5 kilo afvallen doe je binnen no-time met deze 85 tips!

Je zult versteld staan van het resultaat na een paar weken!

Gemiddelde leestijd: 12 minuten
5 kilo afvallen vrouw die haar buikomvang opmeet

Ik heb goed nieuws voor je wanneer je 5 kilo wilt afvallen. Het is namelijk heel eenvoudig om binnen no-time een paar kilo af te vallen! Als ik wist dat het eigenlijk zó eenvoudig was, had ik het veel eerder gedaan. Door de tegenstrijdige informatie over gezonde voeding, is het lastig om te bepalen wat je moet doen.

In het gratis E-book wat ik schreef deel ik 85 tips met je waarmee je snel en verantwoord kunt afvallen en waarmee je op gewicht kunt blijven. Na het lezen van deze tips gaat het jou daarmee net als vele anderen ook lukken om af te vallen! Zoals Marjolein, die 12 kilo afviel binnen een maand tijd. Zij is nu nog steeds op gewicht, dus geen jojo-effect!

De 85 tips zijn terug te leiden tot een aantal gouden basis principes. Ik hoop jou hiermee te kunnen inspireren om deze principes te volgen. Wanneer je begrijpt dat het belangrijk is om terug te gaan naar onze basis, kom je erachter dat afvallen eigenlijk heel eenvoudig is. Onze basis ligt in hoe we vroeger leefden in de natuur als jagers en verzamelaars.

Inhoudsopgave

5 kilo afvallen: de gouden basisprincipes

Wanneer je 5 kilo wilt afvallen, is het belangrijk dat je je houdt aan een aantal gouden basis principes. Deze vinden hun oorsprong in hoe we lang geleden leefden in de prehistorie als jagers en verzamelaars. Toen leefden we van wat de natuur ons in de verschillende seizoenen te bieden had.

5 kilo afvallen aan de hand van gouden basis principes

Basisprincipe 1: eet onbewerkt en puur

Onze DNA, onze genen, verschilt niet van hoe ons DNA er 10.000 jaar geleden uit zag! Terwijl ons leven 360 graden is veranderd, wat we eten en wat we doen. Met de opkomst van de voedingsindustrie werd ons voedsel steeds meer en meer bewerkt en bewerkt voedsel is iets wat ons lichaam simpelweg niet herkend.

Vroeger at men wat er in de natuur te vinden was. Er bestond simpelweg nog geen supermarkt of slager waar je terecht kon. In sommige seizoenen was de natuur heel vruchtbaar en was er voedsel in overvloed. Op andere momenten was het aanbod soms beperkt of was er zelfs helemaal niks. Om in die tijden van schaarste te kunnen overleven, at de oermens extra veel. Dit werd opgeslagen in het lichaam als voorraad energie voor in tijden van schaarste.

Wanneer je 5 kilo wilt afvallen, hou je dan aan het menu van de oermens. De volgende voedingsmiddelen stonden bij de oermens op het menu: wild, vis, insecten, zeewier, eieren, fruit, planten, knollen, zaden/pitten, paddenstoelen en kruiden. Deze voeding is onbewerkt en volledig puur, zoals het uit de natuur komt. Er stonden geen granen, brood en zuivel op het menu. De landbouw en veehouderij zijn pas uitgevonden omstreeks 10.000 v. Chr.

Basisprincipe 2: eet maximaal 3 keer per dag

Als kind word je geleerd om regelmatig over de dag verspreid te eten: ontbijt, tussendoortje, lunch, tussendoortje, diner en nog een toetje na. Dit zou ervoor zorgen dat onze motor continue blijft draaien. Meerdere eetmomenten per dag sluit echter evolutionair gezien totaal niet aan op ons DNA.

We zijn juist genetisch zo ingesteld om periodes weinig te eten. Periodes dat er weinig voedsel in de natuur voorhanden was voor de oermens, waren veel voorkomend. Zo kon er in het winterseizoen weinig eetbaars te vinden zijn in de natuur, of zelfs helemaal niks eetbaars. Zo werd de oermens verplicht om te vasten!

Wanneer je maximaal 3 keer per dag eet, is dit ruim voldoende. Onze voorouders aten niet anders. Je eet dan een maaltijd volgens basis principe 1 in de ochtend, middag en avond. Tijdens een maaltijd creëer je een moment van rust, waarbij je bewust eet. Je eet totdat je verzadigd bent, dan stop je. Ook als je bord nog niet leeg is!

Basisprincipe 3: sla je ontbijt over 3 keer per week

We zijn grootgebracht met het idee dat je moet ontbijten. Iedere keer wanneer je wat eet, ontstaat er een ontstekingsreactie in de darmen. Het duurt 16 uur voordat deze reactie weer weg is. Ons immuunsysteem bevindt zich schematisch gezien achter onze darmen. Het is voor de darmen erg gunstig om rust te krijgen, zodat het immuunsysteem zich kan herstellen.

Waneneer je een periode van 16 uur lang niets eet, geef je dus je spijsverteringskanaal rust en kan het zich herstellen. Het kwam regelmatig voor dat de oermens niets te eten had. Gelukkig had hij een energiereserve opgebouwd door extra veel te eten in tijden van overvloed.

Wanneer je minimaal 16 uur lang niets eet, schakelt je lichaam over op deze energiereserve (jouw vetvoorraad). Daarom kun je heel goed je dag starten zonder te ontbijten. Wanneer je het overslaan van je ontbijt combineert met het volgende basisprincipe, ga je binnen no-time 5 kilo afvallen. Dan zal de weegschaal je feliciteren. 😉

Basisprincipe 4: Op een nuchtere maag bewegen

Ons lichaam heeft als primaire brandstof glucose nodig die uit de voeding gehaald wordt. Wanneer je op een nuchtere maag gaat bewegen, schakelt je lichaam over op vetverbranding. Het verbranden van vet is een veel efficiënter proces, omdat je hier veel meer energie aan overhoudt.

Adenosinefosfaat (ATP)

Hoeveel energie je lichaam opwekt bij de verbranding van een brandstof, wordt uitgedrukt in ATP. ATP staat voor adenosinefosfaat. De verbranding van glucose levert 30-38 ATP op, terwijl de verbranding van vet wel 100 ATP oplevert! Dit is dus 3 keer zoveel als bij de verbranding van glucose.

In dit artikel lees je alles over ATP.

Basisprincipe 5: beweeg regelmatig, tenminste iedere dag een half uur

Van nature heeft de mens altijd graag bewogen. De jagers en verzamelaars waren dagelijks uren bezig met het jagen en verzamelen van voedsel. Het lichaam van de huidige moderne mens schreeuwt als het ware om beweging. Ons lichaam is simpelweg niet aangepast aan een zittend beroep.

Wanneer je kantoorbaan hebt, ben je voor langere periodes aaneengesloten zittend aan het werk. Het is dan belangrijk om tussendoor je werk te onderbreken om een moment te gaan bewegen. Ga een rondje wandelen, loop dagelijks meerdere keren de trap op en af, pak wat vaker de fiets in plaats van de auto, ga lopend een boodschapje doen, ga even de was doen, de ramen zemen, de tuin aanvegen, onkruid wieden, het huis opruimen en ga zo maar door. In het E-book geef ik diverse tips welke oefeningen je tussendoor kunt doen.

De kracht van beweging is dat het ons immuunsysteem versterkt. Simpele bewegingen zijn al voldoende, het betekent niet dat je intensief moet gaan sporten. Dagelijks een rondje wandelen, huishoudelijke klusjes, tuineren en een YouTube workout van 7 minuten zijn allemaal vormen van beweging.

Basisprincipe 6: beperk je drink momenten per dag

Wanneer je op een paar momenten per dag veel drinkt in één keer, activeer je je overlevingsgenen net als de oermens. De oermens had namelijk geen goed gevulde dopper bij zich. De oermens dronk wanneer hij dorst had en dronk vervolgens totdat hij genoeg had.

Het is daarbij belangrijk om dagelijks voldoende te drinken. Je kunt dit berekenen door de volgende formule: lichaamsgewicht x 3 / 100. Bij een gewicht van 75 kilo betekent dit bijvoorbeeld: 75 x 3 / 100 = 2,25 liter water per dag.

Het is belangrijk dat je het water drinken combineert met het eten van de maaltijden. Wanneer je tussendoor dorst krijgt, drink dan totdat je verzadigd bent en niet de hele dag door kleine slokjes.

Drink bij voorkeur water of groene thee. Drink niet meer dan 2-3 kopjes koffie en niet na 14:00. Als je de hele dag door koffie drinkt, heeft dat invloed op de kwaliteit van je slaap. Drink ook geen light frisdranken. Hier zitten dan misschien wel geen calorieën in, je lichaam herkent de kunstmatige zoetstoffen als suiker.

Snel 5 kilo afvallen

Zelf ben ik vrij snel binnen 4 weken 5 kilo afgevallen, door mij te houden aan deze gouden basis principes en de tips uit het E-book op te volgen. Ik ben inmiddels nog meer afgevallen en de kilo’s zijn er blijvend af! Daarnaast voel ik mij veel fitter en energieker en ben ik beter gaan slapen.

Dit was de volledige uitleg hoe je snel 5 kilo kunt afvallen aan de hand van 85 tips uit het gratis E-book! Klik op onderstaande knop om het E-book te downloaden. Heel veel succes met afvallen en wanneer je nog vragen hebt, stel ze gerust onderaan dit artikel!

Chantal Duyvesteijn
Het aanpassen van je voeding is slechts een onderdeel om af te vallen en je centimeters kwijt te raken. Zorg dat je bewuste en onbewuste op 1 lijn komen te liggen door middel van (zelf)hypnose. Ik heb een gratis E-book geschreven waarin ik 85 super waardevolle tips met je deel om af te vallen zonder dieet en op gewicht te blijven. De tips uit dit boek zorgen er niet alleen voor dat je kunt afvallen, maar ook dat je beter gaat slapen, dat je veel meer energie krijgt en lekkerder in je vel gaat zitten! Met deze tips ben ik zelf 11 kilo afgevallen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *