Tips om af te vallen: maar liefst 85 tips!

En op gewicht te blijven

Gemiddelde leestijd: 13 minuten
tips om af te vallen de foto laat een vrouw zien in veel te grote broek en dus is afgevallen

Je hebt op Google gezocht naar tips om af te vallen en bent op deze pagina terecht gekomen. Wanneer je wilt afvallen, wil je het liefst snel resultaat zien. Je wilt afvallen zonder je daarbij te moeten uithongeren. Dan ben je hier op de juiste pagina terecht gekomen!

Het is heel goed mogelijk om in 4 weken tijd 5 kilo gewicht kwijt te raken. Zelf ben ik ook in een maand 5 kilo afgevallen en 9 kilo binnen 3 maanden. Marjolein viel in een maand zelfs 12 kilo af! Haar succesverhaal lees je hier. Zij legde haar focus op koolhydraatarme recepten en vond inspiratie in de recepten van de Koolhydraatarme Chef.

Bij deze methode hoef je niet allemaal ingewikkelde boodschappen te halen en kun je op een eenvoudige manier je maaltijden bereiden. Het is een bewezen formule, 11.180 vrouwen zijn op deze manier al kilo’s afgevallen. En zijn nog steeds op gewicht.

Hoe dan? In het gratis E-book wat ik schreef, geef ik 85 tips waarmee je snel kunt afvallen op een verantwoorde manier en op gewicht kunt blijven. E-book direct downloaden? Klik op onderstaande knop.

Tips om snel af te vallen

De 85 tips om snel af te vallen uit het E-book zijn onderverdeeld in verschillende thema’s, die zijn gebaseerd op bekende spreekwoorden, citaten of spreuken.

Geduld is een schone zaak

Een bekend spreekwoord uit de Nederlandse taal. Wie rustig afwacht, wordt beloond. Het is niet realistisch om te verwachten dat je binnen een week 5 kilo kunt afvallen. Dit is wel mogelijk binnen een maand. Wil je meer dan 10 kilo afvallen? Neem hier dan de tijd voor en je zult beloond worden!

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden

Een enkel beeld geeft meer meer informatie dan 1000 woorden bij elkaar. Maak beelden van jezelf, vooraf en tijdens de periode dat je bezig bent.

Het maken van een ‘voor’ foto dient 2 doelen. Ten eerste is de foto bedoeld om je bewust te maken van jezelf, om je bij de les te houden. Het is misschien confronterend. Maar door dat beeld te negeren kun je niet snel afvallen. Dus maak die foto en gebruik het als start punt.

Meten is weten, gissen is missen

Je kunt afmetingen beter opmeten dan inschatten. Een inschatting is verre van betrouwbaar.

Meet jezelf op wanneer je begint met afvallen. Daarnaast dienen de metingen ervoor om je te motiveren. Het kan zijn dat je naar je idee niet veel bent afgevallen, omdat de weegschaal dit aangeeft. Denken dat je dan niet bent afgevallen is slechts gissen!

Het opmeten van je lichaamsmaten kan je een heel ander beeld laten zien. Je zult versteld staan van hoeveel centimeters je bent kwijtgeraakt! Tip: gebruik hiervoor een fitness meetlint, te koop bij bol.com.

Samen sta je sterk

Samen sta je sterker dan dat je de strijd alleen aangaat.

Zoek een maatje waarmee je samen snel kunt afvallen. Je kunt elkaar op lastige momenten motiveren of juist de successen met elkaar vieren! Zet social media in, in de strijd tegen de centimeters.

Wie in zichzelf gelooft, hoeft zich nooit te bewijzen

Dit is een spreuk, het geloven in je eigen kunnen is het allerbelangrijkste!

Verwacht dat het je gaat lukken, en verwacht geen dingen die je niet wilt. Wees dankbaar, visualiseer en kies ervoor om gezond te eten.

Hemel en aarde bewegen

Een spreekwoord met een verwijzing naar waarom bewegen goed voor je is. Ergens alles aan doen om het gedaan te krijgen.

Er wordt gezegd dat afvallen voor 80% uit voeding bestaat en 20% uit beweging. In mijn ogen wordt hierdoor het bewegen onderschat. In het artikel ‘Zitten is het nieuwe roken‘ beschrijf ik waarom 5 uur per week intensief sporten nog steeds niet voldoende is om af te vallen. Ga dus hemel en aarde bewegen in de strijd tegen de centimeters!

Die de pit wil hebben, moet eerst de noot kraken

Een treffend spreekwoord met een leuke twist (pitten en noten). Wie wat gedaan wil krijgen, moet er wat voor over hebben.

Centimeters verdwijnen helaas niet als sneeuw voor de zon. Je moet er echt wel wat voor doen.

Water bij de wijn doen

De betekenis van dit spreekwoord is een compromis met jezelf sluiten. Een link naar wat je allemaal mag drinken in de strijd tegen de centimeters (helaas geen wijn…).

Verandering van spijs doet eten

Een spreekwoord met een leuke link naar wat je mag eten om snel af te kunnen vallen. Door te veranderen van spijs, behoud je je eetlust.

Breng variatie aan in je maaltijden, om je eetlust te behouden. Daarnaast is een ander eetpatroon nodig om je centimeters kwijt te raken.

Men moet eten om te leven, niet leven om te eten

De Griekse filosoof Socrates die van 469 v.C.- 399 v.C. leefde, zei het al. Eten heb je nodig om te leven, je leeft niet om te eten. Wees jezelf hier bewust van. Het leven draait niet alleen maar om eten.

Wie gaat slapen zonder te hebben gegeten, staat op zonder te hebben geslapen

Een spreekwoord die aangeeft hoe belangrijk voeding en slaap zijn voor je gezondheid. Een goede kwaliteit van slaap is noodzakelijk, zodat je overdag goede prestaties kunt leveren. Tijdens je slaap herstelt je lichaam zichzelf.

Lach, haal adem en neem de tijd

Een mooie spreuk over mindful leven met een link naar ademhaling.

Wees bewust van hoe je ademt en probeer stress te vermijden.

Het is geen dieet, het is een verandering van levensstijl

Een spreuk die aangeeft dat je met een blijvende verandering van je levensstijl voor altijd op gewicht kunt blijven en ervoor zorgt dat je nooit meer gaat jojo-en.

Tips om snel af te vallen gratis E-book

Ben je na het lezen van de thema’s enthousiast geworden en wil je het E-book graag lezen waarin maar liefst 85 tips staan? Dat kan! Klik op onderstaande knop om het E-book te downloaden waarin 85 tips staan waarmee je kunt afvallen en op gewicht blijven.

Chantal Duyvesteijn
Het aanpassen van je voeding is slechts een onderdeel om af te vallen en je centimeters kwijt te raken. Ik heb een gratis E-book geschreven waarin ik 85 super waardevolle tips met je deel om af te vallen zonder dieet en op gewicht te blijven. De tips uit dit boek zorgen er niet alleen voor dat je kunt afvallen, maar ook dat je beter gaat slapen, dat je veel meer energie krijgt en lekkerder in je vel gaat zitten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *