Wat zijn de voordelen van zelfhypnose?

De lijst is eindeloos!

Gemiddelde leestijd: 16 minuten
standbeeld griekse godin

In dit artikel bespreek ik de voordelen van zelfhypnose, maar eerst wat uitleg over wat hypnose precies inhoudt. Hypnose is een staat van bewustzijn waarin je vatbaar bent voor suggesties. Hypnose is afgeleid van het woord hypnos (Godin van de slaap). Mensen die in hypnose zijn, tonen dezelfde verschijnselen als mensen die slapen. Ze zijn helemaal ontspannen. Maar, hypnose is niet hetzelfde als slapen.

Hypnose is vergelijkbaar met het stadium vlak voordat je in slaap valt. Het is een vorm van ontspanning en en een andere staat van je bewustzijn. In deze staat ben je heel erg gefocust.

Welk doel je ook hebt: afvallen, (meer) van jezelf houden of het overwinnen van je angsten. Door middel van zelfhypnose kun je deze doelen makkelijker behalen. Je hoeft hiervoor niet naar een therapeut te gaan, maar kunt dit zelf eenvoudig doen vanaf de bank in je eigen huis.

Het behalen van doelen kan heel lastig zijn, zo niet onmogelijk voor je gevoel. Dit komt door een hindernis in je onderbewuste. Het kan heel lang en vele therapie sessies duren voordat je er überhaupt achter komt wat de hindernis eigenlijk precies is.

Zonder te weten wat de hindernis is, veroorzaakt het een automatisch programma. Dit programma zorgt ervoor dat je reageert zoals je reageert en het zorgt voor allerlei symptomen. Het bestrijden van deze symptomen, zorgt niet voor het oplossen van de oorzaak (het automatische programma). Wanneer je de symptomen bestrijdt, zullen nieuwe symptomen ontstaan.

Door middel van hypnose kun je het automatische programma opsporen, waarmee veel van de symptomen direct zullen verdwijnen. Je kunt zelf leren hoe je jezelf in hypnose brengt. In hypnose kun je iets aanpassen of optimaliseren en je leert jezelf hoe je weer uit hypnose komt. Door het te oefenen, leer je het.

Je bent al in hypnose

Huh? Je leest het goed, je bent al in hypnose. Waarom? Omdat je mind is gehypnotiseerd met overtuigingen over jezelf door ervaringen die je hebt meegemaakt in het verleden. Dit bepaalt hoe je naar jezelf kijkt.

Volgens Ap Dijksterhuis, hoogleraar psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, krijgen wij als mens 11,2 miljoen bits per seconde aan informatie binnen. Dit staat gelijk aan 2 dikke boeken vol met informatie. Volgens Dijksterhuis verwerken we maar 60 bits bewust, wat gelijk staat aan slechts 12 lettertjes uit die 2 dikke boeken. De rest wordt door je onbewuste verwerkt. (bron)

Hierdoor zijn onze gedachten gevuld en geprogrammeerd. Dit zorgt ervoor dat ons geloof in onszelf en in het leven wordt beperkt. Voorbeelden van beperkende overtuigingen zijn:

 • Slank zal ik nooit worden;
 • Overgewicht zit in de genen van mijn familie;
 • Het leven is niet eerlijk;
 • Geldproblemen overkomen mij altijd;
 • Niemand ziet of hoort mij.

Deze gedachten spelen zich af in ons onbewuste en die belemmeren ons. Je bent gehypnotiseerd door het verleden, door hoe je bent opgevoed door je ouders, door de maatschappij en door je eigen ego.

Diep van binnen heeft iedereen een potentie en een krachtige identiteit. Kom uit hypnose en laat jouw innerlijke kracht en identiteit ontwaken! Wanneer je bent ‘ontwaakt’, zul je merken dat je tot veel meer in staat bent.

Neem verantwoordelijkheid voor je problemen

De wereld om ons heen veroorzaakt niet je problemen. Het probleem wordt veroorzaakt door hoe je denkt, door je mind. Het probleem zit niet in je genen, het zit in je gedachten. Jij kunt jezelf hiervan bevrijden, door verantwoordelijkheid te nemen.

Wanneer je keer op keer faalt in afvallen, is dat het resultaat van een geprogrammeerde overtuiging. Je mind is zo geprogrammeerd dat waar jij in gelooft, je aanneemt als de waarheid. Met zelfhypnose kun je je mind genezen. Je vervangt oude en ongezonde gedachten door nieuwe gezonde gedachten.

Wil je eerst aan de slag met een gratis cursus zelfontwikkeling waarmee je ook je mind kunt genezen? Volg dan de gratis Cursus in Wonderen via Instagram. Iedere dag komt er een nieuwe les online met toelichting via een podcast. Je kunt op ieder moment met de cursus beginnen. Iedere dag krijg je een nieuwe opdracht, die je een een aantal keer per dag oefent.

Gebaseerd op het boek: Cursus in Wonderen. Dit boek stelt ons ego voor radicale keuzes: kiezen we voor illusie of waarheid, angst of liefde, willen we gelijk of willen we geluk?

Het creëren van nieuwe en blijvende gewoontes

Wanneer we willen afvallen, gaan we ons verdiepen in een nieuw en gezond eetpatroon. We doen keihard ons best en daarmee vallen we ook daadwerkelijk af. Uiteindelijk is het heel erg moeilijk om dit vol te blijven houden.

Onze mind saboteert ons, want de kracht van ons onbewuste is groter dan onze wilskracht om ons gedrag blijvend te beïnvloeden. Een blijvende verandering gaat altijd samen met een verandering in je perceptie, in de mind. Waar we ons niet bewust van zijn, dat bepaalt ons gedrag.

De enige manier om van ons probleem af te komen is het bewust maken van ons onbewuste. Laat je onbewuste jou niet langer saboteren!

Voordelen van zelfhypnose

Zelfhypnose biedt vele voordelen. Met zelfhypnose kun je je eigen problemen oplossen, waardoor je geen therapeut hoeft te bezoeken die de problemen voor je oplost.

dokter met een mondkapje op

Zelfhypnose duurt slechts een kwartiertje

Wanneer je naar een therapeut gaat moet je er naar toe rijden en heb je eerst een intake, voordat de therapie echt kan gaan beginnen. Een sessie zelfhypnose hoeft maar een kwartiertje te duren en je kunt al resultaten behalen.

Positieve affirmaties direct programmeren in je mind

Positieve affirmaties zijn korte zinnen die je dagelijks uitspreekt, waardoor je hersenen dit na verloop van tijd aannemen als waarheid. Het is van belang dat je positieve affirmaties dagelijks herhaalt, keer op keer. Dit neemt tijd in beslag.

Met zelfhynose kun je positieve affirmaties direct programmeren in je mind, waardoor het meteen een waarheid wordt. In zelfhypnose ben je namelijk vatbaar voor positieve suggesties en deze kun je door middel van positieve affirmaties aan jezelf geven. Gebruik de Black-Jack regel en herhaal een positieve affirmatie 21 keer aan jezelf.

Lees meer over positieve affirmaties in dit artikel.

Doelen behalen met zelfhypnose

Heb je een bepaald doel, zoals het lopen van een halve marathon of 10 kilo afvallen? In zelfhypnose kun je dit doel plannen in de toekomst, waardoor je automatisch naar dit doel gaat toewerken. Hier is een speciale manier voor die in de cursus zelfhypnose wordt uitgelegd. Wanneer je dit doel gaat plannen, zul je ook weten hoe lang het gaat duren voordat je dit doel gaat behalen.

Andere doelen die je kunt behalen met zelfhypnose zijn:

 • minder stress ervaren;
 • verminderen van allergische reacties;
 • stoppen met roken;
 • het vergroten van je zelfvertrouwen;
 • beter gaan slapen;
 • het overwinnen van je angsten of een fobie;
 • omgaan met pijn.

Nare gebeurtenissen in het verleden aanpakken

In zelfhypnose kun je terug naar waar de nare gebeurtenis plaatsvond en kun je hier veranderingen in aanbrengen, zodat je je beter gaat voelen. Dit wordt ook wel regressie genoemd.

In regressie ga je terug naar een eerder moment in je leven. In hypnose wis je de vervelende emotie die je bij deze gebeurtenis ervaarde. De herinnering blijft bestaan, maar is als het ware anders ingekleurd.

Vaardigheden verbeteren

In zelfhypnose kun je je bepaald gedrag kopiëren van meesters in hun vakgebied. Je kiest een persoon uit en in zelfhypnose stap je in deze persoon en voel je hoe het is om over deze vaardigheden te beschikken.

Je eigen lichaam helen

Het is bekend dat een placebo medicijn (zonder werkzame stoffen) hetzelfde effect kan hebben als een medicijn. Het geloof in iets zorgt voor het grootste effect. Hetzelfde effect kun je ook bereiken in zelfhypnose. In zelfhypnose kun je je eigen lichaam helen. Bij ernstige klachten, raadpleeg altijd eerst een huisarts!

Creëer welvaart en rijkdom

In zelfhypnose ben je vatbaar voor positieve suggesties. Creëer welvaart en rijkdom door dit te manifesteren tijdens je zelfhypnose en je creëert de mind van een miljonair!

Overtuigd van de voordelen van zelfhypnose? Ga zelf aan de slag met deze unieke cursus!

Ben je overtuigd van de voordelen van zelfhypnose? Dan wordt het tijd om zelf aan de slag te gaan en zelfhypnose te leren online! Het beste kun je dit doen via een online cursus van de grootste specialist op hypnose gebied in Europa: het Hypnose Instituut Nederland.

Zij bieden een online cursus aan bestaande uit 23 video’s waarin je stap voor stap zelf aan de slag kunt. Want het is helemaal niet nodig om met onvervulde dromen te lopen wanneer je de kennis uit deze cursus gaat toepassen!

Chantal Duyvesteijn
Het aanpassen van je voeding is slechts een onderdeel om af te vallen en je centimeters kwijt te raken. Zorg dat je bewuste en onbewuste op 1 lijn komen te liggen door middel van (zelf)hypnose. Ik heb een gratis E-book geschreven waarin ik 85 super waardevolle tips met je deel om af te vallen zonder dieet en op gewicht te blijven. De tips uit dit boek zorgen er niet alleen voor dat je kunt afvallen, maar ook dat je beter gaat slapen, dat je veel meer energie krijgt en lekkerder in je vel gaat zitten! Met deze tips ben ik zelf 11 kilo afgevallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *