Hoe moet je afvallen? Succes gegarandeerd met deze 7 tips!

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

Je wilt afvallen, maar je weet niet waar je moet beginnen. Er zijn zoveel verschillende soorten diƫten en manieren, dat je de bomen door het bos niet meer ziet. Snel afvallen, zonder weken te wachten op resultaat. Dat willen we allemaal wel!

Maar hoe moet dat dan afvallen? Waar begin je? Wat ga je doen en wat moet je laten? Ik ga je helpen met handige tips, waar je direct mee aan de slag kunt! Wanneer je de tips opvolgt, is succes gegarandeerd.

Velen gingen je namelijk al voor met deze succesvolle methode. Zelf ben ik hiermee 5 kilo binnen een maand afgevallen. Je kunt ook meer afvallen in een maand, wanneer je veel vocht vasthoudt.

Een dieet volgen werkt alleen voor de korte termijn en dat wil je natuurlijk niet. Met deze tips kun je snel en verantwoord afvallen zonder dieet! Maar het allerbelangrijkste is, dat je hiermee op gewicht gaat blijven.

Je gaat geen honger krijgen, want je hebt de hele dag een verzadigd gevoel! Het is makkelijk vol te houden en je hoeft geen ingewikkelde boodschappen in huis te halen. Je zult niet alleen afvallen, maar ook meer energie krijgen en veel lekkerder in je vel gaan zitten! Hoe dan?! Lees snel verder!

Inhoudsopgave

Hoe moet je afvallen? De 7 gouden tips!

1. Gooi al je overtuigingen overboord!

De eerste stap is al je overtuigen die je hebt over afvallen overboord te gooien! CalorieĆ«n tellen, wel of geen tussendoortjes, een sappenkuur volgen, welke overtuigingen je ook hebt… Gooi ze overboord!

Waarom? Omdat je zo kunt beginnen met een schone lei. Deze overtuigingen hebben je nog niet gebracht waar je wilt zijn. Deze tips gaan jou wel brengen waar je wilt zijn!

2. Neem afscheid van je slechte gewoontes!

Afvallen en snoepen, snacken of snaaien gaan niet samen, helaas… Weet jij van jezelf dat je moeilijk de neiging kan weerstaan? Is het snoepen, snacken of snaaien een slechte gewoonte van je? Neem afscheid van die slechte gewoonte! Ik schreef hier een aparte blog over hoe je dat doet: Heb je moeite met afvallen?

3. Wat ga je eten om af te vallen?

 • Eet geen bewerkt voedsel.
 • Eet zo vers mogelijk.
 • Eet groente.
 • Eet fruit.
 • Eet noten, zaden en pitten.
 • Eet peulvruchten.
 • Eet onbewerkt vlees.
 • Eet wilde vis.
 • Eet kruiden.

Zelf kies ik er voor om zoveel mogelijk biologisch te eten. Waarom? Omdat een biologische teelt geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen bevat en een een teelt die biolologisch wordt geteeld meer voedingsstoffen bevat dan een niet biologische teelt. Wil je hier meer over weten? Lees dan het artikel: Is biologisch gezonder?

Wil je meer weten over wat bewerkt voedsel precies is? Lees dan het artikel: Wat is bewerkt voedsel? Hoewel de lijst van wat je wel niet mag eten vrij duidelijk is, zal ik je verder op weg helpen. Voeding kun je onderverdelen in 3 hoofd categorieƫn: eiwitten, koolhydraten en vetten. In onderstaande tabel geef ik voorbeelden van voeding uit deze categorieƫn.

Eiwitten

 • Eieren, gevogelte of vis
 • Avocado
 • Noten, zaden en pitten
 • Peulvruchten (zoals bonen, linzen en kikkererwten)
 • Volle kwark (2 of 3 keer per week)
 • Quinoa
 • Champignons en groene bladgroente (zoals spinazie)

Koolhydraten

 • Fruit (dagelijks 2 tot 3 stuks)
 • Groente
 • Havermout
 • Zoete aardappel

Vetten

 • Avocado
 • Vis
 • Olijfolie (in salades, bij bakken wordt de olijfolie te heet en gaan essentiĆ«le stoffen verloren)
 • Kokosolie, ghee of roomboter (om in te bakken)
 • Noten
 • >85% pure chocolade (niet te vaak)

Welke voeding kun je beter vermijden?

 • Aardappelen
 • Brood
 • Crackers, muesli, cruesli, rijstewafels en dergelijke
 • Pasta
 • Rijst
 • Zuivel (melk, yoghurt en kaas)

4. Wat ga je drinken om af te vallen?

Wat je gaat drinken wanneer je wilt afvallen is koffie, thee en water. Drink maximaal 3 tot 4 kopjes koffie per dag en niet later dan 14:00. Koffie bevat caffeĆÆne wat onze slaap kan versturen. Thee en water kun je onbeperkt de hele dag door drinken.

Drink geen light frisdranken, ook al zit hier misschien geen suiker in. Light frisdranken bevatten wel kunstmatige zoetstoffen en ons lichaam herkent dit als suiker. Laat de light frisdranken dus staan en beperk je tot water, thee en koffie.

Drink zoveel mogelijk tijdens de maaltijden. Wanneer je tussendoor dorst krijgt, drink dan totdat je genoeg hebt. Neem dan een groot glas water en niet een paar slokjes.

verschillende soorten drinken water koffie en thee

5. Hoe vaak ga je eten om af te vallen?

Het is voldoende om 3 keer per dag te eten: ontbijt, lunch en diner. Het is niet nodig om tussendoor te eten. Zorg er wel voor dat je genoeg eet, totdat je vol zit. Maar ook weer niet te vol natuurlijk…

6. Sla 3 keer per week je ontbijt over!

Je leest het goed… Het is misschien even wennen om niet te ontbijten. In feite heb je helemaal geen ontbijt ‘s-morgens nodig. We hebben zelfs voldoende voorraad van brandstof in ons lichaam om weken op te teren, zonder ook maar iets te eten! Uiteraard heb je wel dagelijks vocht nodig.

Wanneer je na je diner rond een uur of 18:00 niets meer eet, creƫer je een nuchtere periode. Wanneer dit 16 uur duurt, is dit heel gunstig voor ons immuunsysteem. Waarom dat zo is? Dat lees je in het artikel: Afvallen door vasten.

Naast dat het goed is voor ons immuunsysteem om niet te ontbijten, schakelt je lichaam over op vetverbranding. En deze verbrandingsmodus is weer heel gunstig wanneer je wilt afvallen!

7. Ga bewegen op een nuchtere maag!

De laatste en misschien wel belangrijkste tip is om op een nuchtere maag te gaan bewegen. Dit kan van alles zijn, wandelen, hardlopen, een YouTube work-out. Het maakt niet uit wat je gaat doen, als je maar in beweging komt.

Wanneer je gaat bewegen, ga je calorieƫn verbranden. En wanneer je nuchter beweegt worden deze calorieƫn gevormd vanuit je eigen vetvoorraad! En dat betekent dat je snel gaat afvallen, zonder dat het moeite kost. Je zult versteld staan tot wat je in staat bent op een nuchtere maag!

Hebben de tips jou geholpen om af te vallen? Laat het weten in de reacties!

Chantal Duyvesteijn
Ik help mensen bij het vinden van de juiste weg naar een gezonde levensstijl. Ik ben van mening dat dit eenvoudig moet zijn en wil orde creƫren in de chaos van (vaak tegenstrijdige) informatie. Het aanpassen van je voeding is slechts een onderdeel om af te vallen en je centimeters kwijt te raken. Ik heb een gratis E-book geschreven waarin ik 85 super waardevolle tips met je deel om af te vallen zonder dieet en op gewicht te blijven. De tips uit dit boek zorgen er niet alleen voor dat je kunt afvallen, maar ook dat je beter gaat slapen, dat je veel meer energie krijgt en lekkerder in je vel gaat zitten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *