Zelfhypnose Edwin Selij Review – Zelfhypnose leren online

Gemiddelde leestijd: 25 minuten
zelfhypnose leren online succes ermee

In deze review beschrijf ik mijn ervaring met de Zelfhypnose cursus van Edwin Selij voor beginners: Zelfhypnose Systeem 2.0 van het Hypnose Instituut Nederland, een manier om zelfhypnose te leren online. Dit is de allereerste review over deze nieuwe en vooruitstrevende manier van zelfontwikkeling door middel van zelfhypnose.

Geen ellenlange verhalen, maar een duidelijke en complete beschrijving en mijn eerlijke mening over deze cursus. Omdat ik vind dat het eenvoudig moet zijn zelf te beslissen of je besluit hiermee zelfhypnose te leren online.

Kanttekening: In december 2020 werd deze cursus tijdelijk aangeboden voor slechts €10. Dit was een tijdelijk aanbod en daarna werd de prijs verhoogd naar € 997. Maar niet getreurd! Momenteel kun je weer gebruik maken van een TE GEKKE actie en kost de cursus Zelfhypnose 2.0 slechts € 27!

Wat is hypnose?

We hebben allemaal doelen en dromen in ons leven, maar op de één of andere manier lukt het ons niet om deze doelen en dromen te verwezenlijken. Een blokkade houdt ons tegen. Omdat het een onbewuste blokkade is, is het heel erg lastig om je bewust te worden van deze blokkade.

Onze gedachten bestaan voor 95% uit onbewuste gedachten en slechts 5% bewuste gedachten, je gedachten gaan op de automatische piloot. Waar autorijden in het begin nog moeilijk was toen je het aan het leren was(bewust ), doe je het nu op de automatische piloot zonder na te denken (onbewust). Autorijden gaat nu vanzelf, zonder moeite en zonder na te denken.

Hypnose is afgeleid van het woord hypnos (Godin van de slaap). Mensen die in hypnose zijn, tonen dezelfde verschijnselen als mensen die slapen. Ze zijn helemaal ontspannen. Maar, hypnose is niet hetzelfde als slapen.

Hypnose is vergelijkbaar met het stadium vlak voordat je in slaap valt. Het is een vorm van ontspanning en en een andere staat van je bewustzijn. In deze staat ben je heel erg gefocust en kun je de belemmeringen opsporen die verantwoordelijk zijn voor een automatisch programma. Een automatische programma wat zorgt voor allerlei symptomen.

Het bestrijden van de symptomen, zorgt niet voor het oplossen van de oorzaak (het automatische programma). Wanneer je de symptomen bestrijdt, zullen nieuwe symptomen ontstaan. Door middel van hypnose kun je het automatische programma opsporen, waarmee veel van de symptomen direct zullen verdwijnen.

Hypnose versterkt de netwerken in je brein. Netwerken die je helpen bij het nemen van beslissingen, hoe je (logisch) redeneert en tot slot bij het uiten van je creativiteit. Ook helpt hypnose je brein om iets te kunnen visualiseren, door hypnose worden deze activiteiten in je hersenen versterkt. (bron)

Met zelfhypnose kun je dus zelf de automatische programma’s in je onderbewuste opsporen en daarmee de blokkades oplossen. Je hoeft hiervoor niet naar een therapeut te gaan, maar kunt dit zelf eenvoudig doen vanaf de bank in je eigen huis. Wil je meer weten over de voordelen van zelfhypnose? Lees dan dit artikel over de voordelen van zelfhypnose.

Is hypnose gevaarlijk?

Mensen zijn bang om niet meer uit hypnose te komen, of in hypnose dingen te doen die ze eigenlijk niet willen. Dit komt door het beeld wat ze hebben van hypnose, zoals onder hypnose een kip nadoen. Wanneer je in hypnose wilt gaan, is het daarom verstandiger om zelfhypnose te leren online. Ook kun je ervoor kiezen om je in hypnose te laten brengen door een hypnotherapeut die hiervoor opgeleid is.

Wanneer je zelfhypnose gaat leren online, leer je namelijk ook hoe je jezelf weer uit de hypnose krijgt. Wanneer je klaar bent, tel je jezelf simpelweg weer uit de hypnose. Een hypnotherapeut doet dit ook. Wanneer je jezelf niet uit de hypnose zou tellen, zijn er 2 opties: of je valt in slaap, of je komt er op een natuurlijke manier weer uit.

De angst voor hypnose is daarom geheel onterecht, want een hypnotherapeut heeft speciale technieken geleerd om jouw onbewuste programma’s positief te transformeren. Hypnose kan wel degelijk gevaarlijk zijn wanneer je in hypnose slechte suggesties krijgt, zoals je kan niks of je bent lelijk. Dit ga je dan geloven wanneer je uit hypnose bent en dat is natuurlijk slecht voor je.

Het is natuurlijk uitgesloten dat je jezelf slecht suggesties gaat geven, wanneer je zelfhypnose online gaat leren. Ook is het uitgesloten wanneer je in hypnose gebracht wordt door een opgeleid hypnotherapeut die is aangesloten bij het collectief: De Beste Therapeut. Deze kun je hier opzoeken: www.bestetherapeut.nl.

Zelfhypnose cursus van Edwin Selij, over de maker

De maker van de cursus Zelfhypnose is Edwin Selij van de cursus zelfhypnose. Meer dan 20 jaar geleden werkte hij in de bouw als lasser en was hij depressief. Hij verdoofde zijn gevoelens met drank en drugs. In die tijd viel zijn oog tijdens een bezoek aan boekhandel De Slegte op een boek over zelfhypnose, wat hem fascineerde.

Inmiddels is hij een begrip geworden op het gebied van hypnose. Zelf heeft hij een bijzonder heftige gebeurtenis meegemaakt die zijn leven voorgoed veranderde. Zijn 6 weken oude zoon kreeg hersenvliesontsteking en de kans bestond dat hij zou overlijden.

Deze gebeurtenis leidde ertoe dat hij van de één op andere dag van zijn drank en drugs verslaving af was. Zelfhypnose heeft hem hierbij geholpen. In de afgelopen 20 jaar heeft hij gewerkt en gesleuteld aan het systeem en is het Zelfhypnose Systeem 2.0 ontstaan.

Deze gouden methode heeft ervoor gezorgd dat Edwin en zijn vrouw na 20 jaar nog steeds een liefdevolle relatie hebben, hij niet meer depressief is, hij een goede band heeft met zijn inmiddels 4 zonen, hij een miljoenen bedrijf heeft opgebouwd, gezond en fit is en zich stressvrij voelt.

Het is inmiddels Edwin zijn missie geworden andere mensen te helpen door middel van hypnose. Hij heeft het Hypnose Instituut Nederland opgericht. Dit is het grootste instituut van Europa. Inmiddels heeft Edwin Selij als auteur ook 2 goed verkochte boeken op zijn naam staan. Dit kun je lezen in het artikel: Edwin Selij boek reviews.

Edwin heeft een Amsterdamse accent waar je in het begin misschien wat aan moet wennen. Hij komt eerlijk, oprecht, maar vooral authentiek op mij over. Bekijk in onderstaande video het verhaal van Hypnose Instituut Nederland en kom meer te weten over wie Edwin Selij is en wat hem drijft.

Waar bestaat de cursus zelfhypnose van Edwin Selij uit om zelfhypnose te leren online?

De cursus Zelfhypnose Systeem 2.0 van Edwin Selij is een cursus voor iedereen die zelfhypnose wilt leren online. De bevlogenheid van Edwin zorgt ervoor dat je stap voor stap wordt meegenomen in het leren van zelfhypnose. De lessen zijn vooraf opgenomen en kunnen daardoor op een voor jou geschikt moment worden teruggekeken. De cursus bestaat uit verschillende onderdelen die ik per onderdeel zal toelichten. Na afloop van de cursus kun je direct aan de slag met zelfhypnose.

Zelfhypnose Edwin Selij Cursusoverzicht om zelfhypnose te leren online

zelfhypnose edwin selij leren online overzicht van de cursus zelfhypnose systeem 2.0

De cursus bestaat uit verschillende onderdelen die weer in subonderdelen zijn verdeeld. Totaal bestaat de cursus uit 26 pagina’s met verschillende soorten lessen en bonussen. De cursus bestaat uit 23 video’s die bij elkaar bijna 4,5 uur duren.

Het begin van jouw zelfhypnose reis tijdens het leren van zelfhypnose online

In dit onderdeel leer je online wat zelfhypnose is en wat je er allemaal mee kunt. Welk doel je ook hebt: afvallen, meer zelfvertrouwen krijgen of je angsten overwinnen. De cursus Zelfhypnose van Edwin Selij is niet alleen om problemen op te lossen en doelen te behalen, maar het leert je ook je passie te ontdekken.

Hoe je suggesties moet geven

Suggesties zijn manieren om jezelf positief te beïnvloeden. Je geeft jezelf als het ware positieve affirmaties in hypnose. Bijvoorbeeld op het gebied van zelfvertrouwen, zeg je in hypnose tegen jezelf: Ik vertrouw mezelf (hiermee beïnvloed je je gedrag), Ik heb zelfvertrouwen (dit is een overtuiging) en Ik ben iemand met zelfvertrouwen (dit is je identiteit).

Edwin Selij demonstreert jouw eerste zelfhypnose

Edwin neemt je mee in je eerste zelfhypnose en doet het bij zichzelf voor in zijn zeer comfortabele zitstoel. Je leert zelfhypnose op een veilige en ontspannen manier. Werk niet mee, werk niet tegen, laat het gewoon gaan is zijn devies.

Reis naar je verleden

Pak nare gebeurtenissen in het verleden aan, dit wordt ook wel regressie genoemd. In zelfhypnose ga je terug naar je verleden en kun je daar veranderingen in aan brengen, zodat je je daardoor beter voelt.

Reis naar je toekomst

Behaal doelen eenvoudig met deze methode in zelfhypnose. In zelfhypnose krijg je vervolgens een antwoord hoe lang het gaat duren voordat je je doel behaalt. Doordat je het doel in je onderbewuste programmeert, zul je automatisch het nodige doen om het doel te bereiken.

Conflicten in jezelf oplossen

Soms ben je in dubio ben jezelf, aan de ene kant wil je dit, maar aan de andere kant wil je dat. Dat kost ontzettend veel energie. Door middel van deze techniek kun je de conflicten in jezelf oplossen.

Contact maken met je inner healer

Contact maken met je onderbewuste, praat met je onderbewuste. Een techniek ontwikkeld door Bob Burns, genaamd the Swan. Het is niet persé hypnose. Bekijk deze techniek in onderstaande video.

Het helen van je lichaam

Contact maken met je inner healer om lichamelijke problemen te verhelpen. Je onderbewuste spreekt tegen jou in symbolen en emoties. Edwin vertelt je er alles over in dit onderdeel.

Modelleren 2.0

Vaardigheden kopiëren van meesters in hun vakgebied! Met deze techniek kun je dit leren.

De stem van God

Contact maken met lichtmeesters. Stap in een lichtmeester en laat je verwonderen door het effect.

Bonussen bij zelfhypnose leren online

edwin selij zelfhypnose leren online en het MP3 pakket wat je erbij krijgt

De bonussen bevat 3 onderdelen: een MP3 pakket met 12 verschillende MP3’s:

 • Meer zelfvertrouwen
 • Meer in je lichaam
 • Loslaten van Emoties
 • Mind van een miljonair
 • Je bent waardevol
 • Tegen kritiek kunnen
 • Zelfhypnose leren
 • Contact met je onbewuste
 • Anorexia oplossen
 • Examenvrees tackelen
 • Ernstige ziektes ondersteunen
 • Chemotherapie ondersteuning

Je zult niet aan alle MP3’s wat hebben, maar er zullen er zeker tussen zitten die waardevol zijn. Daarnaast vind je een aparte MP3 waarmee je moeiteloos kunt afvallen en een MP3 om beter te slapen. Het enthousiast oefenen in de avond met zelfhypnose zorgde er bij mij voor dat ik in slaap viel…

Zelfhypnose leren online, de voor- en nadelen van de cursus Zelfhypnose van Edwin Selij

 • Edwin is erg bevlogen en heeft bovenal humor, dat maakt de cursus luchtig en boeiend om te volgen.

 • Edwin legt alles heel duidelijk uit en benadrukt waar je op moet letten.

 • Volg de cursus op je eigen tempo, je kunt er zo lang of kort over doen als je zelf wilt.

 • Is er iets niet duidelijk of heb je vragen? In de uitgebreide community kun je je vragen stellen.

 • Er zit een prettige opbouw in de lessen.

 • Met 23 video lessen die totaal bijna 4,5 uur beslaan is de cursus zeer uitgebreid.

 • Daarnaast zijn er wel 14 bonus MP3’s voor veelvoorkomende problemen en waarmee je zelfhypnose kunt oefenen.

 • Wanneer je zelfhypnose onder de knie hebt kun je in een zeer korte tijd problemen oplossen en doelen behalen die je eerder voor onmogelijk hield.

 • Zelfhypnose zorgt voor een stressvrijer bestaan.

 • Er was bij mij veel oefening nodig om mijzelf in hypnose te brengen (ik behoorde tot de 20% waarbij hypnose niet in 1 keer lukt).

 • De investering is erg fors. Tenzij je de UNIEKE kortingscode gebruikt waarmee je 90% korting krijgt.

 • Op je mobiel kun je de video’s niet terugspoelen, in de leeromgeving op een laptop overigens wel.

 • Wanneer je ‘s-avonds oefent, val je gemakkelijk in slaap.

Wat vinden anderen van Zelfhypnose door Edwin Selij ?

Een goede manier om te bepalen wat anderen van de cursus zelfhypnose van Edwin Selij vinden, zijn de cijfers erbij pakken.

YouTube: 6,53K abonnees
Instagram: 8.498 volgers
Facebook: 23.000 volgers

Ter vergelijking:
Het NLP Instituut: 3.194 volgers
NLP academie: 5.380 volgers
LOI: 651 volgers

In vergelijking met het vergelijkbare NLP Instituut en de NLP academie heeft Edwin Selij meer volgers. De LOI is blijkbaar op sociale media nog niet erg actief. Op Facebook heeft Edwin Selij veel meer volgers dan op Instagram.

Op Google heeft het Hypnose Instituut Nederland ruim 540 reviews gekregen en een gemiddelde beoordeling van 4,8 uit 5 sterren. Dat benadrukt in mijn ogen de kwaliteit van dit instituut.

Google reviews zelfhypnose
Google reviews

Op Springest (een vergelijkingswebsite voor leerproducten) is ook een beoordeling te vinden van het Hypnose Instituut Nederland. Uit 197 ervaringen scoren zij gemiddeld een 9,2 wat ook een ontzettend mooi rapportcijfer is.

Springest reviews

Wat zijn de kosten voor de cursus Zelfhypnose van Edwin Selij?

Niet geheel onbelangrijk natuurlijk: wat zijn de kosten? De kosten om zelfhypnose van Edwin Selij te leren online bedragen normaal gesproken een eenmalige investering van € 997. Voor dit geld krijg je levenslang toegang tot het cursusmateriaal en leer je hoe je jezelf in zelfhypnose kunt brengen. De video’s beslaan bijna 4,5 uur aan lessen, buiten de 14 bonus MP3’s die gemiddeld zo’n 20-30 minuten per MP3 duren.

Het is een hele forse investering die je doet. Wanneer ik dit vergelijk met andere cursussen op het gebied van zelfontwikkeling, vind ik op Springest 195 cursussen, trainingen en opleidingen met het label ‘zelfontwikkeling’. Er zijn 100 cursussen in een prijscategorie tot € 1.000 en de overige 95 cursussen bevinden zich in een prijscategorie van € 1.000 – € 4.000 en hoger.

De prijs in vergelijking met andere cursussen is niet bijzonder hoog en bevindt zich in de midden categorie. Maar! Nu is de cursus TIJDELIJK verkrijgbaar voor een belachelijke spotprijs van slechts EUR 27! Dit is echt een minimale investering.

30 dagen niet goed, geld terug garantie

Het kan natuurlijk voorkomen dat je niet tevreden bent over je aankoop. Er is een speciale garantieregeling: 30 dagen niet goed, geld terug. Wanneer je er achter komt dat het voor jou niet werkt, krijg je je geld terug. Je loopt dus geen enkel risico.

Mijn ervaring en eind beoordeling om Zelfhypnose van Edwin Selij te leren online met Zelfhypnose Systeem 2.0

Waar ik eerst wat sceptisch was over hypnose, ben ik dat nu niet meer nu ik me er in verdiept heb. De 24-uurs maatschappij waarin we leven, zorgt ervoor dat we de hele dag door geprikkeld worden door van alles en nog wat. Op de automatische piloot komen we de dagen door.

Zelfhypnose is voor mij een manier om de automatische piloot stop te zetten en zelf de besturing over te nemen. Je gaat op een hele effectieve en praktische manier aan de slag om je eigen blokkades op te zoeken en te verhelpen. Het zorgt ervoor dat ik veel makkelijker mijn doelen kan behalen.

Je onderbewuste is als een schatkamer, waar je niet zomaar toegang toe hebt. Als je toegang tot die schatkamer krijgt, zijn de mogelijkheden eindeloos.

Sommigen kunnen in 1 keer in hypnose komen. Anderen zullen vaker moeten oefenen. Er heeft 20% van alle mensen die aan zelfhypnose doen meer training nodig, 20% hoeft bijna helemaal niet te trainen en 60% kan met minimale training ook in hypnose komen. Zelf behoorde ik tot de 20% die meerdere keren moest oefenen om in hypnose te komen.

Wanneer je iets nieuws wilt leren, zul je hier altijd tijd in moeten steken en moeten oefenen. Het is dus van belang om wel tijd te besteden aan het oefenen met het cursusmateriaal. Tot nu toe ben ik zelf veel aan het oefenen en kan ik nog niets zeggen over de doelen die ik heb behaald. Na vaker geoefend te hebben, merk ik dat het in hypnose raken steeds makkelijker gaat.

Tip! Gebruik de TIJDELIJKE actie en schaf de cursus nu aan voor slechts EUR 27!

Zelfhypnose Systeem 2.0
Zelfhypnose Systeem 2.0

Beoordeling door Chantal Duyvesteijn,

29 dec 2020
5

Zelfhypnose Systeem 2.0 is een vooruitstrevende en nieuwe manier van zelfontwikkeling waarbij je in korte tijd bijzondere resultaten kunt behalen. De maker van de cursus Edwin Selij is zeer gepassioneerd en draagt dit over in het cursusmateriaal. Een unieke kans, want op een eenvoudige manier kun je in korte tijd van problemen afkomen waar je al jaren mee kampt.

Chantal Duyvesteijn
Het aanpassen van je voeding is slechts een onderdeel om af te vallen en je centimeters kwijt te raken. Ik heb een gratis E-book geschreven waarin ik 85 super waardevolle tips met je deel om af te vallen zonder dieet en op gewicht te blijven. De tips uit dit boek zorgen er niet alleen voor dat je kunt afvallen, maar ook dat je beter gaat slapen, dat je veel meer energie krijgt en lekkerder in je vel gaat zitten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *