voor een mega grote stimulans en boost je mindset bij het afvallen. Deze supermantra is een reeks van super krachtige positieve affirmaties:

 1. Ik ben sterk.
 2. Ik ben krachtig.
 3. Ik ben liefdevol.
 4. Ik ben in balans.
 5. Ik ben gelukkig.
 6. Ik ben gezond.
 7. Ik ben volmaakt.

Deze supermantra komt uit het boek van Robert Bridgeman: Start vandaag met lichter leven en is gebaseerd op een affirmatie van Napoleon Hill, de man die honder jaar geleden ‘de wet van de aantrekkingskracht’ ontdekte.

4. Doe Emotionally Focused Therapy (EFT) bij jezelf om emoties los te laten

EFT staat voor Emotionally Focused Therapy en is een krachtige therapeutische techniek die je kunt toepassen om angsten, pijnen, en negatieve overtuigingen te overwinnen. Deze methode helpt je om emotionele bagage los te laten, en je kunt het zelf gebruiken door specifieke punten op je lichaam te kloppen terwijl je bepaalde zinnen uitspreekt.

EFT combineert eeuwenoude Chinese geneeskunde met moderne psychologie, wat heeft geleid tot bewezen effectieve resultaten bij talloze mensen. Door deze techniek kun je negatieve gedachten en gevoelens achter je laten, waardoor je de weg vrijmaakt voor nieuwe, positieve overtuigingen die je vooruit helpen.

Bekijk de onderstaande video waarin Paulien Timmer je begeleidt in deze transformerende techniek. Paulien biedt nog veel meer waardevolle video’s die je kunt ontdekken. Dit is een krachtige manier om negatieve emoties direct te transformeren en jezelf emotioneel te bevrijden!

5. Transformeer je Mindset bij Afvallen met Yoga

Yoga is een krachtig hulpmiddel om je mindset rond afvallen te veranderen. Het stelt je, net als meditatie, in staat om in het moment te leven. Terwijl je werkt aan veranderingen in zowel je lichaam als je geest, zul je merken dat je houding ten opzichte van voeding, overtuigingen en gedachten zich begint te transformeren. Yoga is een effectieve manier om onbewuste blokkades los te laten.

Met Yoga daag je niet alleen je lichaam uit. Door het aannemen van soms uitdagende houdingen, rek je je spieren en daag je jezelf fysiek uit. Maar Yoga is meer dan alleen lichamelijke oefeningen; het is ook een reis voor je geest.

Yoga gebruikt de ademhaling als een instrument om lichaam en geest met elkaar te verbinden. Deze holistische benadering van gezondheid en welzijn wordt erkend door artsen en medische experts. Echter, Yoga gaat verder dan dat.

Yoga Faciliteert Innerlijke Transformatie

Yoga faciliteert innerlijke transformatie. Het vergroot je zelfbewustzijn aanzienlijk en helpt je om los te komen van je ego – dat kritische innerlijke stemmetje dat zich vaak op problemen richt. Door regelmatige beoefening van Yoga kom je in contact met je innerlijke zelf en laat je het voortdurende denken in je hoofd los.

Je zult ontdekken dat de destructieve gewoontes die worden aangewakkerd door je ego hun doel verliezen. Deze bewustwording zal ongezonde gewoontes vanzelf doen verdwijnen. Als je wilt weten wat Yoga nog meer te bieden heeft, lees dan dit artikel: Waar is Yoga goed voor?

Maandelijks abonnement

€ 12,50 per maand

Meer info

Onbeperkt Yoga beoefenen vanuit huis, wanneer het jou uitkomt.

Krijg toegang tot 65 losse lessen en 15 cursusses (bestaande uit meerdere lessen).

Voor beginnende Yogi’s zijn er lichte lessen en ervaren Yogi’s gemiddelde en zware lessen.

Je kunt op ieder moment opzeggen of je abonnement wijzigen.

Kwartaal abonnement

€ 35 per kwartaal

Meer info

Onbeperkt Yoga beoefenen vanuit huis, wanneer het jou uitkomt.

Krijg toegang tot 65 losse lessen en 15 cursusses (bestaande uit meerdere lessen).

Voor beginnende Yogi’s zijn er lichte lessen en ervaren Yogi’s gemiddelde en zware lessen.

Je kunt op ieder moment opzeggen of je abonnement wijzigen.

Jaar abonnement

€ 120 per jaar

Meer info

Onbeperkt Yoga beoefenen vanuit huis, wanneer het jou uitkomt.

Krijg toegang tot 65 losse lessen en 15 cursusses (bestaande uit meerdere lessen).

Voor beginnende Yogi’s zijn er lichte lessen en ervaren Yogi’s gemiddelde en zware lessen.

Je kunt op ieder moment opzeggen of je abonnement wijzigen.

Samenvatting: Mindset Veranderen bij het Afvallen

Het veranderen van je mindset is cruciaal als je blijvend wilt afvallen. In deze reeks hebben we je vijf krachtige technieken gepresenteerd om je mindset te transformeren en je reis naar een gezonder leven te ondersteunen.

 1. Zelfliefde: Het begint allemaal met het volledig accepteren van jezelf en het cultiveren van onvoorwaardelijke liefde voor je eigen welzijn.
 2. Meditatie en Mindfulness: Leer in het moment te leven, herken emotie-eten en bevrijd jezelf van stress. Meditatie helpt je bewuste en onbewuste gedachten met elkaar in overeenstemming te brengen.
 3. Positieve Affirmaties: Train je hersenen om positiever te denken en jezelf te ondersteunen. Door dagelijks positieve zinnen uit te spreken, verander je langzaam je innerlijke dialoog.
 4. Emotionally Focused Therapy (EFT): Gebruik EFT om gevoelens en emoties los te laten. Door te kloppen op specifieke punten en positieve zinnetjes uit te spreken, kun je negatieve gedachten en emoties verminderen.
 5. Yoga: Niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Yoga helpt je bewust te worden van jezelf, je ego los te laten en ongezonde gewoonten te elimineren.

Deze technieken zijn slechts het begin van je reis naar een gezondere mindset. Heb je vragen, suggesties of wil je je eigen ervaringen delen? Laat dan een reactie achter in de comments hieronder. We kijken ernaar uit om van je te horen en je verder te ondersteunen op je pad naar een gezonder, gelukkiger leven!

Chantal Duyvesteijn
Het aanpassen van je voeding is slechts een onderdeel om af te vallen en je centimeters kwijt te raken. Zorg dat je bewuste en onbewuste op 1 lijn komen te liggen door middel van (zelf)hypnose. Ik heb een gratis E-book geschreven waarin ik 85 super waardevolle tips met je deel om af te vallen zonder dieet en op gewicht te blijven. De tips uit dit boek zorgen er niet alleen voor dat je kunt afvallen, maar ook dat je beter gaat slapen, dat je veel meer energie krijgt en lekkerder in je vel gaat zitten! Met deze tips ben ik zelf 11 kilo afgevallen.

2 reacties op “Verander je mindset, 5 tips waarmee je gaat afvallen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *