Wat is het beste dieet om snel af te vallen?

Laat je inspireren door deze methode waar héél veel mensen succes bij hebben!

Gemiddelde leestijd: 13 minuten
beste dieet snel afvallen linksboven

Wanneer je wilt afvallen, ben je op zoek naar een dieet waar de meeste resultaten mee worden behaald. Er zijn methodes in overvloed om af te vallen in de vorm van verschillende diëten, maar de beginselen zijn schaars.

Wij leggen je graag de beginselen uit, zodat je zelf een bewuste keuze kunt maken. We willen je helpen met het vinden van de juiste weg naar een gezonde levensstijl, zodat je eens en voor altijd je centimeters kwijt kunt raken.

Onze visie is daarom dat het vinden van de weg eenvoudig moet zijn! Wij willen orde creëren in de chaos van (vaak tegenstrijdige) informatie.

In dit artikel vind je geen overzicht van alle diëten en met welke je het meest kunt afvallen. We beschrijven een methode die wordt gebruikt en geadviseerd door vele professionals. Deze methode is geen dieet, maar een verandering van levensstijl.

Door het opvolgen van deze methode, hebben héél veel mensen ongekende successen behaald. Binnen 4 weken kun je zo’n 5 kilo afvallen. Al wil je meer dan 10 kilo afvallen, is snel afvallen een illusie. Neem de tijd voor het aanleren van nieuwe gewoontes en het doorbreken van je patronen.

Inhoudsopgave

De beginselen

Beperking van de hoeveelheid koolhydraten door te kiezen voor onbewerkt voedsel

Een groot aantal diëten heeft als kenmerk dat de hoeveelheid koolhydraten wordt beperkt of al dan niet helemaal uitgebannen. Dit is een belangrijk beginsel, het beperken van de hoeveelheid koolhydraten die je dagelijks binnen krijgt.

Je kunt de hoeveelheid koolhydraten beperken door geen bewerkt voedsel meer te eten. Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar in vele producten die je in de supermarkt kunt vinden, is suiker toegevoegd. Onbewerkt voedsel is voedsel in zijn pure vorm.

Er hebben geen bewerkingen aan het voedsel plaatsgevonden, waardoor de natuurlijke vorm van voedsel behouden blijft. Puur voedsel bevat de meeste voedingsstoffen, omdat die niet door bewerking verloren zijn gegaan. Wil je meer lezen over wat bewerkt voedsel is? Lees dan mijn artikel: ‘Wat is bewerkt voedsel?’

Naast dat bewerkt voedsel vol gestopt is met suiker (koolhydraten), past de huidige manier van eten totaal niet met hoe men vroeger in de prehistorie at. We zijn genetisch nog niet ‘afgesteld’ om bewerkt voedsel te kunnen verdragen.

Producten die je beter niet kunt gebruiken, die namelijk ook veel koolhydraten bevatten zijn: zuivel, granen (dus geen brood en crackers en dergelijke), pasta en aardappelen. Wanneer je wilt afvallen, kun je deze producten dus beter laten staan.

Bij deze methode worden de koolhydraten niet volledig uitgebannen, omdat het langdurig uitbannen van koolhydraten de werking van je schildklier kan vertragen. Een langzamer werkende schildklier zorgt voor een tragere verbranding. Sporters hebben bijvoorbeeld echt koolhydraten nodig om topprestaties te kunnen leveren.

Eet dus vooral wel bij iedere maaltijd koolhydraten! Eet gerust 2 tot 3 stuks fruit per dag, deze bevat van nature aanwezige koolhydraten. Vervang de ‘gewone’ aardappel door een zoete aardappel. Eet véél groente! Véél meer dan de aanbevolen hoeveelheid van 250 gram per dag. En kies als ontbijt voor havermout. Bekijk mijn receptenblog voor inspiratie.

Beweging is van levensbelang

Dagelijks bewegen is noodzaak voor een gezond lichaam. Van nature beweegt een mens ook graag. Beweging was in de prehistorie van levensbelang. Er moest bewogen worden om voedsel te verzamelen!

De laatste jaren hebben steeds meer mensen een zittend beroep. Je zit úren achter elkaar op een stoel. Zitten wordt het nieuwe roken genoemd (bron). Dat klinkt heel heftig, en dat is het ook.

Door dagelijks meerdere keren te bewegen blijven je spieren en gewrichten soepel. Misschien herken je het wel als je lang op een stoel hebt gezeten en vervolgens opstaat. Je bent dan helemaal stijf. Na even bewogen te hebben, verdwijnt deze stijfheid weer. Voorkom deze stijfheid!

Het is daarom van belang om niet meer dan een half uur achter elkaar te zitten. Je hoeft dan niet meteen een marathon te gaan lopen, even opstaan en de benen strekken is al voldoende.

Daarnaast is het belangrijk om naast deze regelmatige relatief korte beweegmomenten, structureel te gaan bewegen. Je hoeft niet dagelijks te gaan zwoegen in de sportschool of te gaan hardlopen. Kies iets wat je leuk vindt en waar je plezier in hebt.

Wandelen draagt enorm bij aan een gezond lichaam én een gezonde geest. Het zorgt ervoor dat je je centimeters kwijtraakt en snel kunt afvallen. Ga in je pauze tijdens werk lekker minimaal een half uur wandelen. Of ga wandelen als de kinderen naar school zijn. Probeer dit minimaal 3 keer per week te doen.

Eerst bewegen, dan pas eten

Wanneer je nou eindelijk écht blijvend wilt afvallen, is dit principe het allerbelangrijkst. Beweeg voordat je gaat eten. We zijn gewend om iedere ochtend te ontbijten, want de motor moet branden! Zonder brandstof rijdt een auto toch ook niet?

Is deze vergelijking wel terecht? Helaas is dit niet het geval. Het principe van eerst bewegen en dan pas eten, wordt ook wel intermittent fasten genoemd (periodiek vasten). Wellicht heb je deze term wel eens voorbij zien of horen komen.

Het intermittent fasten zorgt ervoor dat je lichaam in de vetverbrandingsmodus komt. Hiervoor is het belangrijk je wel aan een aantal regels te houden. Het eten van 3 maaltijden per dag is voldoende: ontbijt, lunch en diner. Eet na je diner om ongeveer 18:00 niets meer.

De ochtend erna ga je sporten op een nuchtere maag. Je slaat je ontbijt dan dus over. Je eerste maaltijd wordt dan de lunch en je eet die dag 2 maaltijden in plaats van 3. Dit doe je maximaal 3 keer per week.

Doe dit niet wanneer je diabetes hebt! Dan is het raadzaam je te laten adviseren door een professional, of wanneer je een verstoord eetpatroon hebt. Daarnaast is het ook niet de bedoeling dat je duizelig wordt. Eet dan gewoon wél een ontbijt.

Drinken

Naast voeding en beweging heeft je lichaam ook dagelijks een bepaalde hoeveelheid vocht nodig. Vocht in de vorm van water, thee of maximaal 2 kopjes koffie per dag (vóór 14:00).

De hoeveelheid vocht kun je berekenen door de volgende formule: lichaamsgewicht x 3 / 100. Bij een gewicht van 85 kilo betekent dit dagelijks 2,55 liter. Drink zoveel mogelijk tijdens een maaltijd en niet tussen de maaltijden door. Dit stimuleert namelijk je overlevingsgenen.

vrouw die water drinkt

Wanneer je tussendoor dorst hebt, drink dan totdat je genoeg hebt. Zodat je niet iedere keer kleine slokjes gaat drinken.

In light frisdranken zitten geen calorieën. Toch kun je deze beter laten staan. Je lichaam herkent de kunstmatige zoetstoffen als suiker, wat niet bevorderlijk is als je wilt afvallen. Ze kunnen zelfs zorgen voor een opgeblazen gevoel in de darmen, omdat je lichaam de kunstmatige stoffen niet herkent.

Voorkom stress

Voorkom stress! Dit beïnvloedt de vetverbrandingscapaciteit. Heb je veel last van stress? Dan is het aan te raden om te zorgen dat je meer kunt ontspannen. Wandelen kan al erg rustgevend werken. Daarnaast helpt yoga je letterlijk te ontspannen.

Naast dat yoga ontspannend werkt, rek je je spieren ermee op. Langere spieren geven je een slanker en eleganter uitziend postuur.

Luister naar je lichaam

Luister naar je lichaam! Alles in het lichaam is met elkaar verbonden, beïnvloedt elkaar maar het werkt ook met elkaar samen. Jouw lichaam vertelt je iets, wanneer je last hebt van eczeem, droog haar, haaruitval, gebitsproblemen, prikkelbare darmen of pijnklachten.

Accepteer deze klachten niet als ongemakken die er bij zijn gaan horen. Voeding kan een groot deel van deze problemen verminderen of zelfs doen oplossen!

Het beste dieet om snel af te vallen

Wij zijn van mening dat er geen sprake moet zijn van welk dieet het beste is om snel af te vallen. Ook is zoals we eerder genoemd hebben, snel afvallen een illusie. Het is de bedoeling dat je op gewicht blijft. Met een (kort) dieet zul je in de meeste gevallen dit resultaat niet bereiken.

De methode om snel af te kunnen vallen is geen dieet, maar een verandering van je levensstijl. Met als doel een gezond gewicht, gezond lichaam én een gezonde geest. Een manier van eten die ervoor zorgt dat je lichaam is opgewassen tegen onze dagelijkse omstandigheden.

Een manier van eten waarbij het niet erg is om ongezond te eten. Deze periodes kennen we allemaal. Het gaat uiteindelijk om het vinden van de juiste balans. Met de juiste mindset, kun je moeilijkere periodes doorkomen. Het is niet erg om 1 of 2 kilo aan te komen. Je herpakt jezelf weer, zodat je geen jojo wordt!

Gratis E-book: 85 tips om snel af te vallen en op gewicht te blijven

Ben je na het lezen van dit artikel enthousiast geworden over deze methode en ontvang je graag direct super waardevolle tips om mee aan de slag te gaan? Dan heb ik goed nieuws voor je! Ik heb namelijk een E-book geschreven met wel 85 tips die je helpen snel af te vallen en op gewicht te blijven. Klik op onderstaande knop om het E-book te ontvangen.

Chantal Duyvesteijn
Het aanpassen van je voeding is slechts een onderdeel om af te vallen en je centimeters kwijt te raken. Zorg dat je bewuste en onbewuste op 1 lijn komen te liggen door middel van (zelf)hypnose. Ik heb een gratis E-book geschreven waarin ik 85 super waardevolle tips met je deel om af te vallen zonder dieet en op gewicht te blijven. De tips uit dit boek zorgen er niet alleen voor dat je kunt afvallen, maar ook dat je beter gaat slapen, dat je veel meer energie krijgt en lekkerder in je vel gaat zitten! Met deze tips ben ik zelf 11 kilo afgevallen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *