12 kilo afvallen: Marjolein lukte het in één maand!

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

Marjolein was een typische jojo, 12 kilo afvallen leek mijlenver. Afvallen lukte haar op zich wel, maar toch kwamen de kilo’s er ongemerkt steeds weer bij. Totdat zij zich ervan bewust werd dat een dieet niet de oplossing is, maar haar levensstijl moest aanpakken.

Marjolein startte eind oktober met vasten en de kilo’s vlogen er bij haar vanaf. Zie haar stralen! Ze is niet alleen 12 kilo afgevallen, ze zit weer lekker in haar vel én heeft nu super veel energie!

En dat allemaal zonder het volgen van een dieet of heel veel of intensief te gaan sporten. Lees hieronder het succesverhaal van Marjolein, 39 jaar oud en moeder van 2 kids.

Het succesverhaal van Marjolein: 12 kilo afvallen in één maand!

Eind oktober is mijn afvalstrijd begonnen. Ik woog iets meer dan 82 kilo, wat bij een lengte van 1,73m net wat te zwaar was. Hierdoor zat ik ook niet echt lekker in mijn vel. Ik besloot er nu echt wat aan te gaan doen.

Maar hoe start je met afvallen? Op welke manier kon ik het deze keer wel vol houden? In het verleden heb ik al diverse afvalpogingen gedaan waarbij ik ook de gewenste kilo`s afviel. Maar ik hield het dan toch niet vol.

marjolein voor en na 12 kilo afgevallen


Ik wilde het deze keer anders aanpakken. Een goede vriendin van mij deed aan koolhydraat arm eten in combinatie met vasten. Naast dat je met vasten kunt afvallen, is het ook nog eens gezond! Zij viel hier heel snel en makkelijk mee af. Hierdoor raakte ik enthousiast, dit wilde ik ook proberen!

Op 2 november ben ik uiteindelijk echt gestart. Eerst heb ik me goed ingelezen over vasten, zie hieronder het boek wat ik heb gelezen. Daarnaast heeft het E-book met 85 tips wat Chantal heeft geschreven mij enorm geholpen. Vervolgens heb ik me aangemeld bij een koolhydraat arm Facebookgroep. Inspiratie voor koolhydraatarme recepten haalde ik uit een boek van de Koolhydraatarme chef.

Wat at en dronk Marjolein op een dag?

Wat at en dronk ik op een dag? Ik nam ‘s-morgens rond 10:00 een heerlijk bakkie koffie met Barista Soja melk, dit vult lekker. Verder eet ik dan om 12:00 pas voor het eerst. Ik nam ijsbergsla me ei, tomaat, komkommer, augurk en gerookte kip. Ik deed hier dan een dressing overheen (let bij de dressing op de koolhydraten).

In de middag ging ik met een vriendin die ook aan het vasten was 1,5 uur lang wandelen. Rond 15:00 at ik vervolgens Griekse yoghurt, het liefst met wat zelfgemaakte granola en wat fruit zoals aardbeien. Tussendoor dronk ik veel water.

Als avond eten nam ik bloemkool, een stukje biefstuk en wortel gebakken met peterselie. Net als gebakken aardappels, maar dan gezond! Of ik at roerbakgroente met een stukje vlees en wat schijfjes komkommer.

Marjolein 12 kilo afgevallen voorbeeld gerecht

Zo wisselde ik de dagen af met crackers en zelfs broodjes (Slankie) van Bakkerij ’t Stoepje, die zijn koolhydraat arm en smaken echt heerlijk. Ik merkte al heel snel verschil met deze leefstijl. Ik voelde me gelijk al fitter en had meer energie.

Ik kon me goed beheersen, had helemaal geen dwang naar slechte dingen. Ik had hier gewoon geen behoefte aan! Zo raakte ik steeds meer centimeters kwijt en vlogen de kilo’s eraf.

Begin december, na een maand, gaf de weegschaal 70 kilo aan: 12 kilo minder! Nu heb ik weer een gezond BMI. Het kost me geen moeite om dit voort te zetten. Het wandelen is een nieuwe hobby geworden! Samen met een vriendin wandel je met gemak heel wat kilometers weg.

Ik hoop dat ik jullie een beetje inspiratie heb kunnen geven!

Lieve groetjes Marjolein

De succesfactoren van Marjolein

Marjolein is 12 kilo afgevallen, omdat zij:

  • De ‘strijd’ aanging samen met een vriendin.

  • Is gaan vasten (intermittent fasting).

  • Meer is gaan bewegen door te gaan wandelen samen met een vriendin.

  • Dagelijks te zorgen dat zij meer in beweging komt.

  • Iedere dag pas eet vanaf 12 uur.

  • Is gaan letten op de hoeveelheid koolhydraten (geen aardappelen, pasta, rijst en koolhydraatarm brood/crackers)..

  • Veel water is gaan drinken afgewisseld met thee en 2 kopjes koffie per dag.

12 kilo afvallen in één maand: hoe lukte Marjolein dat?

Marjolein heeft natuurlijk een topprestatie geleverd! Zij is zich bewust geworden dat een dieet alleen werkt op de korte termijn. Het aanpassen van je levensstijl werkt ook op de lange termijn. Door het toepassen van bovenstaande succesfactoren lukt het Marjolein om haar gezonde levensstijl vol te blijven houden.

Haar lichaam is inmiddels gewend om niet meer ‘s-ochtends te ontbijten. Ze voelt zich er heel goed bij! Ze barst van de energie. Haar lichaam vraagt niet meer om koolhydraten, nu zij alleen nog koolhydraten vanuit groente en fruit binnen krijgt. Zij is dus op een hele natuurlijke manier gaan afkicken van suiker.

Omdat zij voorheen veel koolhydraten binnen kreeg, is zij veel vocht gaan vasthouden. Door te gaan vasten, is zij dit vocht kwijtgeraakt en daardoor is zij in 1 maand tijd ontzettend veel afgevallen. Het is niet mogelijk om in 1 maand alleen maar vet kwijt te raken. Vocht of vet, het feit blijft: zij is 12 kilo kwijt!

Hebben jullie vragen aan Marjolein? Stel ze onder dit artikel!

Chantal Duyvesteijn
Het aanpassen van je voeding is slechts een onderdeel om af te vallen en je centimeters kwijt te raken. Ik heb een gratis E-book geschreven waarin ik 85 super waardevolle tips met je deel om af te vallen zonder dieet en op gewicht te blijven. De tips uit dit boek zorgen er niet alleen voor dat je kunt afvallen, maar ook dat je beter gaat slapen, dat je veel meer energie krijgt en lekkerder in je vel gaat zitten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *